Végre a lapos talpú cipő is divatos

Bár a vörös szőnyeges eseményeken még kötelező extrém tűsarkút villantani, egy közelmúltban készült felmérés szerint 2013-ban a nők 62 százaléka lapos talpú cipőkben jár. Mi közéjük tartozunk évek óta, és nem is nagyon tudjuk elképzelni, a maradék 38% hogy bír nap mint nap gyilkos magas sarkakon tipegni. Mivel a celebek közül is egyre többen hajlandóak hétköznap lapos talpú lábbeliben mutatkozni, brittudósok szerint mondhatjuk, hogy a magas sarok kimegy a divatból. Lassan persze, de már most trendinek számítanak a kényelmes, lapos darabok. Ezt az új divatot már olyan, híresen magassarok-mániás celebek is követik, mint az elismert ruhatervezővé lett Victoria Beckham, a pemplummániás Kim Kardashian, illetve a klumpa-zokni kombót kedvelő Sarah Jessica Parker.

A SecretSales.com tanulmánya szerint egyre több nő szabadul meg kényelmetlen magassarkúitól, annak ellenére, hogy vannak hölgyek, akik csakis ezekben a nőies darabokban érzik magukat igazán magabiztosnak. Sokan platformcipőiket lapos bokacsizmákra cserélték, melyek amellett, hogy igazán divatosak, még kényelmesek is, így olyan hírességek szavaznak rá, mint Victoria Beckham, vagy Sienna Miller.

Azonban a tanulmány szerint mégsem ezek, hanem a balerina topánkák – 32 százalékkal – állnak a brit nők toplistájának első helyén. Természetesen ezen kívül igen közkedveltek még az edző-, illetve a papucscipők is, valamint az is kiderült, hogy a legkevésbé népszerű lábbelik a hótaposók.

A SecretSales.com szóvivője szerint a balerinacipők hatalmas népszerűségüket leginkább annak köszönhetik, hogy szinte bármihez lehet hordani őket, legyen az skinny farmer, vagy egy csinos szoknya. Éppen ezért a női cipősszekrény alapvető darabjaivá léptek elő, többek között azért, mert minden összeállítást letisztulttá, játékossá tesznek, ráadásul még a lábakat is kímélik.

Oszd meg másokkal is!
Mustra