Így öltözzön a nulla fokos tavaszban!

A héten beköszöntött a tavasz, de jön vissza a tél – nem csak nálunk, Angliában is, így mi is hasznosíthatjuk a Guardian tavaszi télre adott tanácsait. Ahogy a lap szerkesztői írják: az időjárás és a divat nem mindig jön össze, míg a magazinok tele vannak miniruhás csajokkal, addig mi még két harisnyát húzunk a nadrág alá is, mert jön a havazás – ilyen hideg rég volt március 15-én. A lényeg, hogy a téli időjárás ellenére próbáljuk optimisták maradni, vágassunk hajat, vegyünk szoknyát és színes holmikat, de figyeljünk az aláöltözetre!

1. Hordjon színeket!

A legjobban az dobhat fel, ha merész színekbe öltöznünk, akár neonba, vagy olyan csillogó ruhákba, amiket a Burberry kifutóján láttunk. Az élénk és fagyiszínek jobban illenek az évszakhoz, mint a sápadt színek.

2. Vegyen kötöttet!

Tele vannak az üzletek tavaszra szánt kötött holmikkal, itt az idő, hogy hordjuk őket: színes, vékony kötött pulóverek és kiskabátok várják, hogy kabát alá felvegyük őket.

3. Vegyen aláöltözetet!

Hiába van március, a téli aláöltözet még most is jól jön: kell egy lycra, vagy thermo póló az ing alá, egy harisnya a tavaszi farmer alá és máris nem fagyunk meg.

4. Viseljen fehéret!

A színeken kívül a fekete-fehér a szezon trendje. A legegyszerűbb, ha az aláöltözet fölé fehér inget kapunk fel, arra meg egy vastag tavaszi pulcsit.

5. Vegyen két harisnyát!

Attól, hogy hideg van, nem kell mindenképp nadrágot viselni, simán hordhatunk szoknyát, csak egy helyett két harisnyát vegyünk alá. Kasmírral már ne próbálkozzunk, az olyan télies, de két sima nylonharisnya elég meleg lesz.

6. Növessze meg szemöldökét

Ez inkább vicc a Guardian részéről, de azt ajánlják, hagyjuk elburjánozni szemöldökünk, legalább kicsit melegít a plusz szőr. Egyébként meg a vastag szemöldök tényleg divat, Cara Delevingne-nek és Katalin hercegnének köszönhetően.

7. Vágasson hajat!

Tavasszal általában meg akarunk újulni kicsit a téli depresszió után, ennek egyik legjobb eszköze a hajvágás. Ha elég bátrak vagyunk, simán vágatunk magunknak olyan punk-tarajt, mint amilyet a Balmain, a Fendi és Jean Paul Gaultier őszi-téli bemutatóinak modellei kaptak. Legalább hordhatunk még sapkát, úgyhogy tudjuk takarni, ha borzalmasan áll.

8. Kezdje el már most a téli kollekció ruháit hordani!

Épp csak befejeződtek az őszi-téli divathetek, máris hasznosíthatjuk a látottakat. Egyelőre hagyjuk a tavaszi-nyári trendeket és kezdjünk színes szőrmét, bőrt, nehéz kelméket, és áttetsző bugyivonalat villantani.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek