Videóban hívják tüntetni a szülőket a tanárok

A Pedagógusok Szakszervezete február 13-ra, azaz szombatra hívott össze tüntetést, amihez egy kisfilmet is készítettek. Ebben egy nagy szülői értekezletre várják a szülőket, mert már rég nem a délutáni tanulásról és a reggeli kakaóról szól az élet.

A tüntetésen szintén résztvevő Tanítanék mozgalom eközben sajtóközleményt tett közzé, melyben arról írnak, hogy a szerdán Balog Zoltán miniszter által összehívott kerekasztal "nem az érdemi tárgyalásokra, hanem a közvélemény lecsendesítésére és a szombati tüntetés ellehetetlenítésére irányul.". Emellett megfogalmazták a követeléseiket is: 

  1. Követeljük, hogy a kormány mondja ki, a 2011-ben elfogadott köznevelési törvényt átmenetinek tekinti, és haladéktalanul kezdje meg az érdemi egyeztetéseket a közoktatás valódi szereplőivel egy új közoktatási törvény elkészítéséhez!
  2. Követeljük, hogy az új közoktatási törvénnyel kapcsolatos egyeztetések annak szakmai alapjaitól kezdődjenek! Az elmúlt öt évben kiderült, hogy az eddigi irány sem jó, és a toldozgatás-foltozgatás sem vezetett sehova.
  3. Követeljük, hogy az oktatásra fordított költségek érjék el a mindenkori GDP 6%-át, az átlátható, kiszámítható és stabil normatív oktatásfinanszírozás érdekében!
  4. Követeljük, hogy az intézmények napi működését lehetetlenné tevő, a tanulók és a pedagógusok számára elviselhetetlen helyzetet okozó közismert problémákat a jogszabályok és az utasítások azonnali módosításával haladéktalanul kezeljék!

A demonstrációhoz több szakszervezet is csatlakozott, a vegyipari szakszervezeti szövetség (VDSZ) vidékről is busszal szállítja majd a tüntetni kívánókat, a Járadékos Bányászok Szakszervezete is busszal hozza fel az embereket az eseményre,valamint csatlakozását jelentette be az Oktatói Hálózat (OHA) is. A demonstráció most szombaton ( február 13-án) 11 órakor kezdődik a Kossuth téren. Az eseményhez itt lehet csatlakozni, aki tud, vigyen magával egy csengőt is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek