no

Veterándivat: egy sapka nem csinál nyarat

Tavaly annyira kedvet kaptunk ahhoz, hogy korhű ruhában csorgassuk a nyálunkat nálunk évtizedekkel öregebb autókra, motorbiciklikre és kerékpárokra, hogy idén is ellátogattunk a Velodrom Millenárisra. Az eseménynek bizony híre ment, mert mintha sokkal többen lettek volna, mint 2011-ben. Igaz, arányaiban talán kevesebben vették a fáradságot, hogy korhű ruhákat vegyenek fel, de lehet, hogy csak nekünk tűnt így.  A szervezők egyébként idén is kedvezményt biztosítottak azoknak, akik hajlandóak voltak egy kis múltidézésre, és persze adtak is egy kis útmutatást arról, hogy mik a követelmények. „Egy sapka vagy sál nem csinál nyarat, ennek nem dől be a rendezői gárda” – olvasható a honlapon az egyik legfontosabb mondat.

Ugyan félelmetesen hangzik ez a szigor, beöltözni jó móka, és nem is feltétlenül kell hozzá elrohanni a legközelebbi vintage boltba vagy jelmezkölcsönzőbe, hiszen a divatban mindig vannak visszatérő elemek, így elég, ha egy kicsit jobban feltúrjuk a szekrényt, így tettünk mi is. Persze az iszonyatos hőség nem könnyítette meg a dolgunkat, és a férfiak nehezebb helyzetben is voltak, mert a sapka, szövetnadrág, zakó, ing és félcipő összeállítással ugyan egyszerű letudni a korhű ruházatot, de harminc fok környékén manapság már nem ez számít az ideális viseletnek. Ha már a férfiaknál tartunk, nadrágtartóból idén sem volt hiány, de a kárómintás mellényekkel és zoknikkal csak mutatóban találkoztunk.

A nők többsége természetesen idén is pöttyös ruhával oldotta meg az időutazást, és milyen szerencse, hogy például a gömbölyded orrú pántos cipők ismét menőnek számítanak. Kalapok is voltak szépszámmal. Ugyan a magyar nők már nem szívesen hordanak fejfedőket, azért könnyebb korhűnek lenni egy ilyen kiegészítővel, arról nem is beszélve, hogy a tűző napfény ellen is hasznos. Többen voltak, akik az oly kézenfekvőnek tűnő szalmakalapot egy nagyasszonyosan felcsavarintott sállal váltották ki.

Aki még mindig bizonytalan abban, hogy miért is jó mindez, ajánljuk azt a videót, amit a szervezők is megemlítettek a hivatalos honlapon. A felvételen azt láthatják, hogyan is festenek a látogatók a Goodwood Revivalen, azon a híres brit veteráneseményen, ahol már a Totalcar is járt. Az ő galériájukat is érdemes ám végigböngészni kedvcsinálónak!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra