Sminktrend: visszatért a gót és a neon rúzs

Már kora tavasszal észrevettünk valami nagyon furcsát a vörös szőnyegen megjelent celebeken és A-listás hírességeken: néhányuknak sikerült előbányászni a lehető legsötétebb gót stílusú rúzst egy kilencvenes évekből megmaradt piperetáskából.

Hihetetlen sötétre festett szájjal jelent meg a MET gálan például Kate Bosworth, Lana Del Rey, Jessica Alba, Jennifer Lopez és Rachel Zoe és a családi- és kalandfilmekből ismerős Camille Belle is. A fekete-cseresznye színű szájakat a 2012-es tavaszi sminktrendben Pat McGrath sminkmesternek köszönhetjük, aki a Balenciaga 2012-es tavaszi kifutójára sminkelte gótoknak modelljeit, a trendet pedig a sztárok és a stylistok is hamar átvették.

A MAC sminktanácsadója, Keri Blair szerint, ha ilyen modern és elegáns, sötétvörös ajkakra vágyunk, figyeljünk a bőrünk tónusára. Ha kicsit barnább a bőrünk, válasszunk inkább téglavörös árnyalatú rúzst, a terméket pedig ecsettel vigyük fel az ajkakra, a szájkontúrt tökéletesen rajzoljuk meg. A rúzshoz a szempillaspirálon kívül nem ajánlott más sminktermék használata. A sminkes szerint a lényeg, hogy ne essünk túlzásba és ne akarjunk úgy kinézni, mint Drew Barrymore vagy Courtney Love a kilencvenes években.

Mivel a sminktrendek igazodnak az aktuális divattrendekhez, a világosrózsaszín, a hideg korallszín, a nude és a lazacszín mellett a neonból is sminkőrület lett. Rihanna és Nicki Minaj hozta divatba az ajkakat teltebbnek mutató színes rúzsokat. Neonból is fellelhető többféle árnyalat, például az élénkrózsaszín, ami ugyan a legtöbb bőrtípuson jól mutat, a vöröses-rózsás arcbőrű hölgyek mégse kísérletezzenek vele. Ilyen színű terméket a MAC boltokban találtunk MAC Viva Glam Nicki néven 4700 forintért.

Nicki Minaj
Nicki MinajAlex Moss

A narancssárga árnyalatok a melegebb bőrtónusúaknak állnak jól, idén az ultrafényes narancssárgától a szinte sercegő narancssárgáig minden menő, egy kis bronzosítóval kiemelve arcunk egy ilyen rúzs tökéletes nyári megjelenést kölcsönöz. A vöröshajúaknak nem ajánlott árnyalatból a Topshop Lips in Fire Cracker fantázianevű terméke nagyon menő 8 fontért, 2800 forintért.

Balenciagához hasonlóan Mary Katrantzou is beszínezte modelljei ajkát a tavaszi-nyári kollekcióját felvonultató show-n, a modellek egyszerű sminkben, mókás zöld szájjal mutatták be a ruhákat. A zöld kényes arcbőrre nem ajánlott, Kesha egyik koncertjén mégis kipróbálta őrült kék színben, nem túl nagy sikerrel. Anna Sui cseresznye szájú modellekkel mutatta be retro ihlette darabjait, míg Prabal Gurung orchidea, sötétszeder és pink színben gondolkodott modelljei sminkelésénél.

Oszd meg másokkal is!
Mustra