Megtévesztette vásárlóit a Victoria's Secret, perlik érte

A fehérneműiről és Photoshop-bakijairól ismert Victoria's Secret 15 millió dolláros (3,4 milliárd forintos) perben áll korábbi harisnya-beszállítójával, a Zephyrs-zel. A vállalat ugyanis azt állítja, hogy a Victoria's Secret és anyavállalata, a Limited Brands Inc. megsértette a 2001-es szerződésükben leírtakat és jóval olcsóbban értékesítette a Zephyrs-nél silányabb minőségű, máshonnan szerzett harisnyákat a gyanútlan vásárlóknak. Pedig kizárólagossági szerződése van a Zephyrs-szel, egyes vásárlók szerint ráadásul még az olasz cég reklámfotóját is rajta hagyták a silány kanadai termékek csomagolásán.

A New Jersey-i székhelyű cég augusztus 10-én nyújtott be keresetet az ohioi Columbusban, ahol a Victoria's Secret központja is van. A Zephyrs szerint ugyanis a fehérnemű-márka megsértette a szövetségi és állami fogyasztóvédelmi törvényeket, és a fogyasztók megtévesztése öt államban, köztük Kaliforniában, New Yorkban, illetve Ohióban is bűncselekménynek számít. A cég a 15 millió dolláros kártérítés mellett követeli a termékek visszahívását és egy „korrekciós reklám” elkészítését is.

Az olasz és a kanadai harisnya közötti minőség
Az olasz és a kanadai harisnya közötti minőség

„A Victoria's Secret megváltoztatta a termékek csomagolását és tartalmát, azon belül pedig a hátoldalon látható Made in Italy feliratot 'Made in Canada'-ra írta át. Az ilyen meghamisított harisnyákból legalább 120 millió dolláros bevételre tettek szert 50 államban. A Victoria Secretnek 21 napja van, hogy reagáljon az esetre” – mondta Joseph Gioconda, a Zephyrs ügyvédje a WWD-nek.

299770-victorias-secret
victoria's secret

„Felvettem a kapcsolatot a Victoria's Secrettel e-mail-ben és kértem konferenciahívást is a felső vezetőktől, de soha nem hívtak vissza. Amikor 2012 márciusában Chicagóban voltam, elmentem egy Victoria's Secret áruházba, ahol megláttam a Made in Canada feliratot a termékeken. A termék a csomagolás belsejében pedig drasztikusan eltért attól, ami a csomagoláson feltüntetett képen látható” – mondta MacKinnon, a Zephyrs egyik tulajdonosa, aki egy német csipkebeszállítótól kapta a fülest az „üzleti változásokról”.

Egy, a fehérnemű-birodalomhoz közeli forrás szerint csupán annyi történt, hogy a Victoria's Secret az Olaszországban gyártató Zephyrs-zel megszakította a kapcsolatot és egy kanadai szállítóra váltott, de állítólag a csomagoláson nem változtatták meg a képet és a szöveget, kivéve a „Made in Canada” feliratot – írja a Vogue.co.uk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra