Zoknis holdjárókkal sokkolt a Prada Milánóban

A többi neves divatházhoz hasonlóan a Prada is egyre nagyobb hangsúlyt fektet a kiegészítőkre. A Japán hagyományok és a hatvanas évek Amerikája által ihletett 2013-as tavaszi/nyári kollekció megtervezésénél is fontos szerepet kaptak a hipermodern rúzsok, napszemüvegek, táskák és futurisztikus zokni-cipők. Már a februárban felvonultatott őszi kollekciónál is érezni lehetett a hatvanas évek és André Courréges francia tervező ultramodernista hatását, ami a két egymástól távoli világ párosításával idén teljesedett ki igazán.

A közönséget a divatlapok szerkesztőitől az utcai divatbloggerekig egyaránt megdöbbentette az olasz márka tavaszra tervezett platform zokni-szandálja, melyből rengeteg látványos variáció készült a trükkös metálezüst- illetve rózsaszín zoknistól egészen a margarétákkal díszített, szatén masnis holdjáróig. A magastalpú cipő a tervezőnő szerint hordható, kényelmes, továbbá ebben az is magasabbnak tűnhet, aki a tűsarkú cipő kényelmetlensége miatt eddig elhatárolódott a magassarkútól – írja a vogue.it. A Prada egyébként ronda, de kelendő cipőirő híres, a színes talpú Oxford-cipőket is divat volt leszólni 2011 tavaszán, mégis seperc alatt felvásárolták a készletet a New Yorkiak, mi pedig azóta is hasonlókkal szemezünk a legtöbb plázaboltban.

Az azonnal nagy visszhangot kiváltó bemutatót az internetezők most sem kímélték, volt aki „elragadóan bénának” nevezte a látottakat, többen pedig már most idiótának nevezték azokat, akik jövőre több száz (talán ezer) dollárt költenek a luxuscipőre. Sokan a Prada rég elveszett jó ízlését követelték vissza kommentjeikben. Ön mit gondol a Prada legújabb cipőiről? Beszerzi a várhatóan a fast-fashion üzleteket is elözönlő duplatalpas platformcipőket vagy inkább konzervatív marad?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1783) (2358) Ciki!
Mustra