no

Kövérebbnek nézünk ki platformcipőben

A Vogue szakértői szerint platformcipőben a nőknek sokkal vastagabbnak tűnik a lába, a bokája, illetve a combja, mint valójában. A divatlap szerint az idei szezonban eltűnik a megbízhatóan kényelmes platformcipők uralma és visszatér a vékonyabb talpú, klasszikus körömcipő fazon – írja a dailymail.co.uk.

„Amikor vastag és nehézkes cipőben vagyok, magamat is kicsit nehezebbnek érzem a szokásosnál” – állítja az ismert cipőtervező és stylist, Tabitha Simmons. A designer véleményéhez csatlakozott a Jimmy Choo kreatív igazgatója, Sandra Choi is, aki szerint a vaskos telitalpú cipőkkel szemben az elegáns körömcipők kecsesebbé teszik a lábakat, illetve kiemelik annak nőies formáját. „Csak a magasság és a kényelem miatt ne hordjunk platform cipőt!” – könyörgött Choi.

A cipőtervezők véleményét osztja egy másik sztársuszter, Manolo Blahnik is, aki szerint jó, ha van egy telitalpú cipőnk raktáron, de tisztában kell lennünk azzal, hogy nem mindig mutatja a legelőnyösebb oldaláról lábunkat.

Ön melyiket szereti jobban?

Azonban nem mindenki osztja a Vogue véleményét, köztük a Jezebel munkatársa, Katie Baker sem, aki nem érzi úgy, hogy bárkinek is fel kellene áldoznia kényelmes és bejáratott cipőjét annak érdekében, hogy úgy nézzen ki, mint egy ellenszenves, szupervékony balerina. Szerintünk mindkét típusnak megvan a maga helye a cipősszekrényben, ugyanis vannak esetek, mikor outfitünk inkább platformért kiált, viszont például egy blézerhez vagy magas derekú farmerhez egyértelműen a kecsesebb magassarkú illik jobban. Ön lecserélné telitalpú cipőjét, csak azért mert teltebbnek tűnik benne, vagy inkább a kifinomultabb körömcipők híve? Esetleg gumicsizmában még eltudja képzelni a platformot, de puccosabb eseményekre már nem venné fel?

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra