no

Lenyúlta a DKNY egy fotós képeit, elnézést kért

Szó nélkül lenyúlta és kitapétázta bangkoki üzletének falát egy amerikai fotós képeivel a DKNY.
A fotós kiakadt, kártérítést követel, a DKNY (melyet nemrég egy kampányfotójáért rasszizmussal vádoltak) egyelőre elnézést kért – írja a BBC.

A New York-ban tevékenykedő utcai fotóst, a humansofnewyork.com-ot vezető Brandon Stantont hónapokkal ezelőtt kereste fel a DKNY egyik képviselője, hogy megvásárolja 300 képét potom 15 ezer dollárért (3 millió forint). Miután a fotós körbeérdeklődött a vételárnak, rájött, hogy baromira nem éri meg a biznisz, hiszen a képenkénti 50 dolláros (11 ezer forint) ajánlat nem túl méltányos ár egy több millió dolláros vállalattól, így többet kért, mire visszautasították.

Idáig még nem is volna semmi baj, csakhogy a fotós egyik rajongója a napokban lefotózta, hogy a bangkoki DKNY üzletben mégis megvalósult a tervezett fotós- projekt, csak éppen fizetés és a fotós beleegyezése nélkül: a DKNY fogta magát és önhatalmúlag kinyomtatta a képeket, majd szépen kitapétázta vele a kirakatot (kép itt).

Emiatt a kampányfotó miatt vádolták korábban rassziszmussal a Donna Karant.
Emiatt a kampányfotó miatt vádolták korábban rassziszmussal a Donna Karant.

A fotós most a neten indított petíciót a divatház önkényes lépése ellen, ami valószínűleg sikeres is lesz majd: a korábbi 15 ezer helyett most 100 ezer dollárt követel, és még csak nem is magának, hanem a brooklyni YMCA szervezetnek, ami hátrányos gyerekek táboroztatását segíti. A DKNY mostanra reagált  a vádakra Facebook oldalán, de pénzről nem esett szó:

"Nagyon tiszteljük Brandon Stantont, a Humand of New York szerzőjét, és megkerestük, hogy dolgozzon velünk ezen a vizuális projekten. Visszautasította ajánlatunkat, de úgy tűnik, hogy az egyik bangkoki üzlet felhasználta az ötletet, és a montázsba bekerültek Mr. Stanton képei is. Elnézést kérünk ezért a hibáért és mindent megteszünk annak érdekében, hogy csak olyan képek kerüljenek felhasználásra, melyekre van engedélyünk. A DKNY mindig támogatta a művészeteket és nagyon sajnáljuk, hogy hibáztunk" – írja a cég.

Brandon időközben letett a 100 ezer dolláros követeléséről, és most arra buzdítja olvasóit blogján, hogy ők dobjanak össze 75 ezer dollárt a YMCA-nek.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek