Embertelen munkakörülményekért perlik Alexander Wangot

Már két exalkalmazottja is névvel vállalja, hogy perli Alexander Wang tervezőt, amiért New York-i műhelyében embertelen körülmények között dolgoztatja a munkavállalókat – írja a Huffington Post. Az ötvenmillió dolláros (több mint 11 milliárdos) pert több (egykori) munkatársával Wenyu Lu és Flor Duante indította a tervező ellen. Duantét a perirat szerint arra kényszerítették, hogy heti kilencven órát dolgozzon, amikor pedig Luval jelezték hogy munkahelyi baleset érte őket, és a munkáltatónak ki kellene fizetnie a kezelésüket, mindkettejüket kirúgták.

Wang, aki egyébként most mutatott be sikeresen egy kollekciót a New York-i divathéten, úgy nyilatkozott az ügyről: "cégünk minden szempontból megfelel a törvényes előírásoknak, így a bérek összegében, a munkaidő meghatározásában, és a túlórák elszámolásában, illetve, hogy az alkalmazottaknak teremtett biztonságos munkakörülményekben is. Minden ellenkező híresztelést tagadunk".

Más

000 Par6374086
Patrick Kovarik

Hailey Clauson épp csak egy kicsit több, mint a fenti összeg felére perel egy másik céget, és mostanában kezdhet a bíróságra járkálni. Az akkor (2011) tizenöt éves modell fotóit az Urban Outfitters nyomta pólókra és más termékekre.

A baj csak az, hogy a képeken elég kihívóan pózol: nagyterpeszben, melltartó nélkül, a ciciket éppenhogy takarva, de egy kicsit így is kilátszanak.

Clausont a szülei tudtával fotózták így tizennégy évesen, de a képek ilyen felhasználásába nem egyeztek bele.

Álláspontjuk szerint az efféle képek azt az illúziót kelthetik, mintha a lány más jellegű szolgáltatásokat nyújtana. Jókor esett le.

Diane von Furstenberg egyébként tavaly már tematizálta a "ne engedjünk már kifutóra túl fiatal modelleket"-kérdéskört, pechjére ő maga is bekasztingolta a lányt a 2011-es őszi divatshowjára. Clauson karrierje egyre csak épül, szerepelt már a japán és az ausztrál Vogue-ban, a Harper's Bazaarban, és mit ad isten, a Pop magazinban, pornósokkal, és egy torkára kulcsolódó kézzel is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra