Katalin hercegné évi 8,7 milliót költ szépségére

Vilmos herceg feleségét az ésszerű spórolás hercegnőjének szokták nevezni, simán felvesz egy ruhát többször is, ugyanabban a nude cipőben mászkál egy éve és abszolút természetességet sugároz. Azért azt nem árt megjegyezni, hogy a hercegnén látott Zara ruhák közt rengeteg egyedi tervezésű Alexander McQueen ruha, kabát is feltűnik, egyik sem 2 fillér, sőt. A nude LK Bennett cipő is körülbelül 70 ezer forintba kerül, és a Daily Mail egyik szerzőjének már egy ideje feltűnt, hogy a cipőn semmi kopás nem keletkezett egy év alatt, tehát esélyes, hogy nem egy párat birtokol a hercegné, hanem legalább kettőt, de inkább hármat, négyet. Természetesen egy hercegnének nem kel spórolnia, és eddig is sejtettük, hogy az egész csak reklám: az alattvalók azt látják, a hercegné nem vesz naponta új ruhát az adójukból, így szimpatikusabbnak találják.

Amikor Middleton épp nem nude körömcipőben reprezentál, hanem mondjuk kutyát sétáltat, akkor csak egy egyszerű, zöld, vegyvédelmi csizmákat megszégyenítő gumilábbeli van rajta – mi azt gondolnánk, nem lehet több 5 fontnál, annyira bumfordi és egyszerű. Itt például 3-21 ezer forintig találunk hasonló zöld borzalmakat, itt pedig egy bélelt is csak 6 ezer forint. Milyen aranyos, hogy ennyire spórol a hercegné, gondoljuk még mindig.

Csakhogy Middleton lábán nem egy akármilyen zöld gumicsizma klaffog, hanem egy 325 fontos (116 ezer forintos), Le Chameau márkájú darab. Mégis mi kerül rajta 116 ezer forintba? Rondának ronda, de bőrbélése van, és a cég honlapján azt ígéri, ez lesz a kedvenc cipője bárkinek, aki megveszi. Természetes gumiból készül, teljesen vízálló (mondjuk ezt a tulajdonságot a legolcsóbb is jól hozza) és minden vádliszélességre van megfelelő méret - ráadásul ekkora műgonddal készül. Mi ettől még nem ájultunk, el még mindig nem értjük. Nekünk már a Hunter is túlárazott, pedig az is negyedennyibe kerül.A gumicsizma csak gumicsizma, akkor is rohasztó, ha drága, és akkor sem a legszabb a viselet. A hercegné ráadásul csak egy-egy órát tölt benne, míg leviszi a kutyát és míg hazaviszi. Ehhez meg nem kell a legolcsóbb tescós lábbelinél se több, vagy ha már igen, az miért legyen gumi?

De ez még csak a csizma, ne akadjunk fenn rajta: a hercegnének nyilván a legjobb jár mindenből, akkor is, ha ésszerűen spórol a ruhákkal. A legjobb jár hajápolásból is: a US Weekly számításai szerint a hercegné éves szépségkiadásai (smink, haj, bőrápolás, etc.) 38 ezer dollárra, azaz 8,7 millió forintra rúgnak. A lap értesülései szerint Katalin heti háromszor látogat el kedvenc fodrászatába, a Richard Ward Hair and Metrospa-ba egy szárításra, ami az ápoló pakolásokkal és formázással együtt 75 dollárba (17 ezer forint) kerül. Tehát évente 156-szor megy fodrászhoz, ami 11700 dollárba (2,7 millió forint) kerül évente. Emellett a keratinos pakolás évi 1720 dollárt (400 ezer forint), a vágás 2000-et (460 ezer forint), a festés 3000-et (690 ezer forint), a Kérastase-os kondicionálás 300 dollárt (69 ezer forint) kóstál évente. Csak a csillogó, sokak által irigyelt hajkoronára elmegy tehát körülbelül 18700 dollárnyi font (4,3 millió forint).

A hercegné magát sminkeli, persze csak a legjobb termékekkel. Az esküvőjére összevásárolt, főként Lancome és Bobby Brown termékekből álló csomag 400 dollárba (92 ezer forint) kerül. A US Weekly szerint évente háromszor újíthatja fel a sminkszettjét a hercegné, az összesen 1200 dollár (276 ezer forint). Mondjuk ebben senki nem lehet biztos, de egy számnak megteszi.

Middleton már a házasság előtt sem volt csóró, tehát nyilván már akkoriban rászokott Karin Herzog bőrápoló termékeire, 50 dolláros arctisztítót, 54 dolláros maszkot használ, évente 848 dollárt (195 ezer forint) hagy a cégnél. Emellett anyósa, Kamilla tanácsára ráállt Deborah Mitchell Bee Sting Facial form-jára, ami 260 dollár, ha havonta egyszer tisztít vele arcot, az évi 3120 dollár (720 ezer forint). Már ha a hír igaz és tényleg havonta arcot tisztít a hercegné és nem csak ügyes PR-osok juttatták el az infót a lapoknak.

Ön elhiszi, hogy Katalin ennyit költ magára?

A US Weekly tovább találgat, például tényként kezeli, hogy manikűr-pedikűrre évi 3400 dollárt (780 ezer forint) költ Katalin, aki Kamilla tanácsára a Jo Hansford Salon-ba jár körmöztetni. Emellett barnítóspray kezelésre is jár a hercegné, ami évi 2800 dollár (645 ezer forint), már ha oda is kéthetente megy –és egyáltalán jár–, és a parfümje is 300 dollár (69 ezer forint). Már ha abból használ évi 2 üvegcsét, amit az esküvőjén is fújt, azaz Illuminum White Gardenia Petals-t.

38 ezer dolláros arc?
38 ezer dolláros arc?Xposurephotos.com / Northfoto

A fogászat költségeit viszont mi is elhisszük, és valószínűleg nem csak szolid fogszabályozásra jár a hercegné, hanem ki is fehérítik időnként fogsorát. Dr. Didier Fillion Katalin fogásza, nála egy konzultáció 175 dollár (40 ezer forint), egy fogszabályozás 7000 (1,6 millió forint). És akkor a fehérítésről még szó se volt, máris elértük a 38 ezer dollárt, azaz 8,7 millió forintot. Már ha mindent elhiszünk, amit a US Weekly ír. Ön egyébként mennyit költ magára? Hányszor megy fodrászhoz? Hetente vagy csak félévente? És kozmetikushoz? Milyen gyakran vesz sminket? És körmére is elkölt egy vagyont, vagy azon spórol legjobban?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek