Bimbóvillantásokkal népszerűsítették a Gombold újra! egykori döntőseit

Mint arról már beszámoltunk, szombaton megrendezték a Gombold újra! döntőjét, amit idén egy közép-kelet európai divateseménnyé hízlaltak fel. Így a kitartó érdeklődők a pályamunkák kicsit kései bemutatója előtt még egy showt tekinthettek meg: a már befutott régiós tervezőkét, illetve a verseny korábbi résztvevőiét. Ha kíváncsi arra, hogy az egykori díjazottak mire vitték vagy csak rajong az áttetsző blúzokon átsejlő mellbimbókért, a hajtás után kielégítheti tudásszomját!

Az Alumni névre keresztelt bemutatót a 2011-es győztes, Gyöngyösi Reni tavaszi/nyári kollekciójával nyitották meg a Millenáris kissé fülledt levegőjű B csarnokában. Igen, az Iner márka tervezője magán a pályázaton is indult Newcomer kategóriában, és nem éppen pályázatszűzként el is vitte az egyik különdíjat. A Divatkreátor egykori versenyzője a 2011-es Gombold újra! döntő után még csak álmodozott arról, hogy saját márkája lesz, és lám, azóta ez össze is jött. Legújabb, tavaszi és nyári kollekciójának darabjait például viszontláthattuk Szunai Lindán és Iszak Eszteren is, és mint az ábra is mutatja, azok is megtalálhatják nála a számításukat, akik nem feltétlenül rajonganak az ízeltlábú mintáért, amely a kollekció egyik gerincét adja.

 03-gombold ujra-alumni-130622-IMG 1321 

Másodikként a Kele Clothing, vagyis Kele Ildikó kollekciója következett. Ő a 2011-es versenyen mutatkozott be, majd megalapította márkáját, amelynek 2012-es tavaszi-őszi kollekciója Los Angelesben, Londonban, Barcelonában, San Franciscóban és Szingapúrban is a boltokba került. A következő, 2012/13 őszi-téli szezonban már férfi vonallal is bővült a Kele Clothing kínálata, és további üzletekben, Olaszországban és Németországban lett elérhető. Egy májusi interjú szerint a sikert annak köszönheti, hogy a legtöbb magyar tervezővel ellentétben, ő rögtön a külföldi piacot célozta meg. A színekben nem, de a fazonokban mindenképpen visszafogott aktuális darabokat mi is decens, de trendkövető külföldi fiatalokon tudjuk elképzelni, akik hidegebb területen élnek, és jól jön nekik a sok pulcsi és kabát.

 04-gombold ujra-alumni-130622-IMG 1331 

Ez után nagy váltás a Zako, vagyis Domokos Mihály, Hídvégi Éva és Varga Flóra kollekciója: kevesebb szín, de menő minták, és a férfiaknak szánt kaftánokra még a kolléganők is szívesen lecsaptak volna. És hogy mi a kötődés a pályázathoz? Domokos Mihály 2012-ben a Fashion Issue különdíját vihette haza, majd pár hónappal később társaival létrehozta a Zako márkát, amelynek - hivatalos leírás szerint - ismertetőjegye, hogy képzőművészeti inspirációk által létrejött grafikai mintavilágot közvetít az öltözékeken. Domokos munkásságát egyébként már külföldön is ismerik Lakatos Márknak köszönhetően.

 09-gombold ujra-alumni-130622-IMG 1387 

Söptei Eszter, aki szintén tavaly volt különdíjas egyszerre mutatta be a kollekcióját a Komoddal, amit négy tervező alkot (Kovács Mónika, Lévai Zsófia, Németh Ninetta és Veszprémi Gabriella). Bár mi már szívesen temetnénk az áttetsző anyagokból készült blúzokat, mert nehéz aláöltözni, a tervezők, például Söptei Eszter szeretik, és szerencséjükre a modellek elég bevállalósak. Reméljük a mindenható buyerek is szeretik a bimbóvillantással járó divatbemutatókat. Ha mell helyett viszont inkább csak kockás hasunkat mutogatnánk, akkor inkább a Komod showroomjába látogassunk el.

 10-gombold ujra-alumni-130622-IMG 1405 

Söptei Eszterhez hasonlóan, Bálint Sára a 2012-es Gombold újra! másik pályázója is szereti a kötött ruházatot. Míg Szerelem, szerelem minikollekcója a sok szívvel talán egyeseknek túl sok volt, 2010-ben alapított márkájának legújabb darabjai már nem annyira megosztóak, mi például kifejezetten kedveljük az átmenetes megoldást és a sok-sok sárga színt, ami egyébként több tervező kollekciójában is feltűnt. Mint egy viszonylag friss interjúból kiderült, Bálint Sára most már kiegészítőkkel is foglalkozik, sőt, esküvői ruhákat is készít egyéni megrendelésekre.

 14-gombold ujra-alumni-130622-IMG 1444 

Henter Apor, a Ghostmind tervezőjének tavalyi, a pályázatra készült kollekciója a Csodaszarvas nevet viselte. A felvarrt agancsok helyét mostanra a nyomott minták vették át, a miniruhák helyett pedig inkább az utcai viselet dominál. Sajnos azt nem tudjuk, hogy a magyar férfiak mennyire állnak készen arra, hogy tetőtől-talpig csillárba bújjanak, de a márka Facebook oldalán található darabokra már biztosan szívesen lecsapnának.

 17-gombold ujra-alumni-130622-IMG 1472 

Erdei Gergely, az Erlen tervezője a tavalyi döntőn nagyon flitteres, de hordható kollekciójával teljesen levette a lábáról a közönséget, és így be is zsebelhetett egy különdíjat. A koncepció nem sokat változott a Charleston matyó óta, de ha egyszer egy recept bevált, akkor minek is változtatni rajta. A barokkos giccs egyébként is nagyon divatos most, az áttetsző és mélyen dekoltált felsőkkel azonban mindenki vigyázzon, mert lehet, hogy divatbemutató nincs villantás nélkül, de egy tárgyalásra mégsem illik úgy belibbenni, mint a mellékelt képen látható egyik hölgy.

 21-gombold ujra-alumni-130622-IMG 1493 

Az Alumni bemutatót a The Four zárta, és kicsit meg is lepődtünk, amikor csak hárman jöttek fel a bemutató végén. Mint kiderült, Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófi és Miovác Márton mellett egykor Baranyi Ádám a csapat tagja volt, ám ő kiszállt. Ők egyébként nem tavaly, hanem 2011-ben szerepeltek a pályázók között, és a Rózsa Sándoros pólóval sikerült elnyerniük a Fassion Issue különdíját. Sportos kollekcióikkal azóta több versenyen, eseményen és magazinban is találkozhattunk. Az új, 90-es évek inpsirálta darabok közül egyébként egyértelműen az ananászos szett volt a szerkesztőségi kedvenc, amihez az H&M boltjaiban érdemes kiegészítőt keresni.

 22-gombold ujra-alumni-130622-IMG 1515 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek