Katalin hercegné mánia: mindenki frufrut vágat

A hivatalosan is állapotos cambridge-i hercegné frissen vágatott frufruja szinte napok alatt vált a manhattani elit kedvenc frizura trendjévé. Míg Katalin hercegné még szokja a fél arcát eltakaró tincseket, a New York-iak  nem tudnak betelni a klasszikus formával – írja a dailymail.co.uk.

„Sok ügyfél hozza be hozzánk a hercegné képét, hogy megmutassák a stylistnak, milyen frizurát képzeltek el maguknak” – meséli Mordechai Alvow, a Yarok Hair szalon alapítója, akinek ügyfele közé tartozik többek között Melanie és Ivanka Trump is.

Ön vágatna magának Katalin hercegnés frufrut?

Ilyen frufrut vágatott magának a 37 éves énekes-dalszerző, Leah Blishi is, aki a divathetek kifutóján látott hetvenes évek retro ihletésű ruhái után már meg volt győződve arról, hogy újra divatba az ilyen típusú frizura is. „Várható volt, hogy megnő a hosszú frufru iránti kereslet, ami teljesen összhangban van a jelenlegi divatirányzatokkal” – nyilatkozta Blishi a Daily Mailnek.

A látszólag kevés karbantartást igénylő, középen elválasztott frizuráról a stylistok is egyetértenek abban, hogy sikerének egyik titka abban rejlik, hogy nemcsak a divatikonná vált hercegnén mutat jól, hanem szinte minden arcformához jól igazodik.

tk3s bm kate 01314105
Michael Dunlea / Barcroft Media / Northfoto

„Ez a típusú frizura alacsony kockázattal jár, nem jelent akkora változást, mint egy rövid haj vágatása, ráadásul tökéletesen beleolvad a hosszabb tincsek közé”- magyarázza az új mániát Gardner Edmunds, a Marie Robinson Salon munkatársa. A hírességek stylistjaként számon tartott Oscar Blandi szerint pedig Middleton frizurájának kulcsa az arányokban és az arc csontozatban rejlik.

„Nagyon örülök, hogy bevállaltam ezt a frizurát. A hossza szépen kiemeli az arccsontokat és felhívja a figyelmet a szemre. Ráadásul sokoldalú is, mert ha akarom, drámain a homlokhoz fésülhetem, vagy klasszikusan elválaszthatom középen. A hosszú frufru a hajtrendek igazi nagy visszatérője idén” – mondja új frizurájáról Blishi.

Az új Kate Middleton stílushoz már csatlakozott a hercegné hasonmása, a 32 éves Heidi Agan is, aki Jo Hansford londoni szalonjában igazítatta meg frufruját. Az ő frizuráját készítő India Sturgis a Dailymail-nek elárulta, hogyan készítsünk magunknak pár lépésben hercegnői frizurát, amit a videóból most ön is könnyen elsajátíthat.

tk3s goff 102 kate 271112 23 cop
Kgc-102 / Northfoto

Első lépésben, miután csokoládébarnára festette tincseit, egy nagyméretű hajkefe segítségével szárítás közben fésülje haját egyenletesen simára. Miután megszáradt, haját válassza legalább négy egyenlő részre és csatolja fel azt. Tincsenként egy nagyobb hajsütővas segítségével süsse át, majd ha az összes tinccsel végzett, ujjai segítségével lazítsa ki őket, hogy természetesebbnek, lazának tűnjenek és rögzítse hajlakkal az egészet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra