PETA-mágnes szőrmében és klasszikusokban csap össze a két divatikon

Nem ez az első Ki viselte jobban poszt itt, a Díványon, viszont arra még nem volt példa, hogy ebben a rovatban a divatipar két nagyágyúja csap össze. A korkülönbség 25 év, a tapasztalat győz vagy a fiatalság?

Anna Wintour negyed évszazada éve vezeti a világhírű Vogue magazin amerikai kiadását, nevével mindenki találkozhatott már, akit kicsit is érdekel a divat, állítólag róla készült Az Ördög Pradát visel című film is. Victoria Beckham Wintourhoz képest még frissnek számít, sokunknak még egykori spice girlként él a fejünkben. Viszont 2011- ben ő nyerte el a British Fashion Awards Az év márkája címét, kollekciói leginkább a dolgozó nőket célozzák meg. Beckham olyan tervező, aki hiteles: mindennapi viseletei is közel állnak ehhez a stílushoz.

Különböző szempontok alapján állítottuk párba a két hölgyet, a döntés viszont az Ön kezében van: Wintournak vagy Beckhamnek áll jobban az adott stílus?

A zöld ruha

2013 egyik divatszíne a zöld és bár a smaragd lett kikiáltva kötelező árnyalatnak, a trend nem ennyire szigorú, választhatunk mást is, amit jobban szeretünk, vagy jobban áll nekünk. Mindketten a túlméretezett napszemüvegek hívei, ezzel könnyen elvegyülhetnek, a zöld ruhában viszont nem.

Kinek áll jobban a zöld ruha?

Anna Wintour egy világos cipő mellett tette le a voksát, míg Victoria Beckham egy sötétebb darabot választott Oscar de la Renta ruhakölteményéhez. Azt nem tudni, hogy az összhang miatt-e vagy sem, de derekát fekete övvel emelte ki. A Vogue- főszerkesztő ruhájának nyakrésze lehetővé tette, hogy nyakláncot viseljen, ezt egy arany karkötővel egészítette ki. Beckham egy szintén passzoló gyűrű-fülbevaló páros mellett döntött. Ön szerint kinek állt jobban a zöld?

Fejtámasztás az első sorban

Melyik póz tetszik jobban?

A divatbemutatók első sorait kizárólag A-listás hírességek és a divatszakma bennfentesei foglalhatják el, így rajtuk sokszor nagyobb nyomás van, mint a hátsóbb sorokban ülő társaikon. Nem mindegy, hogy mit viselnek és hogyan pózolnak, hiszen az éppen aktuális bemutató ruhái mellett rájuk is jókora adag figyelem terelődik.

A kézzel támasztott fej többféle jelentéssel bír: míg Wintour esetében a határozott testbeszédnek tudható be, addig Beckham arckifejezésével együtt inkább tűnik művies pózolásnak. Önnek melyik tetszik?

A ballonkabát

Ha ballonkabát, akkor..

Örök klasszikus, de azért ugye nem tudjuk egyikőjüket sem elképzelni, ahogy hosszú percekig állnak benne az esőben a buszra várva? Beckham a Burberry egyik klasszikusának jó hasznát veszi a nyirkosabb napokon, amikor a lakásból el kell érnie az autóig, Anna Wintourt pedig beltéren kapták lencsevégre egy kígyómintás darabban. A kiegészítőket mindketten visszafogottan kezelték, Wintournál is csak a tőle megszokott statement nyakláncot fedezhetjük fel. Állatminta vagy klasszikus, Ön melyik mellett teszi le a voksát?

A PETA-mágnes szőrme

Victoria Beckham többször hangoztatta, hogy ellenzi a valódi szőrmét és az ő gardróbjában csakis szintetikus bundákat találni. Ezek a kijelentések persze sokszor jó alapok a találgatásoknak egy-egy esemény után, amikor szőrmében jelenik meg: vajon tényleg tartja magát az álláspontjához vagy elcsábult és egy egykor élő állatot visel magán?

Ki viselte jobban a szőrmét?

Míg a nyíltan bundapárti Wintour egy vörösbe hajló darab mellett döntött, addig Beckham a klasszikus színt választotta. Teljesen máshogy öltöztek fel hozzá: előbbi egy ruhán és kabáton viselte, utóbbi pedig a teljesen fekete bőrnadrág-pulóver szettjét egészítette ki vele. Önnek melyik jön be jöbban?

A kis fehér

Az LBD (little black dress - kis fekete ruha) mellett legalább akkora titkos befutó lehet a kis fehér ruha is, pláne ha van benne egy kis bolondság. A Grace Coddington mellett pózoló Wintour egy elvarratlan aljú tweed ruhácskát választott, Beckham pedig mintha most jött volna a főiskolás gólyabálról könnyed, habos ruhájában.

Kin tetszik jobban a kis fehér ruha?

Míg a főszerkesztő púder kardigánnal, gyöngysorral és unott fejjel párosította a ruhát, addig a divatiparba tervezőként nemrég berontott egykori énekesnő egy csillogós szandál mellett döntött. Ön szerint kinek áll jobban a fehér ruha?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek