A világ legidősebb szupermodellje botox nélkül is vonzó

A brit Daphne Selfe ugyan 83 éves, de nyugdíj helyett még mindig aktívan dolgozik. Selfe a világ legidősebb modellje, aki természetes szépségének és kisugárzásának köszönhetően egymás után kapja a felkérésket: a francia Vogue készít vele anyagot, divatmetutatókon foglalkoztatják és különböző kampányok arca.

A hosszú, festetlen hajú, még mindig gyönyörű szemű és vonású Selfe látványosan nem hisz a plasztikázásban. Szerinte a botox kidobott pénz és különben sem engedhette meg magának a fiatalító kozmetikai és sebészeti beavatkozásokat, így szépen, természetes tempóban örgedett olyanná, amilyen.

A Berkshire-ben, szerény körülmények között felnövő lány a helyi újság modellversenyének megnyerése után kezdett a szakmában dolgozni, pedig akkoriban nem volt az a klasszikus szépség. "Túl alacsony voltam, széles volt a vállam is és soha senki nem kérte tőlem hogy fogyjak le." A jó géneket öröklő, fiatalos megjelenésű Selfe titka, hogy igyekszik mindig vidám maradni és nem akar mogorva öregasszonnyá vállni. A pozitív hozzáállás is nagyon megy neki, elcsépeltnek tűnik a minden rosszban van valami jó hozzáállás, de csak rá kell nézni hogy belássuk, működik: "Kifejlett glaukómám van (zöldhályog), de a csepptől amit kaptam rá, nőnek a szempilláim! Szóval mindig van egy a pozitív oldalon is!"

Selfe idén áprilisában ismét kifutóra lép, a St Martin's College egyik fiatal tervezőjének bemutatóján. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra