Íme a 10 legmenőbb plus size modell

Néha úgy tűnik, hogy minden a sovány nőkről szól a divatszakmában, pedig az elmúlt években egyre nagyobb az érdeklődés a teltebb modellek iránt. Az elmúlt időszakban több divatház és magazin is szerződtetett plus size modellt kampányaihoz, mellyel céljuk, hogy újradefiniálják a modellvilág szigorú szabályait és lehetőséget adjanak az átlagos méretű lányoknak is a kifutókon. A huffingtonpost.com szerkesztői összegyűjtötték a szakma tíz legmenőbb plus size modelljét. Nézze meg, kik futottak be 36-os méreten túl!

Jennie Runk

Runk leginkább a hatásosra sikerült áprilisi H&M fürdőruha kampányból lehet ismerős. A svéd márka első plus size modellje ha teheti, hangot ad véleményének, miszerint a divattervezők hibát követnek el, amikor kisfiús testalkatú lányokat küldenek kifutóra a nőies formájú modellek helyett.

„Sohasem diétáztam, hogy megkapjak egy munkát. Úgy érzem, meg kell mutassam a hasonló cipőben járó lányoknak, hogy fogadják el magukat, olyannak amilyenek. Összpontosítsanak arra, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból, ne aggódjanak a combjuk miatt, nincs azzal semmi baj” – üzeni magabiztosan bajtársainak Runk.

Saffi Karina

Karina, a „normál” modellből lett brit plus size modell áprilisban lett az Egyesült Királyság legelső plus size modell workshopjának, a Curve Project Londonnak a mentora, akinek feladata, hogy megossza tapasztalatait és ötleteit frizurákkal, sminkeléssel, fotózásokkal és a kifutón való vonulással kapcsolatban az érdeklődőknek.

„Szeretnénk arra törekedni, hogy támogassuk a pozitív testképet és egyfajta példát mutassunk azoknak a fiatal nőknek, akik korábban úgy gondolták, hogy csak vékony alkattal vethetik meg lábukat a divatszakmában” – filozofál Karina.

Crystal Renn

A plus size mozgalom egyik szimbóluma, az egykor anorexiával küzdő Crystal Renn időközben pálcika vékonnyá fogyott. Életének nehéz időszakáról és a modellszakma kihívást igénylő szabályairól könyvet is írt: A Young Model's Story of Appetite, Ambition and the Ultimate Embrace of Curves címmel.

„A 8-as méret egyfajta szabadságot ad a tervezőknek. A legtöbb modellnek 6-os vagy 8-as mérettel kell rendelkeznie, pedig a normális inkább a 10-es lenne” – mondja a pár évvel ezelőtt még 44-es konfekciómérettel rendelkező 26 éves modell.

Justine Legault

Legault-t májusban választotta a francia Elle Quebec csontsovány modellek és celebnők helyett címlaplányának, mellyel beállt a plus size modelleket támogató divatlapok és márkák sorába.

„Az a tény, hogy csak pozitív visszajelzést kaptam az Elle borítóval kapcsolatban, igazán boldoggá tesz. Úgy tűnik, az emberek nem annyira döbbenek meg azon, hogy már teltebb nőket is alkalmaz a média" – fejezte ki örömét a kanadai modell a Facebookon.

Robyn Lawley

Lawley-t mi inkább csak szupermodellnek titulálnánk, mint plus size-nak, de mégis ezzel a jelzővel került fel a Vogue Italia, a Marie Claire és a francia Elle címlapjaira is. Sőt, ő volt az első plus size modell, akit Ralph Lauren leszerződtetett 2012-es őszi kampányához.

„Jó reggelt Amerika, aláírtam egy szerződést Ralph Laurennel. Kellenek plus size modellek New Yorkban és ez csak egyre jobb lesz!” – áradozott Lawley követőinek.

Tara Lynn

A 27 éves nyelvésznek tanult amerikai lány az egyik olyan modell, aki miatt a divatvilág talán hajlandó demokratizálni a több évtizede uralkodó soványság kultuszt. A 48-as mérettel rendelkező 176 centis Lynnt 2012 februárjában tette címlapjára a francia Elle, és ideális, formás női testként emlegette a lapban.

Ashley Graham

A 2000 óta aktívan dolgozó modell kapott már helyett a Vogue hasábjain is, de legemlékezetesebb munkái mégis a fehérneműmárkákhoz köthetőek. Legutóbbi, Lane Bryantnek készített kampányát a Fox és az ABC is betiltotta.

„A Victoria Secret angyalok egész nap egy bugyiban illegetik magukat. De amikor egy molettebb nő kerül a képernyőre, azonnal kivágják” – mondta felháborodva az esetről az 1988-ban született modell.

Tess Munster

Munster amellett, hogy elismert plus size modell, övé az egyik legnépszerűbb divatblog is az interneten. A bohém kinézetű modell rengeteg képet tölt fel magáról, melyeken leginkább fürdőruhákban és pin-up stílusú szettekben látható. Munster egyik mottója, hogy nem kell pálcikavékonynak lenni ahhoz, hogy jól nézzünk ki a divatos ruhákban.

Candice Huffine

Candice Huffin minden bizonnyal az egyik legszexibb plus size modell, nem véletlenül került 2012-ben teljesen pucéran és egy nyakörv nyaklánccal az S moda májusi címlapjára.

„A Vogue Italia szerkesztői nemrég felnyitották a divatipar szemét, és bebizonyították, hogy mi a szép, a szexi és milyenek a jó modellek. Most az emberek ebből még többet szeretnének kapni. Éppen a photoshop értette meg az emberekkel, hogy mit is akarnak látni a hús-vér lányokon” – mondja Huffine, aki szerint a plus size modellek befolyásolják az emberek megítélését a női testről.

Velvet d'Amour

D'Amour 2006-ban szerzett magának hírnevet plus size modellként, amikor végigment Jean Paul Gaultier 2007-es tavaszi/nyári bemutatójának kifutóján Párizsban. Azóta az egyik legszókimondóbb szószólója a divatipar átalakulásának.

„Az igazi értelme a divatnak minden valószínűség szerint akkor van, ha élvezzük benne a változást, a dekadenciát és a kockázatvállalást. A divat csak úgy lehet innovatív, ha eltér az elfogadott normáktól. Én nem nézem meg a divatlapok tanácsait. Túl egyszerűek, ennél jóval mélyebbre kell ásni" – mondta d'Amour kicsit hazabeszélve az olasz Vogue-nak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra