Bevált modellekkel és utazással hirdetnek a divatházak

Az őszi kampányképek előzetesei közül a videójátékosat, a szőrős kalaposat és a Londonban lőtt zord hangulatút már bemutattuk. Azóta a legtöbb divatház lehozta a hűvös időszakra szánt reklámfotókat, melyek közül vannak nagyon puccosak, elvontak, utazósak, olaszosan hangosak és visszafogottan elegánsak egyaránt. Ezek közül válogattuk ki a legfigyelemreméltóbbakat.

A magyar modellel, Dörfler Mártonnal kampányoló Balenciaga őszi parfümkampányának arca az unott tekintetű Kristen Stewart. A 'Florabotanica' névre keresztelt, hagyományos illatot népszerűsítő kollázsszerű képeket Steven Meisel készítette. A plakát érdekessége, hogy Stewart egy 2008-as Balenciaga kollekcióból származó sárga ruhában pózol az óriás parfümösüveg mellett.

A Louis Vuitton nem okozott meglepetést reklámképeivel, mivel már a divathéten megrendezett showját is a vonatok és állomások hangulata köré építette. A luxustáskás cég az egyik legösszetettebbnek és legdrágábbnak mondható kampányt hozta össze a szezonban, ugyanis a stúdióba rendelt gőzmozdony állítólag 8 millió dollárba, 1,8 milliárd forintba került. A századfordulós hangulatú ruhákban, kalapokban pózoló modelleket a Balenciagahoz hasonlóan Steven Meisel kapta lencsevégre egy New York-i stúdióban.

Mihalik Enikő az olasz Alberta Ferretti divatháznak készített a 2012-es őszi/téli szezonra kampányképeket az 1987-ben született modellel, Kasia Strussal közösen. A klasszikus olasz eleganciát bemutató képeket Mario Sorrenti fotózta a Ferrettinek. Ha érdekli Mihalik Enikő Yves Saint Laurentnak forgatott 2012-es YSL Cruise filmje, ide kattintva megnézheti.

Jil Sander őszi Navy kampányának arca a szakmában még fiatalnak számító, sápadt arcú Codie Young, aki 2011 tavaszán debütált az ausztrál Rosemount Fashion Week kifutóján. A Jil Sander visszafogott kabátjairól és tetszetős platform cipőiről készült képeket egy üres lakás folyosóján fotózta le Daniel Jackson, Alastair McKimm stylist közreműködésével. Young és ügynökei megerősítették, hogy a modell nem anorexiás, szóval ne aggódjanak érte!

A celebek egyik kedvenc cipőtervezője, Giuseppe Zanotti immár ötödik alkalommal kérte fel Anja Rubikot reklámarcának. A lengyel szépséget ezúttal mininális, de elegáns díszletek között fotózta Karim Sadli az olasz divatház arany és fekete cipőiben és kiegészítőivel. A művészeti vezető Atelier Franck Durand volt.

A másik elismert cipőtervező, Jimmy Choo a Louis Vuittonhoz hasonlóan utaztatja modelljeit az ősszel. Legújabb kampányképeit egy Rolls Royce Phantom V hátsó ülésén fotózta Terry Richardon a holland szupermodell, Querelle Jansennel és a Versace kifutóiról ismert Jonas Kesslerrel.

Az exkluzív couture kollekcióban gondolkodó Dolce & Gabbana 2012/13-as őszi kampányképei bátran nevezhetőek molto italiano-nak. Az olasz márka egy családi hétvégét mutat be kissé elcsépelt, de jó hangulatú képein Monica Bellucci, Bianca Balti és Bianca Brandolini főszereplésével. A barokk stílusú, csipke és fémes hímzéssel díszített ruhákban pózoló modelleket Giampaolo Sgura fotózta egy olasz kisvárosban.

A Mulberry reklámarca idén már harmadszorra a karakteres arcú Lindsey Wixson, akit az angliai Blackheath Surrey erdőben kapott lencsevégre Tim Walker, barátságos, nagyméretű szörnyek és a márkának tervezett kiegészítők, továbbá  Lana Del Rey 274 ezer forintos táskái társaságában.

Oszd meg másokkal is!
Mustra