no

Ilyen lesz idén ősszel a hajunk, ha a sztárfodrászokra hallgatunk

Ősszel és tavasszal a fodrászati cégek bemutatják azokat a kollekciókat, melyeket reményeik szerint az emberek hordani fognak. Persze a fotókon látható frizurákat látva nehéz elképzelni, hogy ezek szembejöjjenek velünk az Andrássy-n, de az irányokat jól érzékeltetik.

1. Wella

A Wella idén ősszel két trendet határoz meg, melyeket Celeste és Roxy névre kereszteltek el. A Celeste lényege, hogy a haj ragyogjon, ezért szőke, szürkés és ezüst árnyalatokat használnak. Jellemző, hogy a haj vége más színű, mint a teteje, de ez nem az ombre hajfestés, hanem árnyalatnyi különbségek a jellemzőek, nincs egy határozott kontúrvonal.

A Roxy a Wella szerint egy merész és határozott frizura, a '70-es évek trendjét idézi. A fakó lila mindenképp megjelenik a hajon, de aki szeretné, az sárgabarackot is csempésztethet a frizurájába. Lehet göndör vagy egyenes, de mindenképp feltűnő lesz. A melírok kitűnnek, az alaphaj legtöbb esetben sötét.

2. Sebastian

A Sebastian új kollekciója is a fényről szól. A cég Karin Rose-t, egy amerikai szemüveg- és kiegészítő tervezőt kért fel, hogy alkossa meg, miről is fog szólni 2012 ősze és tele. Rose extravagáns szemüvegeire már Lady Gaga, Rihanna vagy Nicki Minaj is lecsapott, és tényleg elég elmebetegnek tűnnek. Persze nem kell szegecsekkel meg kristályokkal kirakott napszemüveget hordani, hogy divatosak legyünk idén ősszel, és a kék száj se kötelező, a Sebastian csak az irányvonalat mutatja meg. A fény itt is erőteljesen jelen lesz, a finish termékek is gyöngyházfényt adnak a hajnak.

3. L'Oreal

A L'Oreal három híres nőből inspirálódott. Bridget Bardot, Twiggy és Liz Taylor voltak a kiindulópont. Zsidró Tamás magyarázta el, mit is jelent ez pontosan. A Bardot-i nő laza, feminim, hullámos hajat fog viselni, akinek ráadásul felül sötétebb, alul világosabb a haja. Zsidró Tamás ezt vörösben képzelte el, de a sötétebb, szinte lilába hajló szín is nagyon kedvelt lesz a télen. A lenyalt hajakat felváltotta a volumen, a tupír, sőt Zsidró szerint idén már a meleg hajcsavarókat is elő lehet kapni. A nagy fufruk is jellemzőek lesznek, melyek egészen a fejtetőről indulnak.

A rövid hajat kedvelők Twiggy frizurájából induljanak ki – már ha tetszik nekik. A korábbi geometrikus formákat felváltotta a lazább, lezserebb forma, és bár a szőkeség maradt, a rövid haj esetében a hamvasabb, hidegebb árnyalatok felé mozdult el, és az ombre haj itt is előkerül.

4. A Hairskul fodrásza szerint

Ön követi a hajtrendeket?

Fehér Tamás, a Hairskul fodrásza mondta el a Díványnak, milyen formákban és textúrákban gondolkoznak a fodrászok: az idei őszre jellemzőek a natúr színek, a finomabb, nem túl hivalkodó szőkék, a színek keveredése, az egymásra épülő rétegek. Fehér tapasztalata szerint a vendégek nagy része ősszel már növeszti a haját, a dögös rövid frizurákat kevesebben keresik, a fonások és fonatszerű textúrák jellemzőek a télre. Akik nem kedvelik a rövidebb fazonokat, azok a '20-as évek finom, nőiesen elegáns frizuráit választhatják. Itt a natúr narancs és az ír-vörös tónusok jelennek meg.

Még mindig divat a punkos-rockos vonal, de már visszafogottabban. A kreppelt, a borzolt, kicsit fetistiszta vonal jelenik meg és bár a color blocking a divatban nagyon ott van, Fehér szerint nagyon nehéz jól megcsinálni, és az emberek 80 százalékának nem áll jól.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra