Szabályok bokapánthoz: így viselje a celebek kedvenc lábbelijét

Mostanában nincsen olyan esemény, amelyen ne tűnne fel legalább egy celebnő bokapántos cipőben, pedig ezzel a fazonnal állítólag vigyázni kell. A széles lábfejűeknek kifejezetten nem ajánlják és sokak szerint akkor is rontja az összképet, ha valakinek rövid a lába. De mégis mi igaz ebből? A hajtás után és sztárokban gazdag galériánkban megtalálja a választ.

A Stylist egyik szerzője, Sarah Leon nem valami magas, mégis imádja a bokapántos cipőket, legyenek akár magas vagy lapos sarkúak, esetleg telitalpúak. Hogy miért? Mert a pánt a boka feletti részre tereli a figyelmet, ami a láb legkeskenyebb része. Leon meglátása szerint ezzel olyan hatást érünk el, mintha lábunk hosszabb lenne Elle MacPhersonénál is. És valóban, nagyon sok, magasnak éppen nem mondható híresség imádja az ilyen lábbeliket, lásd Kylie Minogue, Selena Gomez és Thandie Newton, márpedig ők tudják, hogy nem hibázhatnak, ha a megjelenésről van szó.

A StyleBistro szerint, ha ragaszkodunk a gladiátoros fazonhoz, akkor ügyeljünk arra, hogy a szandál színe közel hasonló árnyalatú legyen, mint a lábunk és olyan ruhával, szoknyával, rövidnadrággal hordjuk, amelyek térd fölé érnek, a maxiruha szintén jöhet, hiszen ez ápol és eltakar. Ha nem akarjuk, hogy a pánt optikailag kettévágja a lábat, akkor válasszunk vékonyabb pántot. Akárcsak a gladiátornál, ez esetben is a rövidebb alj ajánlott, de szóba jöhet még a felhajtott nadrág is, ha a boka felett vagy a lábszár vastagabb része alatt ér véget. Mi a helyzet a vastagabb pántokkal, amelyek mostanában divatosak? A lényeg, hogy minél rövidebb nadrággal vagy miniszoknyával vegyük fel, mutassunk meg minél többet a lábunkból.

A MyShoes.com egyik szerzője szerint a boka- és a T-pántnál arra is kell ügyelni, hogy a ruhánk szabása legyen minél egyszerűbb, klasszikusabb, az aszimmetrikus blúzokat, felsőrészeket ilyenkor hanyagoljuk, akárcsak a különböző helyeken kivágott ruhákat. Az persze nem baj, ha a pántos lábbeli vad színekben vagy látványos mintában pompázik, a lényeg az, hogy az öltözékünk többi része legyen visszafogott, akár egy egyszerű farmer is megteszi.

A Grazia Daily oldalán tanácsokkal látnak el azzal kapcsolatban, hogyan lehet kicsit egyedibbé tenni egy egyszerűbb lábbelit a pánton elhelyezett művirággal, vagy hogy lehet kiváltani a pántot egy lánccal, karkötővel, esetleg kendővel, hiszen a nagy divatházak is így csinálják.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek