Ilyennek képzelik az őszt a magyar designerek

A magyar divattervezők is elkészültek a 2012-es őszi/téli kollekciók lookbookjaival. Kiválogattuk a legjobban sikerült, inspiratív gyűjteményeket, melyekben a sok közös tulajdonság és a színblokkolás mellett egyaránt felfedezhető az egyediség és a minőségi munkára való törekvés is.

Mojzes Dóra

Mojzes Dóra tavaszi, nagyon metál gyűjteménye után egy újabb markáns és merész, javarészt fekete színekkel játszó kollekciót tervezett, amely bátran megállná a helyét a nemzetközi piacon is. „A kollekciót a Prometheus című film inspirálta. Mivel köztudottan nagy Alien-rajongó vagyok, ez a film jó ürügy volt arra, hogy megint elővegyem ezt a témát. A filmben szereplő különböző lények voltak rám hatással, és olyan ruhákat szerettem volna tervezni, aminek olyan hatása van, mintha a viselője nem e világi lény lenne” –  olvasható a fejfedőkben is erős designer sajtóközleményében. A metál kék, fekete és narancs színekben is beszerezhető darabok 100% bőrből, gyapjúból és pamutból készültek.

Zoe Phobic

Szimon Ágnes Nóra őszi-téli kollekcióját OUT fantázianévvel dobta piacra, mely a tervező elvágyódására, belső lelkivilágára utal. A praktikus, hordható és egyszerű vonalvezetésű darabok anyaghasználatban nem térnek el a designertől megszokott korábbi gyűjteményektől. Sok tervezőhöz hasonlóan a túlméretezett és asszimetrikus darabokon kívül Zoe Phobicnél is megtalálható a műbőr és velúr más, lágyabb esésű anyaggal való párosítása. A nagyrészt fekete, sárgásfehér és rozsdaszínű ruhákat a márka otthonának számító Váci utcai Knit Showroomban lehet beszerezni. Egy téglavörös kabát 88 dollárba,19500 forintba, egy műbőr biker dzseki 98 dollárba, 21700 forintba kerül.

Szegedi Kata

Az egyik legfelkapottabb magyar tervező, Szegedi Kata idén Benus Danival kollaborálva egy férfi és egy kiegészítő kollekciót is piacra dobott. A férfivonal erősítése mellett a tervezőtől megszokott rafinált szabászati trükkök és a fekete színhasználat azonban idén sem maradtak el. Paradise City névre keresztelt őszi-téli kollekciója túlnyomóan oversized darabokat tartalmaz, melyeket stílusosan ötvözött a military zöld és a fényes színpalettával.A hordható, hétköznapi viseletbe könnyen beépíthető ruhák lookbookját Várfi Pityke fotózta a tervezőnek.

ANNAEVA

Az ANNAEVA tervezőpárosa, Hachbold Anna és Kárpáti Éva 2009 óta készítik közösen elegáns koktél- és estélyi ruháikat. Legújabb, a hűvös szezonra szánt nőies együtteseik az art deco szín- és formavilágát idézik bőr és zsorzsett berakású, redőzött alapdarabjaikkal, melyek színvilágukban nem igazodtak az elvárt őszi-téli hangulathoz. A duó hasonlóképpen gondolkodott a táskakollekció tervezésénél is, fényes, cukorkaszínben úszó kiegészítőik biztosan feldobják majd a latyakos, csípős hosszú téli napok hangulatát. Kedvencünk a hosszú piros ruha mellett az őszre nem jellemző púderszínű koktél ruha volt.

Tomcsányi Dóra

Tomcsányi Dóra 2012-es tavaszi/nyári kollekcióját kedvenc színeiből rakta össze és kézzel festette be. A minőségi anyagokkal dolgozó designer, aki Sikó Bálint webdesignerrel közösen 2011 elején nyitotta meg első showroomját, a The Garden Stúdiót, őszi-téli gyűjteményét különleges erdei nyomatokkal és felhőkre emlékeztető mintákkal látta el. Bár nem vagyunk nagy overál rajongók, a szürke és zöld oldaldíszítéssel ellátott kezes-lábasba azonnal beleszerettünk. A laza, de elegáns overál 36800 forintba, a kék többféle árnyalatában játszó, felhőket idéző pulóver 35100 forintba kerül.

Oszd meg másokkal is!
Mustra