no

Találjon tökéletes fehér blézert a szezonra!

Arról, hogy elméletben hogyan kell fehérbe öltözni, már volt szó, most kipróbáltuk a trendet gyakorlatban is: nagyon nehéz nem pincérnőnek vagy ápolónak tűnni, igazából a jó talpig fehér szett titka egy jó, laza, libbenős selyeming, egy vékony anyagú skinny nadrág és egy tökéletesen szabott zakó lehet, de nem tudjuk, mert nem nagyon találtunk olyan szetteket, amikben utcára is mennénk.

A fehér zakó tűnik a legnagyobb kihívásnak, ugyanis hiába van minden üzletben minimum 5 féle, egyik se tökéletes. Azért mi végigpróbáltunk egy rahedlit, 8-10 ezer forintért már kapni fehér blézert, de nem érdemes megvenni, 13-16 ezerért vannak egész pofás darabok, de az igazán minőségi termékekért 26 ezret kérnek az üzletek. Persze, a minőségi sem feltétlenül áll jól, ha meg mégis, tuti összerúzsozta már valaki előttünk. A fehér ruhákkal tovább bajlódunk a folytatásban!

H&M

A H&M-ben annyira gyorsan pörögnek a trendek, hogy nem számítottunk túl sok fehérre, de szerencsére azért volt választék. Blézerből két félét találtunk, nadrágból is, felsőből viszont van ezerféle, csak némelyik egészen furcsán van szabva. Nagyon jó poliészteringek vannak a márkánál, melyekbe ugyan könnyű beleizzadni, de legalább nem kell őket vasalni. Utóbbi nagy előny. A 8990 forintos blézert, amit a honlapon kinéztünk nem vettük meg, mert élőben nagyon olcsónak tűnt, áttetszett az anyag, a varrások kitűntek, az anyag sem volt túl jó. A 12990 forintos, köves nyakú, környezettudatosként hirdetett (azaz full műanyag) blézer viszont meglepően jól állt, és a körút elején még nem sejtettük, hogy ennél nem lesz jobb a 26 ezres se.

Ami a többit illeti: tök jó, vékony fehér nadrágot lehet kapni 5990 forintért és a blúzok közt is vannak olyanok, amikben egy izzasztó nyári napot nem ajánlott eltölteni, de egy hűvösebb estén jól jöhetnek. Az anyagában kivarrt, piszkosfehér farmerben csalódtunk, tavasszal nagyon hirdették, de nem néz ki jól, tényleg koszosnak tűnik. A hímzett ruha meg szörnyen gyűrött volt.

Mango

A Váci utcai Mango alsó szintje fehérben úszik, nehéz válogatni, nem is nagyon sikerül. Rengetegféle fehér blézerük van, de sajnos az összesben hatalmas válltömés éktelenkedik, ami alacsony és/vagy széles vállú lányoknak nem a legjobb hír. Vannak nagyon jó, nyárias, lennel kevert viszkóz blézerek, melyek a válltöméstől eltekintve nem rosszak, a fekete gombokkal kombinált zakó viszont tényleg csak Miranda Kerr-nek áll jól. Ami nagyon tetszett, annak sajnos az ujja volt túl hosszú, de 9995 forintért nem várhatjuk el, hogy személyre szabott blézert kapjunk.

A többi fehér cucc a mangóban csak a szokásos, a gyöngyös nyakú zsákruha szép, de kell hozzá egy csinos öv, a láncos felső is csinos, a buggyos short viszont nem a legjobb fazon.

Zara

Nagy elvárásokkal mentünk be a Zarába, azt hittük, hogy majd baromi drágán, de csodás szetteket szedünk össze. A 25995 forintos blézerek viszont inkább átmeneti kabátnak minősülnek, a 9995 forintos felsők, ingek nem voltak különlegesek, sima fehér ingünk, köszönjük, de már van. A 17995 forintos, vastag anyagú ruha volt a legmegdöbbentőbben rossz. A 17995 forintos blézer jól állt, de a versenytársak árban nyertek (viszont ennek végre nem volt óriás-válltömése), a 9995 forintos fehér nadrágról viszont nem lehet semmi rosszat mondani.

Nagy divat a mellény, legalábbis a divathetek látogatói közt, de csak a Zarában találtunk ilyesmit. Egy semmire nem jó, aligvalami mellényke 9995 forint, a komolyabb darabok 14-18 ezer forintot kóstálnak, és csak akkor érik meg az árukat, ha jól tudjuk őket kombinálni a ruhatárunk többi darabjával. A hímzett, áttetsző felsőket meg felejtsük el, keveseken néz ki úgy, mint egy designerdarab, a többi nőn simán turkálós rongy hatását kelti.

F&F

Az F&F-nél a honlap szerint van fehér blézer, gyakorlatilag a Váci úti Tescóban nincs. Van viszont mindenféle fehér nadrág, még anyagában mintás is, ami jól is néz ki, 6900 forintért nem is olyan rossz vásár. Fehér blúzból is van többféle, mi a tök egyszerű, felül gombos, laza verziót szerettük, de a pamutrajongók is találhatnak maguknak való inget. A fehér ruha csalódás, nagyon kiadja az összes hibánkat, és a fehér pulcsik közt is nehéz csinosat találni. Tetőtől-talpig nem itt fogunk fehérbe öltözni, de pár csinos alapdarabot minden nehézség nélkül beszerezhetünk.

Furcsa tendencia a Tesco ruhamárkájánál, hogy egyre drágább, igazából lassan nem éri meg kibumlizni a hiperbe ruháért: míg a H&M-ben 5990 forintért kapni nadrágot, itt 6900-at kell fizetnünk, a blúzok is drágábbak (vagy csak kicsit olcsóbbak), mint a svéd márkánál, a próbafülke, a kiegészítőspult és úgy általában a vásárlási élmény viszont elmarad a H&M-ekétől.

Reserved

A Reservedben még többféle fehér blézer van, mint a Mangóban, és ez nagy szó: kár, hogy egyik zakó rosszabb, mint a másik, a 9 ezer forint körüli daraboknál 36-tól 40-es méretig mindent megpróbáltunk, mégis buggyosodott a kabát ujja, a válltömés beesett, az ujj hosszú volt. A 11 ezer forint körüli felöltők közt volt teljesen rosszul szabott, és olyan is, amit majdnem megvettünk, végül a túl hosszú ujj és az olcsónak ható anyag miatt tettünk le a vásárlásról. A 13 ezer forint körüli blézer szép volt, csak az aranyozott gallér tűnt túlzásnak, tehát zakót nem itt fogunk venni, az biztos. Fehér ingekből is nagy a választék, de a legtöbb nagyon poliészter, áttetsző és 6-7 ezer forintos árával nem is annyira olcsó, de testhez simuló, fehér, normálisan szabott, térdig érő ruhát csak itt láttunk.

Összefoglalás

Tetőtől-talpig mi nem öltöznénk fehérbe, mert nagyon nehéz összehozni minden ruhadarab árnyalatát, fazonját, ráadásul még könnyen is koszolódik a fehér szett, egyszóval nem nekünk való. Valamilyen színes ruhadarabbal viszont szívesen kipróbálnánk a fehér kombinálását, és több órás utánajárással végre találtunk pár 10-15 ezer forint közötti blézert, ami nem tisztán megalkuvás, hanem vannak előnyei is. A H&M-et és a Mangót ajánljuk azoknak, akik szintén nem akarnak/tudnak ennél többet fizetni. 20 ezer forintért a Mangóban és a Zarában is vannak vállalható blézerek, de meglepő módon nem sokkal jobb az anyaguk és fazonjuk, mint a 10 ezres kategóriának.

A válltömés-mánia is zavaró, a hatalmas tömésektől igazán a 80-as években érezhetjük magunkat a viszkóz és poliészter blézerekben, pedig nem szeretnénk. Ha tényleg komoly, minőségi blézerre vágyik, csináltasson magának, vagy nézelődjön magyar tervezők boltjaiban!

Ami a fast fashion boltokban még zavaró amellett, hogy a fehér ruhákon sokkal feltűnőbb, ha el vannak szabva, vagy rosszul vannak méretezve, hogy minden második világos színű ruhán sminkfoltok, rúzsnyomok vannak, amik aztán vagy kitisztíthatók a ruhából, vagy nem. Ez persze nem a boltokat minősíti, hanem a vásárlókat, akik nyakig kimázolva nem ügyelnek arra, hogy ne tegyék tönkre az árukészletet.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek