no

10 mítosz a körmökről

Itt a tavasz, mindenki előkapja a lakkjait, bőszen konstatálja, hogy a télen elhanyagolta a manikürt, a pedikűrről nem is beszélve. Annak ellenére, hogy milliók használják naponta a körömlakkokat, a körmökről és a lakkozásról még mindig számos tévhit kering. Megpróbáljuk összefoglalni a Stylelist cikke nyomán a legfontosabbakat. Sőt, olvashat arról, milyen lakkok a menők idén, mitől függ, hogy milyen lakkot választ, illetve, hogy hogyan varázsolhat magának mintás körmöket. Bónuszként még azt is megmondjuk, hogy melyik vattakorong bizonyult tesztünkben a legjobbnak.

Ha a körömlakkot a hűtőben tárolja, tovább fennmarad - nem igaz

Nem kell extra helyet felszabadítani a készletnek, ugyanis a körömlakknak gyakorlatilag teljesen mindegy, hol van tárolva. A hideg csak lassítja a száradást, de ettől egy kicsit sem tart tovább a lakkréteg. Viszont, ha az egyes rétegeket nem hordja fel túl vastagon, az növelheti a tartóssági faktort.

162643250
Tullio M. Puglia

Fehér pöttyök a körmön = kalcium hiány - Nem igaz

A fehér pöttyök vagy vonalak maximum azt mutatják meg, hogy valamilyen fizikai behatás érte a körmét, de azt nem, hogy milyen értéket mutat a kalcium szintje. Ezek a pöttyök szinte minden ember körmén megtalálhatóak valamikor az élete folyamán, nem kell vele foglalkozni, ahogy jött, úgy fog eltűnni.

Ha jeges vízbe mártjuk a kilakozott körmöket, azok gyorsabban megszáradnak- Nem igaz

A körömlakk akkor szárad, ha az oldószer elpárolog belőle. Ha jeges vízbe merítjük a kezünket, a folyamat nem gyorsul fel, sőt lassítja azt.

103709369
Kevin Parry

A körömnek lélegeznie kell - Nem igaz

Sajnos vagy szerencsére ez sincs így. Ugyanis a köröm növekedéshez szükséges tápanyagok, a testben vannak, onnan szívódnak fel a körömbe. A felpolirozott körmök viszont jobban felszívják a természetes olajokat, melyekkel ápolni lehet a körmöket.

A műköröm és társai tönkreteszik a természetes körmöket - Félig igaz

Ez attól függ, milyen technikával teszik fel, és távolítják el ezeket az anyagokat. A gél-lakk, vagy a műköröm egyáltalán nem teszi tönkre a körmöket, ha megfelelően végzik el a műveletet, és mindenki betartja a gyártók által javasoltakat.

Az ide-oda reszelés gyöngiti a körmöket - Igaz

Ha ide-oda húzogatja a reszelőt, az tényleg nem tesz jót a körömnek, főleg ha a szélén megsérti. Ha reszeli, akkor a szélektől haladjon a középpont felé, és bánjon óvatosan a reszelővel. Fontos, hogy csak akkor álljon neki a formázásnak, ha a körmei tökéletesen szárazak, és ne fürdőzés vagy mosogatás után.

A vitaminok és ásványi anyagok felszívódnak a körmön keresztül - nem igaz

Sajnos ez nem igaz. A vitaminok, és ásványi anyagok a véráramba kerülnek be, és ezen keresztül választódnak ki, ergo csak megfelelő étkezéssel lehet megfelelően erősíteni a körmöket. Néhány olaj E-vitamint tartalmaz, ez viszont csak abban segít, hogy a köröm felszínét megvédje a külső sérülésektől.

165446941
Tara Walton

Rendszeresen le kell vágni a körömágy bőrét, hogy egészségesek maradjanak a körmeink - Nem igaz

A körömágy bőre abban segít, hogy távol tartja a baktériumokat a körömágytól. Ha ezt rendszeresen levágja, azt segíti elő, hogy a bacik bejussanak oda. Plusz, az újra növő bőr vastagabb lesz, mint annak előtte.

A terhességi vitaminoktól gyorsabban nő a köröm - Félig igaz

Egy csomó nőnek szép a haja, egészséges a bőre, és erősek a körmei a terhesség alatt. Igen, ezt lehetséges, hogy a megnövelt vitamin bevitelnek köszönhető, ugyanakkor nem javasolt a terhességi vitaminok szedése, ha valaki nem várandós, ugyanis azok a terhesség alatt megváltozott igényekre vannak kalibrálva. Ráadásul bizonyos vitaminok túladagolása egészségügyi kockázatot is jelenthet.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek