Elárverezik Diana hercegnő elefántos nyakkendőjét

Diana hercegnő 1997-es halála óta nagy biznisz a kultikussá vált emléktárgyainak eladása. Az elmúlt években az egyik legelragadóbb ruháját 250000 fontért, 86,9 millió forintért árverezték el, de egy hercegnői aláírással ellátott üdvözlőlapért is hajlandóak voltak 2500 fontot, 868.000 forintot kicsengetni a rajongók.

Ezúttal az az elefántos Escada selyem nyakkendő kerül kalapács alá jövő héten, melyben először látogatta meg újszülött unokaöccsét, Louist a paddingtoni St. Mary Kórházban 1994-ben.

A nagyvonalúságáról ismert Diana a 3000 fontról, 1,042 millió forintról induló nyakkendőt később aranydobozba csomagolva elküldte egyik barátja lányának egy kézzel írt üzenettel, mellyel sok sikert kíván neki közelgő állásinterjújához – írja a dailymail.co.uk.

„Ez egy csodálatos lehetőség, hogy saját, eredeti darabra tegyünk szert, olyanra, amit ténylegesen viselt Diana hercegnő” – mondja az árverező James Grinter, aki hozzátette, hogy a nyakkendő az eredeti csomagolással, szalaggal kerül árverezésre, illetve a sál mellé még egy képet is csatolnak, melyen Diana látható a német tervező arany elefántokkal díszített mandzsettájával és nyakkendőjével.

A „sok szeretettel Diana, William és Harry” szöveggel és Diana aláírásával ellátott üdvözlőkártyájáért viszont további 300-500 fontot kérnek a Reeman Dansie aukciós házban Colchesterben. Az aukcióra a közelgő, Oliver Hirschbiegel Diana életéről forgatott film miatt – melynek főszereplői Naomi Watts és Naveen Andrews lesznek majd – nagy érdeklődésre számítanak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra