TEJBEN-VAJBAN

10 mítosz a körmökről

2013. május 5., vasárnap 16:33

Itt a tavasz, mindenki előkapja a lakkjait, bőszen konstatálja, hogy a télen elhanyagolta a manikürt, a pedikűrről nem is beszélve. Annak ellenére, hogy milliók használják naponta a körömlakkokat, a körmökről és a lakkozásról még mindig számos tévhit kering. Megpróbáljuk összefoglalni a Stylelist cikke nyomán a legfontosabbakat. Sőt, olvashat arról, milyen lakkok a menők idén, mitől függ, hogy milyen lakkot választ, illetve, hogy hogyan varázsolhat magának mintás körmöket. Bónuszként még azt is megmondjuk, hogy melyik vattakorong bizonyult tesztünkben a legjobbnak.

Ha a körömlakkot a hűtőben tárolja, tovább fennmarad - nem igaz

Nem kell extra helyet felszabadítani a készletnek, ugyanis a körömlakknak gyakorlatilag teljesen mindegy, hol van tárolva. A hideg csak lassítja a száradást, de ettől egy kicsit sem tart tovább a lakkréteg. Viszont, ha az egyes rétegeket nem hordja fel túl vastagon, az növelheti a tartóssági faktort.

Fehér pöttyök a körmön = kalcium hiány - Nem igaz

A fehér pöttyök vagy vonalak maximum azt mutatják meg, hogy valamilyen fizikai behatás érte a körmét, de azt nem, hogy milyen értéket mutat a kalcium szintje. Ezek a pöttyök szinte minden ember körmén megtalálhatóak valamikor az élete folyamán, nem kell vele foglalkozni, ahogy jött, úgy fog eltűnni.

Ha jeges vízbe mártjuk a kilakozott körmöket, azok gyorsabban megszáradnak- Nem igaz

A körömlakk akkor szárad, ha az oldószer elpárolog belőle. Ha jeges vízbe merítjük a kezünket, a folyamat nem gyorsul fel, sőt lassítja azt.

A körömnek lélegeznie kell - Nem igaz

Sajnos vagy szerencsére ez sincs így. Ugyanis a köröm növekedéshez szükséges tápanyagok, a testben vannak, onnan szívódnak fel a körömbe. A felpolirozott körmök viszont jobban felszívják a természetes olajokat, melyekkel ápolni lehet a körmöket.

A műköröm és társai tönkreteszik a természetes körmöket - Félig igaz

Ez attól függ, milyen technikával teszik fel, és távolítják el ezeket az anyagokat. A gél-lakk, vagy a műköröm egyáltalán nem teszi tönkre a körmöket, ha megfelelően végzik el a műveletet, és mindenki betartja a gyártók által javasoltakat.

Az ide-oda reszelés gyöngiti a körmöket - Igaz

Ha ide-oda húzogatja a reszelőt, az tényleg nem tesz jót a körömnek, főleg ha a szélén megsérti. Ha reszeli, akkor a szélektől haladjon a középpont felé, és bánjon óvatosan a reszelővel. Fontos, hogy csak akkor álljon neki a formázásnak, ha a körmei tökéletesen szárazak, és ne fürdőzés vagy mosogatás után.

A vitaminok és ásványi anyagok felszívódnak a körmön keresztül - nem igaz

Sajnos ez nem igaz. A vitaminok, és ásványi anyagok a véráramba kerülnek be, és ezen keresztül választódnak ki, ergo csak megfelelő étkezéssel lehet megfelelően erősíteni a körmöket. Néhány olaj E-vitamint tartalmaz, ez viszont csak abban segít, hogy a köröm felszínét megvédje a külső sérülésektől.

Rendszeresen le kell vágni a körömágy bőrét, hogy egészségesek maradjanak a körmeink - Nem igaz

A körömágy bőre abban segít, hogy távol tartja a baktériumokat a körömágytól. Ha ezt rendszeresen levágja, azt segíti elő, hogy a bacik bejussanak oda. Plusz, az újra növő bőr vastagabb lesz, mint annak előtte.

A terhességi vitaminoktól gyorsabban nő a köröm - Félig igaz

Egy csomó nőnek szép a haja, egészséges a bőre, és erősek a körmei a terhesség alatt. Igen, ezt lehetséges, hogy a megnövelt vitamin bevitelnek köszönhető, ugyanakkor nem javasolt a terhességi vitaminok szedése, ha valaki nem várandós, ugyanis azok a terhesség alatt megváltozott igényekre vannak kalibrálva. Ráadásul bizonyos vitaminok túladagolása egészségügyi kockázatot is jelenthet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés