Ez a leárazás még nem az igazi

Már lassan egy hónapja tartanak a leárazások – tavaly ilyentájt már a végre felé járt az akciózás –, megnéztük, miben változtak az árak, mennyire fosztották le a kínálatot ez idő alatt. Rossz hír, hogy nem lett sokkal olcsóbb semmi, a legtöbb üzletben még csak most érte el a leárazás az 50%-os szintet, a kínálat viszont legtöbbször mérethiányos, van ahol egyenesen csapnivaló. A fast fashion boltok mellett ez alkalommal benéztünk a Látomásba és a Szputnyik shopba, ahol kisebb szériában lehet olyan ruhákat megvásárolni, melyekhez hasonló nem nagyon van a plázák boltjaiban. Náluk nincs igazi leárazás, de fantáziadús kínálat legalább van. A folytatásban galériát is talál!

Bershka

A tiniknek szóló Inditex üzlet kínálatát valószínűleg a Balaton Sound előtt fosztották le teljesen, pedig lenne még hova csökkenteni az árakat. A legzavaróbb a Bershkában az, hogy sok polc fölött „1395 forinttól” feliratú táblák lógnak – persze a -tól kisbetűvel van szedve – de aztán nem találunk adott soron semmit 3595 forint alatt. Kétszer is belefutottunk ilyen hibába, amikor pedig igaz volt az állítás, akkor is maximum pár fehér atléta vagy pamutpóló volt kapható adott áron, a melléjük pakolt ingek, sortok a csalogató összeg háromszorosába kerültek.

A másik, ami megzavart bennünket, hogy pár táskán csak az eredeti ár szerepelt, pedig a honlapon kinéztük, hogy már féláron kaphatók. A kasszánál kérdésünkre megmondták az aktuális árat, de biztos sokan azért hagynak ott egy-egy dolgot, mert azt gondolják, az még nincs leárazva. Az üzletben ugyanis az új kollekciós, le nem árazott termékek keverednek a félárasokkal, úgyhogy megéri rákérdezi a valós árra a kasszánál, mielőtt fizetünk. A képen látható blúznál pedig abba futottunk bele, hogy míg szerdán még 3995 forintba került, csütörtökön lejjebb árazták, és most már csak 2995 forint, ide kattintva meggyőződhet róla.

Ami a kínálatot illeti: rengeteg minigatya kapható 3595 forint körüli áron, vannak szép poliészter blúzok közel 3000 forintos áron és alapdarabok – póló, atléta, melegítőgatya – még olcsóbban. Blúzok mellett nyári ruhákat próbáltunk, ezek egy egész kis sztenderre vannak felzsúfolva, ennek megfelelően gyűrődnek, nehéz válogatni közülük, megfelelő méret pedig nincs már mindenből, és a legtöbb csapnivaló anyagú és fazonú, tényleg csak feszes testű tinilányokon állhat valahogy. Ráadásul a ruhák közül túrtunk ki olyat, ami mérethiányosan, gyűrve, leárazva kerül 9995 forintba – a galériában megnézheti! A bolt honlapja egyébként sokkal hívogatóbb, mint a Vörösmarty téri üzlet, nagyobb a kínálat és több akciós termék van fent – a boltot tényleg a Soundra indulók foszthatták le ennyire, a fesztiválon szinte minden lány talpig Bershkában nyomult.

Stradivarius

A Stradivarius sokkal biztatóbb, mint a Bershka, és nem csak a honlapján. Itt sincs mindenre kiterjedő akció, az új kollekció mellett szembejönnek akár 70%-kal leárazott termékek, például nagyon megéri a farmer parka 13995 forint helyett 3995 forintért. A Soundon unásig látott színes leggingsek 3595 forint helyett 2595 forintos áron vihetők, áttetsző doboztáskát is itt kapunk legolcsóbban 8995 forint helyett 3595-ért: a kiegészítők között úgy általában érdemes körülnézni, de ha népies hímzésű fehér blúzt szeretne, akkor is itt a helye, 2 ezer forint alatt kap szépet.

Zara

A Zarában is közepesen olcsóak már a ruhák, de nincs még minden tele 1995 forintos blúzokkal, nadrágokkal. A táskák ára nem akar lejjebb menni, csak a készlet apad, persze már így is megérheti 15 ezret fizetni egy egykor 27 ezres bőrtáskáért. A cipőkínálat még elég nagy, kis szerencsével 15 ezer forintból kihozhatunk egy lapos talpú és egy magas sarkú szandált is.

A ruhakínálat még mindig zavarba ejtően nagy a Váci utcai üzletben, csak szemezgetni bírtunk belőle: a neon pulóver 2995 forintért eléggé megéri, ahogy a 13 ezer helyett 5 ezer forintba kerülő virágos chino nadrágot is megvettük volna, ha találtunk volna belőle akár egyet is. Helyette halványsárga kockás felsőt próbáltunk 9995 forint helyett 3995-ért, és felmentünk a TRF részlegre (a Zara fiatalabb vásárlóinak szóló vonal), ahol poliészter ruhácskák és 1995 forintos sálak közül válogattunk.

A kendők egyébként már igazán megérik, nem egy 7 ezer forint helyett kerül 2-be. A kiegészítők a Zarában már féláron kaphatók amúgy, a blézerek ára pedig jócskán esett, szóval érdemes benézni, ha nyári ruhát, zakót vagy cipőt keres és rászán legalább 7-10 ezer forintot. Egyedül azért neheztelünk kicsit a márkára, mert a tavasz óta kapható, és bloggerek körében hatalmas sikert arató "skort"-ot simán átsorolta az új kollekciós termékek közé, és nem árazta le.

Mango

A Mango hozza a megbízható színvonalat, és a valóban 50%-os leárazást. Még mindig rengeteg a nyári ruha, az elegáns ruha, a hosszú ruha és rövid ruha, szóval ruhából Dunát lehet rekeszteni és az árak is barátiak. Az egykor 12995 forintos, strasszos nyakú mini például már csak 3895 forint, az aszimmetrikus selyem 25995 helyett 12995 forint.

A nadrágok között már nehezebb keresgélni, sokmindenből alig van méret, ahogy abból a csíkos felsőből sem került elő több darab, amit két hete próbáltunk és már akkor mérethiányos volt – a készleteket valószínűleg nem töltik. Bőrdzsekit és bőrtáskát most érdemes venni, féláron, már ha van még a méretének vagy stílusának megfelelő az üzletben, és tulajdonképp azt mondanánk, hogy bármit, ami megtetszett önnek a tavasszal, szerezzen be most, a Mango mindig a végsőkig kitart, és mire 70%-os kedvezményeket kínál, alig marad valami – az is hamar átkerül az Outletbe.

H&M

A H&M-ben csalódtunk. Mikor pár hete jártunk a Vörösmarty téri üzletben, azt jósoltuk, hogy több sztenderre kiterjed majd a leárazás, és az 50%-os és 5000 forintos cetlik helyét átveszik a 2-3 ezer forintos cédulával ellátott termékek. Nem így történt, most még kisebb részen találni leárazott holmikat és azok nagy része is siralmas. A blézerfelhozatal említésre sem méltó, a nadrágok közt nincs sokféle méret, és az anyagok, színek is hagynak kívánni valót maguk után. Olyan szoknyákkal is találkoztunk, amiket már télen is akciósan láttunk, a pulóverek bolyhosak, olyanok, mint egy bálás turiban. Azért a 4 ezer forintos, fekete, neoprén pulcsit szívesen elvittük volna, ahogy a limezöld sortot is 2 ezer forintért, szóval lehet szemezgetni, de nem akkora katarzis a vásárlás, mint télen. Nem tudjuk, hova tűnhettek a tavaszi kollekció vidám mintás, színes ruhái, nadrágai, a kiegészítők is le vannak fosztva, de legalább az anno 10 ezer forintos bojtos sál már csak 2 ezer forint. A bizsuk közt nincs is leárazva semmi. Ha a H&M-ben vásárolna, ne a Vörösmarty téribe – és ne is a Váci utcaiba – induljon, talán máshol jobb a kínálat.

Látomás és Szputnyik shop

A Látomás Facebook oldalán még július elsején találtunk ötletes hirdetést arról, hogy leárazás van,  de az üzletben (már) nem láttuk nyomát se a nagy kiárusításnak. Pár ruhán lógott kék cetli, amin a leértékelés mértékét jelezték – általában 40%-ot –, a végösszeget nekünk kellett kimatekozni, és a legtöbb ruhát, kiegészítőt teljes áron kínálták. A cipők mind olcsóbbak 20%-kal, mint korábban, a fehér blúzok közül pedig érdemes olyat választani, ami 5200 forint helyett most csak 3120-ba kerül. A kínálat kisebb, mint egy fast fashion boltban, de mivel teljesen más, megéri benézni – többek közt karkötőkből, nyakláncokból, gyűrűkből jól be lehet vásárolni.

A Dohány utcai Látomás mellett a Szputnyik várja a vásárlókat, ahol nincs leértékelés, vannak viszont használt ruhák olcsón. Meg nagyon menő nem használt ruhák, melyek közül a színes miniszoknyák a kedvenceink 5990 forintért és a nyomott mintás, neoprén betétes pulcsik 9990 forintért. Bizsukból is rengeteg van, pár itt vásárolt ruha és kiegészítő remekül feldobja a hétköznapi szetteket, nézze meg a galériában!

Oszd meg másokkal is!
Mustra