Ők a divatvilág leggyűlöltebb arcai

A divat zárt világában nem kifejezetten ismert a kedvesség és az igazságosság. A szakma bennfentesei állandó pletykaforrásai egymásnak, legyen szó magánéleti viszályról, sznobizmusról vagy középszerű vitákról. Nézze meg, kik a divatszakma legmegosztóbb arcai a modelltől a divatguruig!

Nincs lista Anna Wintour nélkül

A megfélemlítő tekintető Anna Wintour annak ellenére, hogy természetesen felkerült a legjobban öltözött ötven felettiek listájára, simán felfért a legellenszenvesebb divatmániások lajstromára is. A szakmát 1983 óta irányító Wintourhoz hasonló jeges, duzzogó tekintete van Victoria Beckhamnek is, aki bár egyre színvonalasabb munkákat ad ki a kezéből, mégsem sikerült mindenkivel elfogadtatnia magát a szakmában. „Az emberek azt hiszik, hogy én egy morcos kurva vagyok" – nyilatkozta az Elle-nek a focistafeleség.

A felső tízezer és a fehérnemű modellek előtt sincs tárva-nyitva az ajtó

Bár egyesek szerint Olivia Palermo lesz az idei év egyik meghatározó divatikonja, a New York-i előkelőséget mégsem kedvelik divatkörökben – írja a huffingtonpost.com. Az MTV valóságshowjában feltűnt Palermóhoz hasonlóan ellenszenvet vált ki az emberekben a 30 éves ausztrál modell, Miranda Kerr is, aki nemrég visszavonulót fújt és kijelentette, hogy nem lesz többé Victoria' Secret angyal. A 13 éves kora óta modellkedő Kerr döntésén sokakhoz hasonlóan mi is meglepődtünk, hiszen úgy tűnt, talán a fehérnemű-reklámozásban volt eddig legprofibb karrierje során Orlando Bloom neje.

Úgy tűnik Gallianónak még bizonyítania kell

A 2011-es bakija óta kegyvesztettként számon tartott Galliano a Diortól való elbocsátása után nehezen talál vissza a divatiparba. A szakma vitathatatlanul egyik legmegosztóbb designerét hiába karolta fel Oscar de la Renta, az általa tervezett ruhában az Izraeli Rádiós- és Televíziós hatóság döntése értelmében mégsem léphet az Eurovízió malmöi színpadára az izreali induló.

A tervezőhöz hasonló szimpatikus kijelentésekre ragadtatja magát Joan Rivers is, aki beszólt már Adele-nak, Anna Hathawaynek, de Heidi Klum ruhája láttán sem fogta vissza magát a veteránnak számító tévés személyiség. „A németek utoljára akkor viseltek ilyen lenge ruhákat, mikor kemencébe dobták a zsidókat” – nyilatkozta a Fashion Police című műsorban.

A divatszakma nem becsüli sokra az 1956-ban született Cathy Horyn divatkritikáit sem, főleg amiatt, mert azt a világ egyik legolvasottabb lapjában, a New York Timesban teszi közzé. A szókimondó Horyn kritizálta már Lady Gaga outfitjét és Oscar de la Renta kollekcióját is. A Saint Laurent fiatal tervezője, Hedi Slimane pedig a Twitteren írt neki egy nyílt levelet, melyben elmagyarázta a kritikusnak, hogy csípős bírálatai után miért felejtett el neki meghívót küldeni legújabb bemutatójára.

Oszd meg másokkal is!
Mustra