Hordja mindig ugyanazt, egyszerűbb lesz az élete!

Nem mindenki szereti naponta változtatni megjelenését, stílusát, frizuráját, sminkjét, ami gyakran egy új személyiséggel is párosul. A túlzott ruhafelhalmozásból eredő trend, hogy mindennap más emberként lépjünk ki a lakásból, halványulni látszik. Jó pár híresség például már szinte karrierje kezdete óta az uniformizált stílus híve: ez lehet remek menedzseri fogás is, mivel így sokkal könnyebb beazonosítani a sztárokat.

A sok nő szerint időpocsékolásnak tűnő öltözködési rituálét talán jobban megértik azok a magán- és állami iskolákban végzett nők, akik a szigorú dress code miatt hosszú éveken át egyenruhát vagy iskolaköpenyt viseltek és hét napból legalább ötöt ugyanabban az együttesben kellett végigülniük.

„Én nem tudok átöltözni naponta tízszer, nem is szeretnék. Másrészt, ha a kedvenc farmerem van rajtam egy megbízható inggel, biztos, hogy nem fogom magam kényelmetlenül érezni és aggódnom sem kell a megjelenésem miatt. Ha ez bevált, miért ne vetném be ezt a trükköt másnap is?” – mondja a Huffingtonpost egyik riportalanya.

Ön szívesen hordaná mindig ugyanazt a ruhát?

„New Yorkban élek, ami miatt van egyfajta nyomás rajtam az öltözködésem miatt. Amiben a környékünkön sétálok, az már nem felel meg az irodában, vagy egy esti programnál. Nagyon fárasztó mindig magamnál hordani egy váltóruhát, így inkább korszerűen egységesítettem a ruhatáramat. Bár még nem vagyok azon a ponton, hogy overallban induljak el otthonról (pedig eléggé vonz a kényelem), olyan ruhát kerestem magamnak, amit szeretek viselni és amiben jól érzem magam különböző helyzetekben is” – áll ki a kényelmes szettek mellett egy amerikai nő.

A jól bevált ruháikhoz a hírességek is ragaszkodnak, Kate Moss például néhány variációtól eltekintve szinte mindig fekete és szürke színekben, szűk farmernadrágban és bakancsban látható a paparazzi képeken. Moss egykori exe, Johnny Depp szeret hippi-rockernek öltözni, amiért kicsit sem  neheztelünk a színészre. Diane Keaton a fekete, illetve fehér kosztümjeihez választja ki kalapjait, de Kate Winslet sem ragaszkodik a színes koktélruhákhoz a vörös szőnyegen.

Marc Zuckerberget az esküvőjén kívül még nem láttuk, csak gimis farmerben, pólóban, kapucnis pulóverben, hátizsákkal. Taylor Swiftet gyakran kapják lencsevégre angyali fehér ruhában, a termetesre nőtt Kim Kardashiant pedig egyrészes, mellvillantós ruhái miatt unjuk már annyira. A nemrég eljegyzett Jennifer Aniston a vörös szőnyeges eseményekre fehér vagy fekete estélyi ruhákat választ, szabadidejében azonban szigorúan a laza farmer és póló híve. Nézze meg az "egyenruhás" sztárokat galériánkban!

Dita Von Teese és Grace Coddington is a mindig divatos feketére esküszik, Anna Wintournak pedig már védjegye a tiszteletet parancsoló frizura, és a napszemüveg. Wintour egyébként több alkalommal látható virágmintás ruhában, mint nadrágban, vagy fekete koktélruhában.

Oszd meg másokkal is!
Mustra