A celebvilág nyolc leggyakoribb divatbűne

A Stylelist Bryan Rafanelli rendezvényszervező közreműködésével összeállította a nyolc legáltalánosabb hibát, amit a sztárok vagy a stylistjaik elkövetnek, amikor egy nagy eseményre készülnek. A listán furcsa módon nem szerepelnek a nem éppen villantásbiztos ruhaköltemények, pedig azokból is van bőven. Következzenek hát a legfontosabb divatbűnök hírességekkel tömött gigagalériával!

Tilos az álcázás!

Okos választás a bőrünk árnyalatának megfelelő ruhát választani, viszont nagy hiba a meghívó színeihez passzoló estélyit vagy koktélruhát magunkra ölteni, és akkor is rosszul jöhetünk ki a helyzetből, ha a ruhánk színe miatt teljesen beleolvadunk a bevonuláshoz leterített szőnyeghez. Ez egy elég egyértelmű szabály, mégis nagyon sok híresség van, aki vörös ruhában érkezik meg az eseményekre, lásd a mellékelt galériát. Sokan vannak, akik ezt még egy nem túl előnyös fazonnal is megfejelik, mint Gramma Funk tette a tavalyi Grammy díjkiosztó gálán.

Tilos túlöltözni a többieket!

Bár a magánéletüket szívesen óvják, a vörösszőnyeges eseményeken a hírességeknek nem titkolt szándéka, hogy mindenki róluk beszéljen, mindenki rájuk figyeljen. Emiatt fordulhat elő, hogy néha túlzottan formális szettben érkeznek meg egy lazább eseményre vagy egyszerűen az összhatás az, ami miatt túlzásnak tűnik aktuális szettjük. A túl sok tüll például mindig bajba sodorja a viselőjét, és az abroncsos (vagy annak látszó) szoknyákkal is mellé lehet lőni. Hiába volt önmagában nagyon szép az a Christian Dior ruha, amit Diane Kruger a Cannes-i Filmfesztiválon viselt, amikor a kollégái mellé állt, egyszerűen túl sok volt.

Tilos alulöltözni másokhoz képest!

A legtöbb meghívóban jelzik, hogy mi is a kötelező viselet, és persze vannak olyan események, ahol nem kell túlzottan kicsípniük magukat a hírességeknek. Sajnos vannak, akik – ha nem is állandóan és nem is szándékosan - figyelmen kívül hagyják az öltözködési szabályokat, és mondjuk farmerban, blézerben és pólóban jelennek meg egy olyan rendezvényen, ahol a többség elegáns kisestélyit visel. Bár a férfiak közül többen vannak, akik magasan tesznek a dress code-ra, azért a híres nőket sem kell félteni. Pedig ha valaki nagyon kilóg a sorból, akkor biztosan nem lesz felhőtlen a szórakozás.

Tilos a khaki nadrág!

Mint már említettük, a férfiak közül sokan nem szívesen hagyják el a kényelmi zónájukat, és legyen szó akármilyen nagyszabású eseményről, ők akkor is farmert húznak, mert megtehetik. Nem, nem kell feltétlenül elegáns öltönyben megjelenni, egy lazább zakó és nadrág páros is megteszi, a lényeg, a férfiak kerüljék a khakit, bármennyire menő is most a military.

Ne keverd a szezont a fazonnal!

Bryan Rafanelli szerint nagyon sokan beleesnek abba a hibába, hogy a legújabb trendeknek, az adott szezonnak megfelelően akarnak öltözködni. Élénk színeket például nemcsak nyáron szabad hordani, bármelyik évszakban elővehetjük a vidám árnyalatokat.

Tilos a gigászi tűsarok!

Ugyan a magas sarkú cipők szép lábat varázsolnak, és a hírességek már jó ideje versengenek azon, hogy ki mer minél veszélyesebb magasságban imbolyogni, nyilván nem tesz jót a hírnévnek, ha valaki több tucatnyi kamera előtt bukik orra. Tovább rontja a helyzetet, ha egy túl szűkre szabott ruhával (Jessica Biel) vagy egy óriási szoknyával, valamint uszállyal is meg kell küzdenie az adott celebnőnek. Ez mind további bénázáshoz vezet, amitől lehet, hogy esendőbbnek és emberibbnek tűnik egy sztár, de kár kockáztatni.

Nem tabu a konty!

Sokan úgy vélik, hogy a gondosan feltűzött haj az iskolai bálokon még elmegy, de utána a konty bizony tiltólistás. Bryan Rafanelli szerint nincsenek tabuk, ha a frizuráról van szó, mindenki viseljen olyan hajat, amilyen jól áll neki, kihangsúlyozza az előnyös vonásait.

A black tie nem egyenlő az estélyivel!

Ha a meghívón az áll, hogy white tie, akkor nincs mese, a lehető legformálisabb ruhadarabokat kell felvennie a nőknek és a férfiaknak is. A black tie azonban jóval megengedőbb, a híres lányok és asszonyok akár egy csinos, ám nem túl kihívó koktélruhában is parádézhatnak.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek