no

Fürdőruhákban verhetetlenek az ausztrálok

A kissé félreértett kínai divathét után nagy kíváncsisággal vártuk az ausztrál bemutatókat, amikbe ha másért nem is, a szemrevaló modell fiúk miatt mindig érdemes belenézni. Az 1995 óta Sydneyben megrendezett négy napos esemény idén új helyszínen, új felállásban és új, Mercedes Benz Fashion Week Ausztrália névvel fogadta a divatszakmát és közönségét.

A 2013-14-es tavaszi/nyári kollekciók a tavalyihoz hasonlóan pasztellszíneket és virágmintát kaptak, de megjelentek a kifutón a vezető európai trendek, mint az arany, a piros és a fekete-fehér színkombinációk, továbbá a peplum és a hasat szabadon hagyó felsőrészek is. Viszont kevesebb volt a kiegészítő, ami az eddigi divatheteken igencsak meghatározó szerepet játszott a kollekciókban.

Bár mi elsősorban fürdőruha-nagyhatalomként tekintünk Ausztráliára, ahonnan olyan neves márkák váltak világhírűvé, mint a We Are Handsome, a Collette Dinnigan vagy az Ericaamerica, meg kell jegyezni, hogy Ausztrália egyre inkább kulcsfontosságú szerepet tölt be a piacon és egyre több vezető divatmárkával büszkélkedhet, akik szép számmal adják el kiváló szabású termékeit például az Asos.com-on.

Az eseményt hivatalosan Camilla and Marc bemutatója nyitotta meg – írja a mydaily.co.uk. Az orosz nők ihlette kollekcióban a sportos és aszimmetrikus vonalvezetésű ruhák mellett megjelent a fekete csipke és arany brokát, ami azonnal a figyelem középpontjába helyezte a testvérpár munkáját.

Alex Perry két év hallgatás után jelentkezett új kollekcióval, de szemrevaló volt még Roopa Pemmaraju és Maticevski nőies és hordható gyűjteménye is az idei szezonban. Karla Spetic mintha a maga stílusára alakította volna a Dolce & Gabbana bizánci ihletésű darabjait, a Romance Was Born pedig egy nem evilági, szürreális és különc bemutatóval hívta fel magára a figyelmet Ausztráliában.

A legmenőbb fürdőruhákat a következő szezonra a Talulah mellett a Group Swim készítette, akik a csúcsszuper peplumos fürdőruhán kívül az újra divatba jött lotyós Pretty Woman ruha strandra járós mását is elkészítették a 2013-14 nyarára. A White Sand új kollekcióját „The Honeymoon" névre keresztelte, a Leah Madden által tervezett fürdőruhák pasztell, citrom és menta árnyalatokban jelentek meg a kifutón, a márka fehérneműire ennek ellenére inkább a fekete szín volt a jellemző. Nézze meg a galériában, hogy milyen fürdőruhákban fogjuk süttetni a hasunkat a következő szezonban!

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek