Nagyot esett a modell a szingapúri couture héten

Tokió és Hong Kong mellett az egyre több bemutatónak otthont adó Szingapúr a divatfővárosok listáján az előkelő nyolcadik helyen áll, így nem lepődtünk meg azon, hogy idén itt rendezték meg a francia és japán couture hetet is a puccos Marina Bay Sands-en.

A kigyúrt kentaurokat is felvonultató francia Couture héten a Julien Fournie show leginkább a rózsaszín designercipőben botladozó és óriásit eső modell miatt járta be az internetet. A francia luxust bemutató shownak három visszatérő párizsi tervezője is volt, Christophe Josse, Gustavo Lins és Alexis Mabille. Az ismert designerek mellett idén debütált a rendezvényen Bouchra Jarrar, Julien Fournié, Maurizio Galante, On Aura Tout Vu és Yiqing Yin is.

Az egyik legjobb bemutatót kétség kívül a pekingi születésű párizsi divattervező, Yiging Yin vonultatta fel, akit egyébként 2011 óta a szigorú Chambre Syndicale de la Haute Couture is tagjai között tudhat. A csupán négy éve Párizsban élő tervező alapvetően nőies kollekciója javarészt csuklyákat, földig érő ruhákat, átlátszó anyagokat mutatott be, melyek az illúzió, a fény és a levegő témáját járták körbe az idei couture héten.

„Az előző kollekcióhoz képest idén markánsabb, kevésbé hordható, kísérleti darabokat hoztam, melyekhez erős érzelmi kötődésem van. Azért választottam ezeket a darabokat, hogy egy másik aspektusból is megmutassam munkáimat az itteni közönségnek. Kíváncsi voltam milyen reakciókat vált ki a szingapúri nőkből a kollekcióm” – magyarázta munkáját a herwordplus.com-nak a tervező, aki kellő támogatást kap a kínai sajtótól is, nemrégiben pedig Sanghajban elnyerte az Elle Style China díjat is.

2012-ben két napot szenteltek Szingapúrban a japán couture tervezők bemutatására, így japán legismertebb divattervezői, a legendás Kenzo Takada, a japán nők egyik kedvence, Junko Shimada, a fiatal és feltörekvő sztárdesigner,Somarta és a japán dámáknak tervező Yumi Katsura is bemutathatta legújabb couture kollekcióját a közönségnek.

A bemutatókból kiderült, hogy a japánok előszeretettel kombinálják a couture-t és a ready-to-weart, azaz a hordható és a fantasztikus darabokat. Kedvenceink voltak Shimada egzotikus indiai és arab ihletésű ruhái, Somatra vad szuperhős stílusban készült kezeslábasa, melyen különösen mutatott a rengeteg gyöngy és fémes díszítés. Katsura pedig igazi meglepetést okozott Disney hercegnő ruhákra emlékeztető menyasszonyi ruháival.

Oszd meg másokkal is!
Mustra