A szezon 6 legmenőbb férfikabátja

Azt már tudjuk, hogyan öltözzenek a pasik az ősszel, ám a télies nadrághoz és pulóverhez sosem könnyű kiválasztani a hozzá színben és stílusban passzoló téli kabátot. Összeállítottuk azt a hat különböző kabáttípust, mellyel az idei szezonban biztosan nem fog mellélőni. Íme a hat legmenőbb kabát a rövid steppelttől a hagyományosabb halszálkás tweed kabátig.

Kiemelt gallér

A szezon egyik slágere a szövetkabát kötött vagy prémes gallérral, amit szinte az összes divatház piacra dobott az idén. Az elegáns megjelenést kölcsönző kabátot forgalmazza az 1976 óta férfi vonalban is utazó Paul Smith is, a nagy zsebekkel ellátott kabát 1105 fontba, 384 ezer forintba kerül a márkánál. A Topman kínálatában pedig 225 fontért, 78 ezer forintért található meg az elegáns, fekete-fényes, levehető szőrmegallérral ellátott kabát.

Halszálka

Az évtizedek óta divatos halszálkás kabát 2012-ben szürkében a legtrendibb, amit színben hasonló nadrággal illik feldobni idén, tudtuk meg a guardian.co.uk férfiaknak készített kabát ajánlójából. A szolid gallérral, titkos zsebekkel ellátott kabátot a francia APC 445 fontért, 154500 forintért árulja az üzletekben.

Oroszos stílus, dupla gombok

Az orosz regények hangulatát idéző kétsoros, dupla gombolásos gyapjú kabátot, melyet a Prada férfi színészekkel mutatott be fekete, sötétkék, bordó és khaki színekben, a Reiss 285 fontért, 99 ezer forintért dobta piacra. A színházi kosztümnek is beillő férfikabátot idén bátran feldobhatjuk ezüst vagy arany kiegészítőkkel és geometrikus sálakkal egyaránt.

Katonai kabát

Az évek óta már az uniszex vonalba tartozó military stílus az idei őszi-téli szezonban is megihlette a tervezőket. A méreg- és khakizöld színeket kapott hosszú, elegáns és hétköznapi viseletekhez is igazodó klasszikus kabátok a Toast-nál 425 fontért, 147500 forintért kaphatóak. Idén a katonai kabátokat sem ciki feldobni egy-egy extrém kitűzővel vagy pár hangulatos jelvénnyel. Bevállalósabbak piros változatban is megtalálják a hétköznapi viseletre ajánlott fazont.

Steppelt kabát

A rövid és hosszú fazonban is kapható steppelt kabát a férfidivatban idén szinte minden kombinációban megtalálható az üzletekben, a kapucnistól a patentosig. A farmering fölé szupertrendi viseletet a Carven 540 fontért, 187500 forintért dobta piacra, a tagadhatatlanul angol Burberry Prorsum pedig arany gombokkal és arany cipzárral dobta fel a steppelt dzsekit, ami 1395 fontba, 484 ezer forintba kerül a divatháznál.

Extravagancia

Az elmúlt évek divathullámai a férfiakat is beszippantották egy-két trend erejéig. Különleges darabokból a kabátok terén sincs hiány, a Dolce & Gabbana például gobelin mintás hímzett gallérú zakót árul, a Topmannél pedig 75 és 80 fontért, 26-28 ezer forintért kaphatóak azték és kígyóbőr mintás bomber dzsekik. A Balenciagál egy búvárruhára emlékeztető királykék dzseki 635 fontba, 220500 forintba kerül, egy Acne rocker-motoros dzsekiért pedig 800 fontot, 278 ezer forintot kérnek. A nem a legférfiasabb, elöl teljesen szőrmés rövid kabát a Topman üzleteiben 225 fontért, 78 ezer forintért kapható.

Oszd meg másokkal is!
Mustra