Így tűnhet vékonyabbnak egyszerűen!

Sokan bármit megtesznek azért, hogy leadjanak néhány kilót: bizarr diétákba kezdenek és sportolnak kifulladásig. Azonban vannak olyan nők, akiknek sem idejük, sem pedig kedvük nincs ahhoz, hogy heteket, vagy hónapokat kínozzák magukat, viszont ők sem akarnak lemondani a karcsúbb alakról, így mindenféle trükköt bevetnek, hogy – ha csak optikailag is, de – lefaragjanak a sziluettjükből. Mivel már megtudtuk, hogy kéne öltözködniük a túlsúlyos férfiaknak, így most a hölgyeken a sor.

„Azok, akik túlsúllyal rendelkeznek, válasszanak olyan ruhákat, amelyek egyenes szabásúak, valamint fontos, hogy minden díszítés, a mellvonal, illetve a csípő alatt legyen. Ügyeljenek arra, hogy kerüljék a merev, nehéz, kötött anyagokat, a sok réteget, a derékban húzott ruhát és a törzstájék hangsúlyozását. Gyakori probléma szokott lenni a széles csípő is, ilyenkor mellőzzék a csípő tájékán végződő ruhákat, továbbá a túl feszes, alakkövető fazonokat! Az A-vonalú, mell alatt bővülő darabok sokkal előnyösebbek számukra. Fontos, hogy a felsőtestre helyezzék a hangsúlyt, ezzel ellensúlyozva a túl nőies idomokat” – javasolja Kardos Zsanett stylist, divattanácsadó.

Magassarkú óriás napszemüveggel

A Daily Mail cikke szerint a nők mindig imádták a magassarkú cipőket, mivel fantasztikus lábakat varázsolnak, ráadásul ki is húzzák bennük magukat, így még vékonyabbnak látszanak. Emellett sokat látni a hollywoodi sztárokat óriási napszemüvegekben, ami részben azt a célt szolgálja, hogy elbújjanak mögötte, részben pedig azt, hogy általa arcuk lényegesen kisebbnek tűnjön.

Hosszú felső és vastag öv

A túlsúlyos nők leginkább a hosszú felső-vastag öv kombinációt preferálják, magas derekú nadrággal. Egy tanulmány szerint a molettebb hölgyek 90%-a alkalmazza ezt a praktikát, ha vékonyabbnak szeretne látszani. (A nadrágot melegebb időben bátran lehet helyettesíteni fekete színű leggings-szel is.) „A kiegészítőkkel természetesen lehet játszani, azonban akinek nagyobb a pocakja, az mindenképp kerülje a vastag deréköv használatát. Az ejtett fazonú, csípőn hordott, láncos öv indokolt esetben viselhető” – figyelmeztet Kardos Zsanett.

A Daily Mail szerint kedvelt praktika az is, hogy öltözékük alá sokszor vesznek fel alakformáló fehérneműket a ducibbak, mivel legkönnyebben így lehet csalni a centikkel, ráadásul most már igazán szexi kivitelben is kaphatóak, így nem okoz problémát, ha esetleg lekerülne róluk a ruha.

Persze vannak olyanok is, akik nem szorítják le a felesleges hurkákat, hanem inkább optikailag csalnak egy kicsit: ők párnázott melltartókat viselnek, hogy mellük nagyobbnak, így csípőjük keskenyebbnek tűnjön.

Színek, minták

Általánosságban elterjedt nézet, miszerint a mintáktól óvakodniuk kell azoknak, akiken van egy kis felesleg. Azonban a divattanácsadó szerint a túlsúlyos nők is viselhetnek mintás darabokat, de csak alapos megfontolással: a nagy, feltűnő minták vonzzák a tekintetet és erősítenek, úgyhogy a felsőtestre kerülendőek. Helyettük az apró minták sokkal előnyösebbek, de ezeket is mindig alulra viseljék!

Szintén tévhit az, hogy csakis a függőleges csíkokkal tarkított ruhákat lehet ilyenkor hordani.

„Alapvetően a hosszanti csíkozás nyújt a leginkább, de léteznek kivételes mintázatok is, amennyiben a felsőtesten jelennek meg a vízszintes csíkok, és az alsótest egy sötét minta nélküli színben marad, akkor az is karcsúsíthat” – magyarázza a stylist.

A színek tekintetében egyetlen árnyalat kombinációja alulra és felülre a legjobb választás. A szakértő szerint alapvetően a sötét színek optikailag karcsúsítanak, azonban egy élénk árnyalatú kiegészítővel nem kell lemondani a színek viseléséről sem: főleg, mert ezek a túlsúlyos hölgyek legjobb barátai, mivel megtörik a zömök testképet, és figyelemelterelő hatással is rendelkeznek.

Cseles make-up

A sminkről legtöbbször nem az alakformálás jut az eszünkbe, azonban egy felméréséből kiderült, hogy a nők 11%-a azért sminkeli magát, hogy elvonja a figyelmet az alakjáról, és helyette az arcára helyezze a hangsúlyt.

Coleen Nolan, a tanulmány munkatársa szerint szinte minden nőnek vannak praktikái arra, hogy miképp tűnhetnek vékonyabbnak. Tudják, mik illenek hozzájuk, és hogyan lehet a legtöbbet kihozni magukból, azonban sokszor még így sem elégedettek magukkal. Éppen ezért egyharmaduk olyanokkal szereti körülvenni magát, akik túlsúlyosabbak náluk, mivel csak így érzik elégedettnek magukat. Ezen kívül a felmérésből kiderült, hogy a nők 27%-a kisebb ruhákat vesz magának, csakhogy elmondhassa, kis méretet visel.

További tippek, hogy karcsúbbnak tűnjön

  • álljon egyenesen
  • használjon önbarnítót
  • fotózások alkalmával álljon mások közé
  • nagyobb táskákat cipeljen
  • viseljen harisnyát
  • hordja magasan a frizuráját
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek