Farmerért Parndorfba: hasznos tanácsok osztrák testvéreink outletjéhez

Az osztrák határ után nem sokkal, Parndorfnál található outletközpont rendszerint megosztja a vásárlásmániás közönséget. Abban legtöbben egyetértenek, hogy az apró kastélyokra emlékeztető házikók hányingerkeltő látvánnyal jutalmazzák a fáradt utazót, abban viszont eltér a véleményük, jó-e ott vásárolni, vagy mégsem. Akinek viszont még nincsen kialakult véleménye, hadd mondjunk néhány konkrét, személyes tapasztalatainkon alapuló ötletet.

1) A parndorfi Mango-üzlet valódi outlet, leginkább korábbi kollekciók darabjait, illetve mérethiányos (xs, xl) darabokat árulnak, viszont tényleg olcsón. A mostani idény szempontjából fontos információ, hogy leárazott átmeneti és télikabátokban is bővelkedik a bolt.
2) Aki szereti a Body Shop-ot, annak érdemes megtennie a másfél órás utat, ugyanis – például karácsonyi ajándéknak kiváló – hatalmas termékcsomagokat árulnak 12 euróért, vagyis háromezer forintnak megfelelő összegért. A csodálatos testvajakat (avokádós, különféle gyümölcsös, olivás) pedig darabonként három euróért vesztegetik.


3) A Nike boltjuk is híres a nagy leárazásairól, elsősorban a cipők tekintetében. De ahogy az egész Parndorfra jellemző, ki kell fogni. Információink szerint körülbelül két hét múlva, vagyis november végén számíthatunk kollekciófrissítésre az outletben.
4) A színes házikók mellett álló, néhány éve épített óriási betonkocka is üzleteket tartalmaz, például egy hatalmas szexshopot. Ebben a betonkockában azonban még soha, semmi olyat nem találtunk, amit érdemes lett volna megvenni.
5) Ha valaki farmervásárlási céllal érkezik, a legeslegjobb üzlet számára a giccseskastély-részen található Mustang outlet. Ebben az üzletben olyanok az eladók, akiket mindig, mindenhol szerettünk volna. Szinte mindegyikük magyar, egy-egy vásárlóval akár egy órát is foglalkoznak a tökéletes farmer megtalálásáig, túrnak, keresnek a sokszáz modell között és a hosszadalmasan válogató vásárlóval is kedvesek. Szinte minden nadrág 50 euró, vagyis 12—13ezer forintnak megfelelő összegbe kerül.


6) A Benetton árai a pulóvereket illetően csupán 5-10 százalékkal olcsóbbak, mint egy hagyományos üzletben, viszont hasonló a választék is. A télikabátoknál viszont 100 eurós kedvezményt is találtunk.
7) Merjünk néha bemenni az olyan horribilis árakkal kecsegtető üzletekbe, mint a Polo Ralph Lauren, így kifoghatunk 10 eurós - igaz, felhajtandó - farmert.
8) És ha már az ember elautózik Parndorfba, érdemes még fél órára kocsiba ülni és meg sem állni Bécs belvárosáig. A Kärntnerstrasse és a Mariahilferstrasse torkolatánál lévő piacon, a Naschmarkton található japán, indiai, thai-kifőzdéket ajánljuk a Parndord-fáradalmak kiheveréséhez. A néha nyomakodós-tülekedős outlet-élményt ezután a hamisítatlan bécsi polgári életérzéssel lehet elfeledtetni, amennyiben a Mariahilfer Strasse szomszédságában lévő Cafe Sperl-ben elfogyasztunk egy melange-ot. A soppingolós napot egy levezető vásárlással lehet zárni a híres utca boltjainak egyikében este 7-ig, csak arra vigyázzunk, hogy a visszaútra szánt élelmiszerekre hagyjunk készpénzt, mivel a 8-ig nyitva tartó Billa élelmiszerüzletekben csak kreditkártyát fogadnak el, a Magyarországon elterjedt debitkártyákkal csak a pénztárosokat ingereljük.

Most jönnek Önök. Milyen Parndorf-ötlet maradt ki?

Outlet Parndorf
nyitvatartás: H-P: 9.30-19.00, Sz.: 09.00-18.00

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek