Divatba jött a hosszított blézer

A jó ideje divatban lévő zakó, legyen az fekete galléros, flitteres, vagy Chanel inspirálta, az idei tíz alapdarab közül sem hiányozhat a gardróbból. Az egyik legsokoldalúbb ruhadarab, melyet bátran párosíthatunk sztreccsfarmerrel, ceruzaszoknyával, vagy koktélruhával, 2013 tavaszán egy újabb, hosszított-, és egy rövidujjú fazonban is trendi viseletnek számít.

A sztárok stylistjai is értesültek az új hullámról, így a közelmúltban már lencsevégre kapták a nem mindenkinek előnyös zakóban Jessica Albát, aki szűk fekete nadrággal és papucscipővel párosította szürke blézerét. Az összhatás leginkább amiatt előnyös, mert a megszokottnál sokkal lazábbnak mutatja a visszafogott színésznőt. Hasonló szürke blézert a Mangóban találtunk 11995 forintért.

A londoni divathéten felsülő Rihanna megelőzve kolleganőit már 2011-ben viselte a fénykorát élő zakó hosszított fazonját. Akkor a 25 éves énekesnő kissé közönséges, fehérneműre emlékeztető selyemruhával, állatmintás táskával és extravörös hajjal vette fel az azóta divat jövő darabot. Ilyen feltűrt ujjú blézert, fémlapokkal kirakott nyakrésszel a Reserved 2013-as kínálatában láttunk, ahol egyébként a idén a szivárvány minden színében lehet majd kapni blézereket.

Fekete hosszított fazonú zakót viselt a közelmúltban a 2013-as év egyik divatikonjának kikiáltott Solange Knowles is, akihez hasonló fekete-fehér szettben és kabátban pózolt Chloe Sevigny is Steven Spielberg filmbemutatóján New Yorkban.

Önnek hogy tetszik a hosszú blézer?

De fekete hosszú kabátot húzott az Armani couture showra Uma Thurman is, Sally Fieldnek pedig igazán klasszikus megjelenést kölcsönzött a fehér inghez passzintott hosszú blézer. A sztárokéhoz hasonló fazont, például dupla gombolású zakót 11995 forintért lehet beszerezni a Mangóban, egy bevállalósabb fekete-fehér csíkos verzióért a Zarában 17995 forintot kérnek.

Az általában vagányan öltözködő Gwen Stefani rózsaszín sállal és bordó bakanccsal egészítette ki trendi kék zakóját, amiből hasonlót a Stradivariusban találtunk 9995 forintért. Kedvencünk mégis Sarah Jessica Parker, aki fehér estélyi ruháját dobta fel egy lila, rövid ujjú blézerrel és könyök-kesztyűvel. Az ujjatlan fazonra a Zarában lehet lecsapni, 13995 forintért. Ön mit gondol, érdemes volt tovább bővíteni a zakókínálatot, vagy úgy gondolja, hogy a magas nőkön kívül senkin nem fog jól mutatni a sokat takaró, meghosszabodott blézer? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra