Így viseljen blézert a nyáron!

A blézer minden nő ruhatárának alapdarabja: elegáns eseményeken és lazább napokon sem lehet vele mellélőni. Az viszont talány, hogyan viselhetjük a nyáron anélkül, hogy megsülnénk az egyébként is 40 fokos hőségben. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyeket megfogadva nem kell megválnia kedvenc darabjától még a melegebb hónapokban sem!

A laza szerelés

A legjobbakkal is megesik, hogy reggel az ágyból kikászálódva semmi kedvük nincs azon agyalni, mit vegyenek fel. Ezekre az ötlettelen napokra tökéletes befektetés lehet a mintás blézer, amit egyszerű fekete vagy fehér nadrágokhoz, laza pólókkal párosítva már le is tudtuk az aznapi hajcihőt. Az eredmény egyszerű és laza, erőlködésmentesen sikkes szett, amelyet az esti programokhoz csak egy magassarkúval kell megfejelni.

Blézer és rövidnadrág = extrán hosszú lábak

Ha Mihalik Enikőhöz hasonló hosszú virgácsokat szeretne, kifejezetten ajánlatos az extrán rövid nadrág és a blézer párosítása, mivel kettejük kombinációja optikailag hosszítja a lábakat. Sőt, ha mindezt megfejeli egy derékövvel, a hatás még látványosabb lesz, mivel így sokkal karcsúbbnak tűnhetünk.

Tipp: A blézer sose legyen hosszabb a rövidnadrágnál, különben még úgy tűnhet, mintha elfelejtettünk volna nadrágot húzni.

Tipp 2: Magassarkúval kiegészítve garantáltan még hosszabb lábszárak.

A hivatalos verzió

Ha munkahelyén nem tud kiszakadni az unalmassá vált uniformisból, játsszon picit a részletekkel: frappáns kiegészítőkkel, például egy virágmintás blúzzal már sokkal vidámabbá teheti az egyébként unalmas összeállítást. Ha a virágok pont nem a kedvencei, válasszon állatos mintát, a lényeg: bármit, csak a sima fehéret ne! Kisfeketéjét is bátran feldobhatja egy letisztult, elegáns felsőrésszel: törekedjen az egyszerűségre mind a színek, mind a szabásvonalok terén!

Color blocking

Ez az egyik legegyszerűbb opció, arról már nem is beszélve, hogy idén kifejezetten divatos. A color blocking lényege az, hogy felülre mindenképpen két azonos színű ruhadarabot válasszunk, például egy hasonló árnyalatú kék topot és blézert, majd ehhez párosítsunk egy fehér rövidnadrágot. Mivel a kék és a fehér színek látványosan elütnek egymástól, az együttes garantáltan hatásos lesz, arról már nem is beszélve, hogy nyáron a barna bőrt is még inkább hangsúlyozza.

Trükkös sziluettek

Hagyja el komfortzónáját és játszadozzon picit a szabásvonalakkal: néhány különleges fazonú nadrággal és felsőrésszel akár teljesen új sziluettet varázsolhat magának. Válasszon oversize, azaz direkt nagyobb méretű, lezser blézert, magas derekú rövidnadrággal, amit akár lapos vagy magassarkúval is párosíthat.

Tipp: Ha nem biztos az összhatásban, inkább felejtse el, teljesen felesleges feszengenie olyan összeállításban, amiben nem érzi jól magát.

A vakító

Ha már a nyáron amúgy is mindenki napszemüveget hord, párosítson össze egymástól elütő, már-már vakító színeket: egy fehér blézer és neonsárga top párosítása után garantáltan megfordulnak majd az utcán, mindezt fekete rövidnadrággal és magassarkúval kiegészítve akár az éjszakába is elindulhatunk. Egyszerű, de nagyszerű, viszont bőven elég csak egy rikító színnel variálni.

Hasvillantás és válltakarás

Valószínűleg kevesen fogják bevállalni a kilencvenes éveket idéző haspólókat és bikinifelsővel is felérő falatnyi topokat az idei szezonban, akik viszont mégis elszánják magukat, azoknak üzenjük, hogy hosszúnadrággal és blézerrel párosítva igazi femme fatale hatást érthetnek el. Arra viszont nem árt ügyelni, hogy vagy a blézer és a top, vagy a blézer és a nadrág egyszínű legyen. Ha önnek bejön ez a stílus, de nem nagyon mutatkozna csupasz hassal, erre is van alternatíva: válasszon magasított derekú nadrágot.

Oszd meg másokkal is!
Mustra