Két kilót híztunk az olimpiától

Egy nemrég készült felmérés szerint minden negyedik brit súlyproblémákkal küzd, az elhízottak száma pedig napról-napra nő. A lakosok egészségügyi gondjai körülbelül 4 milliárd fontjába kerülnek az államnak évente. Annak tudatában, hogy vastagabbak vagyunk, mint hatvan éve, nem döbbentünk le a BBC által közzétett lesújtó adatokon, miszerint az angolok sportolás helyett a kanapén heverészve, chipssel és sörrel a kezében nézte végig a londoni olimpiai játékokat, amitől átlagosan 2 kilót híztak a két hét alatt. Az olaszokhoz hasonlóan tévé-fanatikusnak számító britek is úgy érezték, hogy az olimpia alatt megengedhetnek maguknak egy kis extra ételt és alkoholt, mellyel átlagosan 12000 extra kalóriával gyarapították testsúlyukat.

A felmérés rámutatott, hogy a fővárosban élő emberek közel 700 kalóriával fogyasztottak többet naponta, mivel a rendszeres étkezésen kívül megittak pár pohár bort, aminek tetejébe még snacket is fogyasztottak. Így a legmegdöbbentőbb súlygyarapodás Londonban mérhető fejenként 5,2 kg-val – írja a dailymail.co.uk.

„Az értelmetlen zabálás gyakran előfordul, ha a tévé előtt ülünk, még akkor, ha nem is vagyunk éhesek. Az érzelmi, kényszeres evés egy jól ismert oka a túltápláltságnak. Reméljük, hogy a londoniak sportszeretete diadalmaskodik az étvágy felett és sikerül a rendszeres testmozgást is beépíteni a mindennapokba” – mondta Mandy Cassidy a LighterLife pszichológiai intézet igazgatója.

stockfresh 85599 a-young-woman-lying-on-her-couch-drinking-tea s
Monkey Business Images / Stockfresh

Az olimpiai falut ellátó McDonald's illetve a hivatalos szponzorok közé tartozó Coca-Cola és a Heineken sem jelentett túl jó üzenetet a fiataloknak a brit orvosok szerint. Az Egyesül Királyság orvosi kamaráját fel is háborította az eset. „Szomorúnak találjuk, hogy a világ legkomolyabb sporteseményét egy olyan vállalat pénzeli, mely nagymértékben hozzájárul az elhízás globális problémájához” – nyilatkozta Terence Stephenson, a királyi orvosi kollégium munkatársa.

Amit egy átlag brit a rendszeres napi étkezésen túl fogyasztott az olimpia alatt:

Két pohár bor / sör  (240 kalória)

1 zacskó chips ( 152 kalória )

2 púpozott evőkanál humusz ( 160 kalória )

2 házikeksz teával ( 134 kalória )

Ez összesen 686 plusz kalória naponta.

stockfresh 672731 women-with-overweight-from-behind-on-scales si
Stockfresh
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek