DIY fashion: ügyeskedjen kontyot fél pár zokniból!

Csináld magad sorozatunk első saját projektje nyomán mókás és látványos frizurát készíthet magának mindenki, aki követi fényképes útmutatásunkat. A Trendhunter oldalon bukkantunk egy pofonegyszerű, mégis menő csináldmagad-módszerre, amivel kevesebb-rövidebb hajúak is divatos, laza, szöszös kontyot ügyeskedhetnek maguknak, nulla forintból, pillanatok alatt. Kipróbáltuk, a pasinknak bejött, de nem hitte el hogy egy zokni van a fejünkön!

Először is keressünk egy zoknit. Eredetileg fehér sportzokni kéne, de mivel nincs olyan szép sűrű, vastagszálú és hullámos hajunk mint az eredeti posztban a modellnek, inkább egy színben közelebb álló (na jó, de legalább nem fehér!), vékonyabb cérnazoknival próbálkoztunk. És milyen jól tettük!

Aztán kell még olló, hajlakk, hullámcsatok és persze egy tükör.

Első lépésként fejezzük le a zokninkat, azaz vágjuk le azt a pár centis részt, ahol a lábujjunk szokott lenni. Mi ezt a ciklámen színű rémséget a fél párok tárolására használt zacskóból választottunk, nyilván holnap előkerül valahonnan a másik fele, no mindegy. Tehát van egy cső, ezt  egyszerűen tekerjük fel és kész.



Aztán fogjuk össze a hajunkat ott, ahová a kontyot szánjuk. Ez lehet a fejünk tetején, oldalasan, vagy ha esetleg nem brióssal akarunk Leia hercegnőset játszani, akkor két copffal is próbálkozhatunk a füleink fölött.

Ezután jön a copf tupírozása, tupírfésűvel. Olyanunk nekünk nincs, és tupírozni sem tudunk, de végül sikerült minden kis tincset egyenletesen összegubancolni és még tetszett is a végeredmény, itt majdnem leálltunk. Na de aztán ha már így tönkretettünk egy zoknit, próbáljuk ki.

3

A fölgöngyölt zoknit húzzuk rá a copf tövére és kézzel kezdjük el körbe-körbe, valamennyire egyenletesen alátűzködni a hajunkat. Ez a lépés is marha egyszerű volt, gyűrni, tömni, egyengetni és kész is vagyunk. Néhány csat, egy kis lakk (táncos buli esetén sok csat, sok lakk) és kész!



Frissen mosott hajból butaság, mert szétcsúszik. És akinek több haja van, használjon rugalmas frottírzoknit, méret szerint gombócra görgetve. Ha eleget gyakorlunk, biztos egyre gyorsabban csinálunk majd egyre szebb kontyokat, de elsőre azért ez sem rossz, nem?

Ön mit kézügyeskedett már össze, amit utána hordott is? Esetleg még nem esett neki, de ötlete lenne bőven? Megnézné, hogy mi hogy csináljuk? Írja meg nekünk!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek