Íme a divathét 3 legrosszabb bemutatója!

Ebben a szezonban is izzott a levegő a divathetek kifutóin és a kritikus közönség soraiban. Persze idén is akadt néhány elképesztően rossz bemutató, melyek már a show után pár nappal nagyobb visszhangot kaptak, mint az említésre méltóbb divatbemutatók. A jezebel.com szerkesztői kiválasztották azt a három showt, mely a legtöbb ellenérzést váltotta ki a szakértőkből és a divatrajongókból a 2013-as őszi/téli divathét alatt. Nézze meg, min akadtak ki a legtöbbször a sokat látott kritikusok!

Jeremy Scott zavaros fantáziavilága

Az Adidasnak láncos, rabszolgatartásra emlékeztető cipőt tervező Scott provokatív stílusával mindig megosztotta a közvéleményt. Legújabb, rendezetlen fantáziavilágról tanúskodó kollekciója után többekben megfordult, hogy ezt akár egy pattanásos kamaszfiú is tervezhette volna. A kidülledő szemű, nyáladzó szájú szörnyecskékkel, pszichedelikus rajzfilmfigurákkal, illetve leopárdmintával díszített pulóverek, kabátok és nadrágok láttán több kommentelő tolvajnak nevezte a designert, mások pedig már karrierje végét is megjósolták Scottnak.

„Jeremy Scott új kollekciójából nem egy, hanem kilenc nyomat is szörnyen ismerős máshonnan. Leginkább a kaliforniai deszkás kultúrából és a hátborzongató rajzfilmekből. Mintái majdnem pontosan olyanok, mint a jól ismert deszkás márka, a Santa Cruz figurái. Jim Phillips és fia, Jimbo már a hetvenes évek óta készítik ezeket a rajzokat, melyek egy adott közösségben évtizedek óta jól ismernek” – háborodott fel Scott munkáján a Refinery29 divatszerkesztője.

Rihanna lotyós ruháival nem vette le a lábáról a divatszakmát

Bár a Brit Divattanács szerint a barbadosi énekesnő showja hivatalosan nem volt része a Londoni Divathét programjának, mégis mindenki napokig Rihanna kiszámítható és középszerű kollekcióján csámcsogott.

A The Daily Best egyenesen horrornak titulálta a 7000 és 50000 forint között kapható kollekciót, de a Women's Wear Daily sem volt elragadtatva a látottaktól: „Egyik darab sem  nézett ki drágának” – húzták le a showt.

„A barlangszerű, régi postaépületben nagyon sötét volt és úgy bűzlött, mint egy rosszul működő füstgép. Neonszínek, virágminták, mindenhol kivágott ruhák. Ez kicsit lengébb, trópusibb, mint az átlag brit nyári idő” – foglalta össze tömören véleményét a New York Times.

Courtney Love, mint a Saint Laurent legújabb múzsája

Bár szerintünk volt idén rosszabb show is Hedi Slimane bemutatójánál Párizsban, a legnagyobb visszhangot mégis az egyszerű fekete miniruhák és kockás flanelingek váltották ki az emberekből. A kilencvenes évek grunge stílusa ihlette kollekcióról igencsak megoszlottak a vélemények és Catherine Deneuvenek is fel kell még dolgoznia az élményt. Kate Moss viszont nem habozott, a bemutató után egy nappal már a legújabb Saint Laurentben villantott feneket Carine Roitfeld koktélpartiján.

„A Saint Laurent címkék nélkül Mr. Slimane grunge ruhái egyáltalán nem lennének olyan vonzóak, mint címkével. Mert amúgy semmi különös nincs bennük.Úgy érzem, Slimane hatalmas viccet csinál a divatiparból" – kritizálta a divatház tervezőjét, szakadt harisnyáit, baby-doll ruháit és kinyúlt kardigánjait a New York Times.

A The Telegraph szerint azok a lányok, akik szeretik az Urban Outfitters stílusát és a Seattle-i grunge kultúrát, azok imádni fogják ennek luxus változatát is. Hasonló véleményen volt a Financial Times is, akinek divatszerkesztője nem kertelt: „Ez olyan, mint egy rossz Topshop kollekció!”

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek