Sminkesünk megmondja: hogyan készítsünk füstös szemet

Sokszor hallhattuk már a füstös szem kifejezést - legutóbb itt a blogon, három nagyszerű videó okán. Gyakran találkozunk is vele és nemcsak azért, mert igen erős és feltűnő sminkről van szó, hanem mert sok embernek jól is áll. Ennek ellenére nem kell megretteni tőle, hiszen a smink erőssége csak rajtunk múlik, mindenki szabadon megválaszthatja, hogy koromfekete, grafitszürke, vagy sötétebb szürke árnyalatot választ, illetve, hogy mennyi anyaggal dolgozik. Az első lépés – alapozás- után fekete szemceruzával húzzuk ki a szemünket egészen a szempillák tövénél. Miután körberajzoltuk a szemünket kívül is és belül is, fekete szemfestékkel és vékony fejű ecsettel menjünk át a vonalon és satírozzuk el szépen a vonalat.

Ha ezzel megvagyunk, akkor felvihetjük a szemhéj egészére a festéket, a szélét szépen eldolgozzuk, hogy ne legyen éle. A szemhéj mozgó részére illetve a szem alatti részre is tehetünk még csillámoló szaténport, amivel jobban kiemelhetjük sminkünket. Hangsúlyozzuk ki a szemünket ezen kívül szemhéjtussal és szempillaspirállal. Választhatunk kedvünkre arcpirosítót és visszafogottabb rúzst, vagy csak szájfényt, mivel a szemünk a hangsúlyos.

A képen látható szem visszafogottan füstös, sötétszürke szemhéjfestékkel készült. Még erősebb, ha erősebben húzzuk körbe szemceruzával és festékkel a szemünket.

Ki lehet próbálni arany tussal fekete helyett, vagy ha a szemzugba teszünk egy kis ezüst színű szemhéjport.

Kérdezzen sminkesünktől és ő válaszol! Megteheti ezt itt, a kommentek közt, vagy a Tejben-vajban központi emailcímén.

Oszd meg másokkal is!
Mustra