Találtunk egy új túró rudit, kipróbáltuk: jó

A túró rudi finom, az újdonságnak meg varázsa van, úgyhogy amikor a szerkesztőségünkhöz közeli kisboltban egy új terméket fedeztünk fel, persze, hogy megvettük. Megkóstoltuk, megérte.

A Túró Gyurit (és tejbevonós társát, Túró Jucit) az Etyektej gyártja, mi darabját hatvanöt forintért vettük. Bevonata roppanós, tölteléke a Pöttyös-és Cserpes-termékeknél lágyabb. Egyik Gyuri-tesztelőnk szerint „az íze kellemesen savanykás, és bár nem olyan laktató, mint a Cserpes, az állaga is rendben van. Szerintem ilyesmi volt gyerekkoromban is". A másik alany is az állagra helyezte a hangsúlyt. „Tényleg nem olyan kásás, mégis jól összesimult benne az étcsoki és a túró, mint Palvin Barbara Justin Bieberrel."

Juci-tesztelőnk szerint „fura volt tejcsokival, aminek inkább karamellaszíne volt. Éreztem benne némi kókuszt is, de ha jobban belegondolok, a kb. 20-25 évvel ezelőtti túrórudikban is éreztem, és ez tényleg hasonlít azokra." És mások is így vélekedtek.

A madaras csomagolás csak dob a pozitív össz-élményen: minden rudin számos ábra látható ugyanarról a fajról, a márkajelzés alatt pedig egy mondatba összefoglalt tudnivaló az illetőről. Például: „Zöld küllő: hangyaspecialista, hosszú, ragadós nyelvével nyalja fel áldozatait, áttelelő madár". Nekünk bejött, ha Szűcs Ádám lennénk, elismerően biccentenénk.
 
További tudnivalók: egy szelet 30 grammos, van benne  45 százalék félzsíros tehéntúró, 35 százalék étcsokoládé, ezen kívül cukor, vanília, citrom és narancs (oké, meg emulgeálószer és módosított kukoricakeményítő.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek