Roberto Cavalli berágott Armanira és a Dolce & Gabbanára

A leginkább celebmacáknak tervező Roberto Cavalli támadást indított szülőhazájában az olasz divattanácsnál, a Camera Nazionale della Moda-nál az olimpikonokat öltöztető Giorgio Armani és a couture-ben nyomuló Dolce & Gabbana ellen.

A 71 éves designer elégedetlenségét Armaninak az a döntése váltotta ki, hogy a szeptember 24-re kiírt 2013-as tavaszi/nyári kollekciójának bemutatóját hétfőről vasárnapra tette át, így a nagy nevek közül egyedül Cavalli showja marad a hétfői napra. A toszkán tervező aggályait fejezte ki a tanácsnál, mivel úgy érzi, hogy az ő bemutatója kimarad majd a sajtóközvetítések anyagából, hiszen köztudott, hogy a divatszerkesztők nem maradnak túl sokáig Milánóban, inkább kíváncsian rohannak a roadshow következő állomására, Párizsba – írja a wwd.com.

„A Cavalli csapata mindig is tagja volt a divatkamarának, ahogy az Armanié is. A Dolce & Gabbana nem tagja a kamarának és nem is törődik másokkal, mindent a saját érdekükben tesznek, mintha ők volnának az egyetlen divatház Olaszországban. A Camera Nazionale della Moda csak a nagy neveket támogatja, így a kis cégeknek alig marad valami. Mint mindig, a divatkamara mossa kezeit és engedelmeskedik a kiskirály, Armani parancsainak. Mit tehetnék?” – írta ki sérelmeit blogjára a frusztrált tervező, aki hasznavehetetlennek titulálta a divattanácsot.

Roberto Cavalli
Roberto CavalliDominique Charriau / Europress / Getty

Cavallinak nem ez az első ilyen vitája, néhány évvel ezelőtt fordult már elő hasonló helyzet, amikor a Dolce & Gabbana független showja átfedésben volt a divathétre kiírt hivatalos Roberto Cavalli bemutatóval. A kínos szituációból ráadásul Cavalli jött ki rosszul, az ő bemutatójának keresett más időpontot a szervezőség.

„Ha Cavalli állítsa igaz lenne, és az olasz divattanács átütemezte volna a showt, az azt jelentené, hogy teljesen figyelmen kívül hagyjuk a nemzetközi színtéren zajló eseményeket, pedig erről nincs szó” – reagált Cavalli ellentmondásos állításaira a divatkamara elnöke, Mario Boselli.

A tervező és modellje
A tervező és modelljeJuan Naharro Gimenez / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Mustra