Tilda Swinton a Chanel legújabb arca

A Chanel a korral egyre sármosabb Brad Pitt után egy újabb népszerű színészt kért fel reklámarcának. Karl Lagerfeld a napokban jelentette be, hogy a májusban debütáló Metiers d' Art Paris Edimbourg elnevezésű kollekciót nem más, mint az androgün színésznő, Tilda Swinton fogja népszerűsíteni.

A kollekciót, melyet a brit Vogue szerkesztője, Alexandra Shulman kivételesnek titulált, decemberben mutatták be először a Skót fővároshoz, Edinburghoz közel a Linlitgow Palaceban. Lagerfeld érdeklődése a kockás és tweed anyagból készült darabok felé nem meglepő, ugyanis Coco Chanel mindig is használt skót gyapjút ruháihoz – írja a vogue.com.

Coco Chanelnek romantikus élménye is fűződik az országhoz, ugyanis amikor szerelmi viszonya volt Westminster hercegével, gyakran látogattak el a Skót Felföldre, ahol a herceg tweed zakóban Fair Isle típusú pulóverben járt vadászni és halászni. Az efféle viseletek inspirálták Chanelt és meghatározták munkáit az elkövetkező években.

„Tilda tökéletesen megtestesíti a Paris-Edimbourg kollekciót. Természetesen skót, de sokkal több ennél, egy modern nő, az elegancia időtlen ikonja” – áradozott Lagerfeld az általa „hősnőnek” nevezett Swintonról, aki a designer első kiszivárogtatott kampányképén egy fehér brokátruhában pózol a középkori háttér előtt. A divatház többi reklámképére viszont tavasz végéig még biztosan várni kell.

Tilda Swinton a Chanel arcaként
Tilda Swinton a Chanel arcakéntOlivier Saillant / Chanel
Oszd meg másokkal is!
Mustra