Veterándivat: benzingőzittas pöttymérgezés

Akárcsak tavaly és tavalyelőtt, idén is ellátogattunk a kedvenc veteránautós rendezvényünkre, amelynek persze most is a több mint 100 éves Velodrom Millenáris adott helyet. Mint minden évben, most is olcsóbban juthattak be azok a nézők, akik korhű, stílszerű ruhákban jelentek meg. Bár renitensek mindig akadnak, azért 2013-ban is sokan vállalták, hogy öltözékükkel megidézik a múltat. A hajtás után kiderül, hogyan is teljesítették ezt a feladatot.

A szervezők most sem hagyták útmutatás nélkül a résztvevőket és a nézőket, és tárt karokkal várták azokat is, akiket esetleg nem kapott el a retroláz. "A másik végletet is szívesen látjuk! Mostani, de extravagáns öltözék is bejöhet. Itt főleg divattervezők merész, extrém kisugárzású, elengedett fantáziát mutató darabjaira gondolunk" - olvasható a rendezvény honlapján. Ezt a lehetőséget kevesen vették igénybe, és akadtak olyanok is, akiket nehezen tudnánk bármilyen kategóriába is besorolni, lásd a Danuviát megzabolázó, félelmetes objektívvel rendelkező betyárt, a diszkó cowboyt, vagy Vilmát és Frédit, akik még egy talphajtásos járgányt is eszkábálták maguknak OT Flinstones "rendszámtáblával".

Ami a nemek arányát illeti, a férfiak és a nők szemmel láthatóan egyaránt élvezték, hogy beöltözhettek, bár így három alkalom után már nagyon szeretnénk, ha a hölgyeknél nem abban merülne ki a korhű öltözék, hogy felvesznek egy pöttyös ruhát. Tudjuk, ez az a darab, ami valószínűleg mindannyiunk szekrényében megtalálható, de nem kell mindig biztonsági játékot játszani. Persze nem mondjuk azt, hogy mindenki egy gondosan sminkelt, tökéletes frizurával rendelkező, tetovált pin-up lányként pózoljon egy pöttyös Volkswagen Karmann társaságában a tűző napsütésben, hiszen a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, és nem feltétlenül kell vagyonokat költeni egy megfelelő szettre, csak tudni kell, hogy hol keressük a megfelelő darabokat.

A kiegészítők nagy részét persze most is a nagyon nyáris időjárás határozta meg, legyezőkkel, (nap)ernyőkkel, kalapokkal próbált a közönség védekezni a napsugarak ellen. Sőt, volt, aki a régi klasszikus módszert idézve megkötötte egy szövetzsebkendő négy sarkát, és azt tette a fejére. Már sajnáljuk, hogy ez nekünk nem jutott eszünkbe. Nagyon sokan voltak, aki egyébként régi filmfelvevőkkel és fényképezőgépekkel a nyakukban/kezükben járkáltak az autók között. Bevalljuk, mi is majdnem kísértésbe estünk az eseményre készülődve. Talán majd jövőre! Addig is nézzék meg a Totalbike képes összefoglalóját is ide kattintva.

Oszd meg másokkal is!
Mustra