Radioaktív övet árult az Asos

Egyik kedvenc webshopunk, az Asos a napokban pánikot keltett vásárlói körében, mivel egyes állítások szerint radioaktív izótopot tartalmazó övet árult online üzletében. Az apró szegecsekkel kivert peplumos bőrövet a márka azonnal kivonta a forgalomból, amikor tudomására jutott, hogy a tesztek alapján Cobalt60-at tartalmaz. Az amerikai határellenőrzésen pozitív sugárzást jelző kiegészítőt ugyan világszerte visszavonták arra hivatkozva, hogy „ az öv használatra alkalmatlan”, de 641 darab már elkelt belőle – írja a guardian.co.uk.

„Sajnos ez elég gyakori eset. India és a Távol-Kelet nagy fogyasztói a fémhulladékoknak. A finomítási eljárás során esetenként véletlenül bent maradhat a fémek közt némi radioaktív sugárforrás. Ez viszont sajnos bekerülhet a fémmel készült termékeinkbe. Az Asos terméke nem felelt meg a brit egészségügyi és biztonsági előírásoknak. A márka együttműködött az összes érintett hatósággal és vállalta a termék visszahívását, összhangban a magasszintű minőségi ellenőrzéssel. Az eset az Asos más termékeit nem érinti” – nyilatkozta az Asos szóvivője.

A kirobbant botrányért az Asos és annak indiai csoportja a cég beszállítóját, a Haq Internationalt vádolja, mely már több mint egy éve áll szerződésben a márkával, ami alatt 641 darab radióaktív övet adtak el világszerte. A szállítmányozásért felelős Faizan Haq azonban tagadja az ellene felhozott vádakat.

A szóban forgó öv. Ha ilyet vett, ne hordja inkább!
A szóban forgó öv. Ha ilyet vett, ne hordja inkább!asos.com

Emiatt az Asos most perben áll az üzletemberrel, aki 100.000 font, 33, 4 millió forintnyi visszahívási és 64.000 font, 21,4 millió forintnyi visszatartási díjat követel a márkától és azt állítja, hogy az ügy miatt a Miss Selfridge is felbontotta vele a szerződést, illetve öt hónapra be kellett zárnia gyárát, ami miatt 18 indiai munkás maradt munka nélkül. Az Asos a botrány nyomására azóta felajánlott 24.000 font és 64.000 font ( 29,4 millió forint ) kártérítést a cégnek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra