SZÜLŐSÉG

Videóban hívják tüntetni a szülőket a tanárok

2016. február 11., csütörtök 12:20

A Pedagógusok Szakszervezete február 13-ra, azaz szombatra hívott össze tüntetést, amihez egy kisfilmet is készítettek. Ebben egy nagy szülői értekezletre várják a szülőket, mert már rég nem a délutáni tanulásról és a reggeli kakaóról szól az élet.

A tüntetésen szintén résztvevő Tanítanék mozgalom eközben sajtóközleményt tett közzé, melyben arról írnak, hogy a szerdán Balog Zoltán miniszter által összehívott kerekasztal "nem az érdemi tárgyalásokra, hanem a közvélemény lecsendesítésére és a szombati tüntetés ellehetetlenítésére irányul.". Emellett megfogalmazták a követeléseiket is: 

 1. Követeljük, hogy a kormány mondja ki, a 2011-ben elfogadott köznevelési törvényt átmenetinek tekinti, és haladéktalanul kezdje meg az érdemi egyeztetéseket a közoktatás valódi szereplőivel egy új közoktatási törvény elkészítéséhez!
 2. Követeljük, hogy az új közoktatási törvénnyel kapcsolatos egyeztetések annak szakmai alapjaitól kezdődjenek! Az elmúlt öt évben kiderült, hogy az eddigi irány sem jó, és a toldozgatás-foltozgatás sem vezetett sehova.
 3. Követeljük, hogy az oktatásra fordított költségek érjék el a mindenkori GDP 6%-át, az átlátható, kiszámítható és stabil normatív oktatásfinanszírozás érdekében!
 4. Követeljük, hogy az intézmények napi működését lehetetlenné tevő, a tanulók és a pedagógusok számára elviselhetetlen helyzetet okozó közismert problémákat a jogszabályok és az utasítások azonnali módosításával haladéktalanul kezeljék!

A demonstrációhoz több szakszervezet is csatlakozott, a vegyipari szakszervezeti szövetség (VDSZ) vidékről is busszal szállítja majd a tüntetni kívánókat, a Járadékos Bányászok Szakszervezete is busszal hozza fel az embereket az eseményre,valamint csatlakozását jelentette be az Oktatói Hálózat (OHA) is. A demonstráció most szombaton ( február 13-án) 11 órakor kezdődik a Kossuth téren. Az eseményhez itt lehet csatlakozni, aki tud, vigyen magával egy csengőt is. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.02.11 13:58:30Nancsibacsi

  A pontok között szó nincs gyerekekről - csak a tanárokról szól.

  Én követelem hogy a tanárok vegyék észre, hogy nem 1970-et írunk, és ne b.sszanak be 1 karót, ha 100 fejben szorzásból 1-et elront a gyerek, hanem arra tanítsák meg, hogy a 21. században a zsebében lévő végtelen sok tudás segítségével hogyan tud új értékeket létrehozni. Ezenkívül követelem, hogy amelyik tanár erre nem képes, az menjen el kapálni, és adja át a helyét azoknak a tömegeknek, akik a jelenleg tanító rossz, de helyükről kirobbanthatatlan pedagógusok miatt nem tudnak.

 • 2016.02.11 14:54:33deneskata

  Nancsibacsi
  A pontok MINDEGYIKE a gyerekekről szól. De elismerem, laikusként nehéz értelmezni. Meg annak is, aki személyes sértettségétől nem tud szabadulni.

 • 2016.02.11 21:45:12Behajtó70

  Szülőként írom: Elmennek a tüntető tanárok a PICSÁBA! Húzzatok vissza tanítani és tünjetek el a politikából!

 • 2016.02.12 08:14:30indapass

  Behajtó70,

  Szülőként kérdezem: a szombati szabadnapjukon miért is ne tüntessenek? És miért is húzzanak a politikából? Az valakinek a hitbizománya?
  Te majd megmondod, ki tüntethet és ki politizálhat? :-D

 • 2016.02.12 08:51:13Nancsibacsi

  @deneskata: Nem személyes sértettség, mert az én gyerekem pont 5D matekból, viszont amit tanítanak neki, az nem matematika, csak szar magolás, mint a középkorban.

  És a 25 pontból 5 MEGKÉRDŐJELEZHETŐ pont szól a gyerekekről (kb 1-el értek egyet). Ez a tüntetés ugyanolyan gáz, mintha az orvosok tüntetnének, mert kevés a pénz. Eddig csak orvos lakásában láttam fűtött medencét...

 • 2016.02.12 23:51:36Körömcsiga

  Nancsibacsi: azért tanítanak szart, mert ez kötelező. Ugyanis nemzeti alaptanterv van, a klik után a második élhetetlen megoldás... De majd nem tüntetnek a tanárok és akkor a gyereked továbbra is ezt fogja tanulni...

 • 2016.02.12 23:54:06Körömcsiga

  "Ez a tüntetés ugyanolyan gáz, mintha az orvosok tüntetnének, mert kevés a pénz."

  Megnézem melyik orvos vesz a saját pénzén pl műtéthez szükséges eszközöket... Mert a tanárok a saját pénzükön kénytelenek segédeszközöket beszerezni. Nagyon nem vagy képben öregem.

 • 2016.02.13 05:11:46ivangroznij

  Nancsibacsi! Én tanítok, menj el te is tanítani (már, ha megvan a diplomád hozzá), és meglátod, hogy mi a helyzet. Nem a tanárok és a tanulók képessége, hanem a rendszer rossz volta miatt olyan az oktatás Mo-n, amilyen. Kívülről és ahogy deneskata írta laikusként, indulatból nem lehet érdemben hozzászólni. A baj az, hogy a rendszer kitalálói is kívülről és laikusként alkották meg, nem gyakorlattal rendelkező pedagógusként. Ismerős ugye: Aki tudja csinálja, aki nem tudja osztja az észt.
  Behajtó70! Tanárként és szülőként írom: ez nem politika, hanem annak kiharcolása, hogy szakmailag jobban taníthassuk a Te - és a saját - gyermekedet is. Meg szeretnénk őket tanítani arra is, amire téged , és újabban sokakat a közszereplők közül sem tanítottak meg, hogy szép és irodalmi nyelven beszélünk a kommunikációban, és nem használunk alpári kifejezéseket, hanem tiszteljük a másik embert.

 • 2016.02.13 09:50:28Ma Baker

  Kedves tanárok! Nem kéne felülni a politika minden fuvallatára csak azért, hogy legyen egy kis hangoskodás.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta