Kutyapedikűr: őrült hobbi vagy állatkínzás?

Újabb őrült hobbi ütötte fel a fejét a közelmúltban az állattulajdonosok körében: a mintás pedikűr. A kutyák már jó ideje élvezhetik a szépségszalonok kényeztető-programjait és olyan speciálisan számukra készített luxuscuccokban járhatnak elvégezni a dolgukat, melyeket a Mulberry és a Burberry tervez. Egy stílusos kutya nem éri be ennyivel, a legújabb trend szerint az elkényeztetett ebeknek már kutyapedikűr (vagy manikűr? Tényleg, hogy is lehet ezt nevezni?) is jár, Kary Perry kutyájának például volt már leopárdmintás és szivárvány színű a körme.

Egy New York-i székhelyű kutyaápolási-termékeket forgalmazó cég, a Warren London nemrégiben az aktuális divathoz igazodva neon és pasztell színekből álló körömlakk kollekciót adott ki kifejezetten kutyák számára. A lakkok 10 dollárért, 2200 forintért kaphatóak zöld (fantázia nevén ' Walk In The Park Green')  és narancs, lila vagy rózsaszín árnyalatokban.

A speciális filctollszerű színezők vizes alapúak és nem mérgezőek, így nem kell aggódni, hogy a kedvencünk allergia miatt ne tudná követni a nagyon színvonalas körömtrendeket. A lakokk azonnal népszerűvé váltak az egész világon, mivel a praktikus kialakításnak hála otthon is könnyen ki tudjuk festeni az ebek körmét, nem kell emiatt szépségszalonba cipelni őket. A lakk gyorsan szárad, negyven másodperc elég arra, hogy házikedvence készen álljon a sétára. Természetesen nem csak egyszínű körmöket festhetünk ebünknek, csak a fantáziánkon –és kézügyességünkön– múlik, hogy virágmintás, focicsapatos, karácsonyos, vagy pöttyös lesz-e a kutya körme.

Ha ez eddig nem rémisztette meg önt kellőképp, mindenképpen kattintson a Warren London oldalán található blog-ra, ahol tovább bővítheti a kutyakínzással kapcsolatos tapasztalatait, a sok izgalmas poszt közül nekünk az első internetes, kutyáknak rendezett halloween-jelmez versenyről készült poszt volt a kedvencünk.

És persze nézze meg, hogyan kell szakszerűen kifesteni egy kutya körmét!

Oszd meg másokkal is!
Mustra