Ingyen ruhát adtak a fehérneműben vásárlóknak

A katalán Desigual találta ki a némiképp rendhagyó reklámot az amúgy is népszerű leárazásnak: az első 100 ember, aki fehérneműben –esetleg meztelenül – érkezett a kijelölt boltokba egy meghatározott napon, ingyen vihetett egy felsőt és egy nadrágot. Az esemény mottója: „Gyere ruhátlanul, távozz ruhában”. Rengeteg spanyol és portugál fiatal élt a lehetőséggel, már korán reggel az üzletek előtt toporogtak: a madridi bolt előtt kétszáznál is több fehérneműs személy várta a kapunyitást.

A lisszaboni üzlet előtt Pedro Soares és Ivan Silva kezdett leghamarabb várakozni, a páros éjjel 1-kor állt ki az utcára, és 8 órát várt kapunyitásig: „Egy gyapjúpulóvert és egy nadrágot választottam. A kettő együtt 250 euróba (70.000 forint) került volna” – mondta Soares a Lusa News Agency-nek. „Nagyon mókás volt. Mi érkeztünk elsőnek és egyre többen és többen jöttek éjszaka. Amikor kinyitották az üzletet, akkora tülekedés volt, hogy az emberek szinte letaposták egymást, csak hogy a legjobb cuccokhoz hozzáférjenek” – tette hozzá Silva.

A Desigual közepesen drága, fiatalos márka: rengeteg színes, mintás, tarka ruhát és kiegészítőt árulnak. A céget 1984-ben alapította egy svájci üzletember, de központja Barcelonában található.

A márkáról annak idején csak álmodoztunk, de most már a Peek&Cloppenburgból ismerős lehet, hiszen néhány ruhájuk, kiegészítőjük itthon is kapható. Legolcsóbb táskájuk 30 euró (8.500 forint) körüli áron kapható, elegáns kabátjaik 100-250 euróba (28.000-70.000 forint) kerülnek. A farmerek eredeti ára 90-100 euró (25.000-28.000 forint) körül mozog, leárazva azonban akár 45 euróért (13.000 forint) vehetünk Desigual farmert.

Ön tolakodna fehérneműben Desigual cuccokért, télen? Sőt, hajlandó lenne bármilyen ruháért, márkáért kissé megalázó helyzetbe kerülni, és meztelenül vagy alsóneműben verekedni egy-egy jobb fogásért a zsúfolt boltban, fotósok hada előtt – csak hogy ingyen megkaparinthasson olyan ruhákat, melyeket esetleg nem tudna megfizetni?

Oszd meg másokkal is!
Mustra