Boltkörkép: az üzletekben is fekete-fehér a tavasz

A tavaszi trendek közül egyelőre a fekete-fehér csíkos és kockás ruhák szivárogtak be a hazai boltokba, illetve találhatunk pár etnós, kicsit őszt idéző darabot is. Mi most a monokróm divatnak jártunk utána, bár én személy szerint elég unalmasnak találom, de ki lehet belőle hozni izgalmas, jó szetteket. A lényeg: ne halmozzuk a csíkokat és kockákat egy öltözeten belül, és ha nem vagyunk biztosak benne, hogy ez a nekünk való divat, inkább várjuk ki, míg bejönnek az üzletekben az élénk színű, nyári holmik. Nézze meg a boltok kínálatát – és pár túlkapást – galériánkban, cikkünk folytatásában!

Orsay

Az Orsay nem ment rá a kockás, csíkos trendre, viszont a szokottnál több a tavaszi kollekcióban a fekete nadrág – fehér ing páros. Az Orsaynál a szokásos irodista szettek közül válogathatunk, sok térdig érő, szűk szoknya és műselyem ing van, de már tavaszi ruhákból is hoztak egy csomót. Mivel a fodros dolgok divatban lesznek, felpróbáltunk egy fodros mellrésszel ellátott ruhát, de nem ajánljuk 25 éves kor fölött senkinek az efféle cukiskodó, rózsaszín ruhákat, mert inkább röhejesen néznek ki egy felnőtt nőn, mint jól. Egy csinos, fehér, pliszírozott ruhát is találtunk, amiben akár Kim Kardashiannak is érezhettük volna magunkat, ha nem lett volna olyan nagyon gyűrött. A fehér ingek és fekete, poliészter nadrágok minket nem izgattak fel, de praktikus irodai alapdarabok lehetnek.

Zara

Az Orsayból a trendeket leghűbben követő Zarába mentünk át, ahol viszont mindent elborítottak a monokróm cuccok. Vannak kockás ingek, melyek a Unique kifutójáról ismerősek, rajtzászlót idéző nadrágok, melyek a Louis Vuittont idézik, és hosszában csíkos ingek, melyek Marc Jacobstól ismerősek. Itt könnyű túlzásba esni és bohócnak öltözni, nekünk sikerült is. Az optikailag karcsúsító ruha jó beszerzés, még akkor is, ha fodros az alja, valahogy nem túl kislányos. A fekete-fehér ingek jól kombinálhatók farmerrel, vagy bármi egyszínűvel, de mintásat inkább ne próbáljunk felvenni mellé. A 9 ezer forintos kockás short teljesen érthetetlen, nem tudom, kinél lesz sikere, de nem egy kihagyhatatlan darab, viszont csíkos inggel igazán röhejes páros, nézze meg a galériában! A Zarában a monokróm szettünkhöz illő fekete-fehér kiegészítőket is találunk, persze nem olcsón, 40 ezerből jön ki egy jobb táska-szandál páros.

H&M

A H&M-ben a monokrómot rocker sikk címen hirdetik, de a lényeg ugyanaz. Mintha nem is a tavasz jönne, színek helyett szürke szövetkabátot ajánlgatnak 18 ezerért és hozzá illő szoknyát 6 ezerért. A legtöbb ing nagyon műanyag, már mikor felvesszük, rátapad bőrünkre, ami elég kellemetlen, pláne 7 ezer forintért. A 4 ezer forintos, köves galléros ing háta szerencsére pamutból van, de az S-es is hatalmas. Próbáltam még egy barokkos nadrágot, ami 6 ezer forintért jó vásár lehet és kerestem egy fodros oldalú felsőt is, ha már ez a divat.

Bershka

A Bershka legalább annyira ráment a Louis Vuitton kifutóján látott rajtzászlós trendre, mint nagytestvére, a Zara, de fiatalosabb darabokat hoztak az üzletbe. Az ujjatlan kockás ing jól kombinálható, bár nagyon műanyag és kicsit át is tetszik. A legkülönösebb darab a 36 ezer forintos veséig érő bőrdzseki, ami ugyan baromi jól néz ki, de elég unpraktikus: a vastag bőrben vagy megizzadunk, vagy ha olyan az idő, a derekunk fagy le, szóval csak az vegye meg, akinek nem gond, ha csak kétszer-háromszor sétáltja meg szerzeményét. A flitteres kockás miniszoknya tiniknek való, de idősebbek valószínűleg nem is indulnak rá, mert vannak még emlékeik a 90-es évek szörnyű divatjáról. És természetesen a Bershkában is vannak elegánsabb, monokróm ruhák, melyekben Siófokon lehet majd bulizni, már akinek épp ahhoz van kedve, hogy valami oldalt hosszított lebernyeg verdesse a bokáját. Az Aréna pláza Bershkáját egyébként szépen felújították, tök steril fehér, kevés állvány van benne szétszórva, nagyon levegős az egész üzlet: van akinek nagyon tetszik, minket inkább egy műtőre emlékeztetett.

Mango

Önnek hogy tetszik a monokróm trend?

A Mango is igyekszik követni a trendeket, például Marc Jacobs vastag csíkos nadrágjának fast fashion verzióját csak náluk láttuk. Mondjuk ember nincs, akinek jól áll, de ha nagyon tetszik önnek ez a nadrág, most vegye meg, mert ebben a szezonban nem fogják kiröhögni benne. A Mangóban kockás holmik nincsenek, csak csíkosak, de azokból rengeteg, illetve itt a legmarkánsabb a haspólók jelenléte: 4 ezer forintért kapunk csíkosat, feketét, fehéret, de vigyázzunk, ha nem rendelkezünk Miranda Kerr adottságaival, inkább hagyjuk ki ezt a trendet. A sok csíkos mellett nagyon jó, élénk színű blézereket láttunk 10 ezer forintért, próbáltunk egy szép, válltöméses fekete ruhát, ami mindenkiből kihozza a nőt és laza, neonszínű nyári felsőt is próbáltunk, amin nagyon szép a köves felirat, csak nem jöttünk rá, mi van ránk írva.

F&F

Az Aréna Tescójába is bementünk, ahol ugyan kicsi az F&F részleg, de legalább van. Mondjuk nem találtunk semmi átütőt, és ami illik a tavaszi trendekbe, az is tavalyi, leárazott holmi volt. sebaj, így legalább tök egyszerű, fekete chino nadrágot már 1170 forintért vehetünk, és fodros derekú, lila vagy türkiz ruhát is meglepően olcsón, 2370 forintért vehetünk. Már ha legalább 40-es a méretünk, kisebb ugyanis nem volt a leárazott termékekből.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek