SZÜLŐSÉG

A családos parkoló a gyerekkel érkezőknek van!

2015. december 27., vasárnap 14:18

Az év végi ünnepek, tetszik, vagy nem, a nagy bevásárlások időszaka. Akinek gyereke van, szintén tetszik, vagy nem, időnként nem tudja elkerülni, hogy a poronttyal együtt menjen bevásárolni. Ami bizonyos értelemben mégiscsak szívás.

Higgyék el, senki sem indul önként, a gyerekével együtt vásárolni. Ha kicsi, akkor azért nem, mert még őt is cipelni kell a csomagok mellett, meg szórakoztatni, különben nyíg, meg beleizzad az anorákba, meg kiborul és ordít, szóval nem egy fáklyás menet. A nagyobbaknak meg minden kell, másból sem áll a bevásárlás, mint visszaverni a próbálkozásait, meg elkeveredik, amíg mi az összetevők listáját meg a lejárati dátumot böngésszük, vagy lecövekel a LEGO-knál, és nem hajlandó tovább jönni.

shutterstock 223200148Mindent egybevetve gyerekkel bevásárolni kimerítő extrém sport.

Szerencsére a nagyobb üzletek előtt legalább van gyerekparkoló, ami elvileg megkönnyítené a szülők dolgát. Csakhogy ezekre a helyekre egyáltalán nem lehet számítani, sőt, nyugodtan tekinthetünk rájuk úgy, mintha nem is léteznének, mivel rend szerint elfoglalják olyanok, akiknek még gyerekülés sincs a kocsijában.

Már egészen jó úton halad a társadalom afelé, hogy legalább a mozgáskorlátozott parkolóhelyeket tiszteletben tartsák, és üresen hagyják. Úgy látszik, sikerült megérteni, hogy miért van rájuk szükség. Most segítünk, és megpróbáljuk elmagyarázni, hogy a családos parkolónak mi értelme, és hogy miért bunkóság gyerek nélkül elfoglalni ezeket a helyeket.

1. A családos parkoló szélesebb. Vagyis, ha a gyerek kivágja a kocsi ajtaját, jó esetben nem fog megsérülni a szomszéd kasztnija. Meg a miénk sem. Valamint a szélesebb helyre befér a babakocsi, vagy a bevásárlókocsi is, így könnyebb a gyereket ki-bepakolni.

2. A gyerekes parkoló közelebb van az áruház bejáratához és a bevásárlókocsi tárolóhoz, ezért a gyerekeket nem kell végig cipelni-rángatni az egész parkolón. Egyedül sokkal könnyebb megtenni a nagyobb távolságot, miért szúrjunk ki akkor a kisgyerekesekkel?

3. A gyerekes parkoló mellett van járda, ami biztonságosabb. Ugyanis a gyerekek kicsik, tolatáskor tökre nem látszik, hogy ott vannak-e az autó mögött, vagy sem. Egyszerűen nem biztonságos egy kisgyereknek a parkoló autók között közlekedni. És igen, simán lehet, hogy a 3-4 éves elkalandozik az anyja mellől, akinek mind a két kezében csomag/kistesó van, és már kész is a baj.

4. Mert a gyerekes parkoló nem a gyerek nélkül érkezőknek van fenntartva.

shutterstock 2238054

Mit tehetnek a dolog érdekében a témában nyilván érintett Poronty olvasók?

Például, hogy belegondolnak, a kocsiba telepített gyerekülés csak akkor ok a családos parkoló használatára, ha benne is van a gyermek. Üresen csak alibi, vagyis nem ér elfoglalni a gyerekeseknek fenntartott helyet.

Még akkor sem, ha tudjuk, hogy helyettünk majd más fog odaállni, szintén gyerek nélkül. Valahol el kell kezdeni ezt is, hátha végül meggyökeresedik, mint a mozgólépcsőn jobbra állás. Hirtelen egyébként sincs ötletünk, hogy innen a Porontyról hogyan érzékenyíthetnénk a témára a szingli-macho Bentley-seket. 

Vagy hagyjuk, és ne erőltessük ezt?

A családos parkolóhelyre

 • 3259
  Csak akkor állok be, ha a gyerekeimmel vagyok
 • 306
  Akkor is beállok, ha csak a gyerekülés van a kocsimban
 • 1297
  Teljesen hidegen hagy a családos parkolóhely, beállok bármikor

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.12.28 06:59:23Nancsibacsi

  @haggyadaszt: Ha minden parkoló szélesebb lesz, akkor összességében kevesebb hely lesz, vagyis nem széles parkolót nem fogsz találni, hanem semmilyent sem. Az persze igaz, hogy az NKH-nak, aki engedélyezi pl. a mélygarázsok gyufásdoboznyi parkolóit a körmére lehetne nézni, mert szerintem sokmilliós kenőpénz kell ahhoz, hogy mondjuk egy Allee mélygarázst engedélyezzenek. Ott ha mindenki szabályosan parkol, egy Loganból nem babahordozót nem veszel ki, hanem konkrétan az egyik oldalról nem lehet kiszállni (pedig az szélességben egy előző generációs Clio, vagyis kisautó). Megáll az autó az úttesten, család kiugrik, utána beállok úgy, hogy a hátsó ajtó mellett 5 centire oszlop van, az első ajtót éppen el tudom előtte nyitni, a jobb oldalon meg kb 10 centi marad végig. És ez egy felfestett hely. Ezt ki engedélyezte, és mennyi kenőpénzt kapott érte?

 • 2015.12.28 07:31:3119880513

  Nem is értem, miért nem belátható, hogy családi parkolóba parkolni gyerek nélkül mennyire vérbunkó dolog...
  Én azt sem értem, sokan miért nyáladzanak vérbe borult szemmel, mutogatva, hogy te akartad, te csináltad, te szülted, most akkor viseld el...Én nem azért vállaltam gyereket, hogy beállhassak a családi parkolóba, de ha már nekem, családosnak lett kialakítva, akkor hadd használjam! Én is rosszul érzem magam, amikor a parkoló másik végéből gyalogolva, elsétálok a 4 családi parkoló mellett, ahol a 4-ből 3 helyet olyan autó foglal el, amiben még gyerekülés sincs. És nem azért, mert nem tudok gyalogolni, de én pl. kézben viszem a 2 éves kislányomat, mert ha ő sétálna, soha nem érnénk el a bejáratot...A gyerekeim türelmesek, könnyen be tudok velük vásárolni szerencsére, de még sokkal könnyebb lenne, ha tudnám használni a családi parkolót néha. Mert szinte soha nem tudom, mert az olyanok állnak oda, akik mutogatnak, hogy minek neked gyerek, ha már megszülted, akkor vállald ezt is, meg nem tudsz gyalogolni? Miközben meg ő nem tud...

 • 2015.12.28 07:45:21Etniez

  Továbbra is nagyon vicces, hogy egy jogilag nem létező dolgot kérték számon a sofőrökön :D

 • 2015.12.28 07:52:49csakolvasok11

  "az án kölyköm fog téged megvizsgálni, ha beteg leszel, kivinni a nyugdíjadat, mi több, az én kölyköm befizetett járulékából kapod majd a havi nyugdíjadat."

  Kedves asebes, jelenleg meg én fizetem a kölyköd orvosi ellátását, oktatását, közlekedését, kedvezményes étkezését, mert neked annyi adókedvezményed van, hogy igénybe sem tudod venni. Így - ha nem találok más helyet - lelkiismeretfurdalás nélkül beállok a családos (vagy mi, mert ilyen nincs is) parkolóhelyre, cserébe elviselem, hogy a kölykeid miatt cikáznom kell a bevásárlókocsival, mert játszótérnek használjátok az üzletet, elviselem, hogy a kölyköd cipővel áll a bevásárlókocsiban, ahová olyan dolgokat teszek, amit meg fogunk enni, elviselem, a látványt és a hangot, ahogy visítva csapkodja magát a földhöz valami biszbaszért, elviselem, hogy feltartod a sort, mert milyen cuki, hogy a kismajmaid pakolnak le a kasszánál.

 • 2015.12.28 08:24:19fizetekmegegysort

  Hölgyeim és Uraim! Íme, a mai magyar "családbarát" társadalom: maradj otthon, rendelj házhoz, intézd napözben mikor a gyerek intézményben van, különben is a fasznak szülted, miért nyígsz, nekem sokkal nehezebb, mert hallagatnom kell a kölköd nyígását, meg még a tiédet is! Szánalmas...

  Arra meg végképp nem térnék ki, hogy mi lenne, ha megpróbálnánk úgy élni, hogy egymás segítését nem kiváltságnak, hanem természetes dolognak gondolnánk, és nem megnehezítenénk egymás életét? Mert igen nem törvényi kötelesség, mint ahogy például az udvariasság sem az, meg a köszönés sem az, normális ember mégis szokott köszönni.

 • 2015.12.28 08:30:37fizetekmegegysort

  csakolvasok11: a nagy büdös francot fizeted! A három vagy több gyerekesek aránya még mindig csak alig hat egész valahány százalék, szóval nem fizetsz te semmit. A nagy többségnek fizeik a szüleik, plusz fizetik az eltartását, az iskolázását, és minden mást is. És még arra is megtanítják, hogy a magadfajta gyermekgyűlölő, intoleráns morgósbácsik/nénik sem rosszak, csak épp rossz napjuk van, és szépen figyelünk rájuk. Gyakran egy hat éves gyerek jobban képes alkalmazkoni, mint te, akinek jajj, el kell viselnie hogy cikáznia kell bevásráló kocsijával.... És ne drámázd itt szanaszét magad, ha nem tetszik, hogy nyíg a gyerök a boltban, rendelj házhoz! Menj este nyolc után, akkor nincs gyerek. :)

 • 2015.12.28 08:48:42lyken

  A magyar szabályozás 2.5 méteres parkolóhelyszélességet ír elő. Kivételes esetekben lehet felmentést kérni 2.3 méterre. Enélkül átadhatóak se lennének a bevásárlóközpontok. Aki látott már 2.5 méteres parkolót az majd szóljon...

 • 2015.12.28 08:54:59lyken

  "Te akartál 1,2, 20 gyereket, old meg - ne picsogj"
  Amikor nyugdíjas leszel, gondolom elvhű maradsz és nem kéred majd azt, amit az "1,2, 20 gyereke" kitermel neked.

 • 2015.12.28 09:12:34tmm

  Kb 3 évvel ezelőtt láttam először családos parkolót. Azelőtt nem volt. Ma már elvárás. Mint a légkondi a buszokon. régen (pár éve) nem volt, ma már elvárás (más kérdés, hogy ma sincs, mert nincs rá pénz). 10 éve senki nem szedte fel a kutyaszart, ma már mindenhol vannak zacskólelőhelyek, és egyre többen szedik fel, elvárás lett. Az embereknek is meg kell érnie a változásra. Azok az emberek, akik hajlamosak beilleszkedni a társadalomba, meg is teszik. Akik meg nem, azoknak meg lehet kitenni bármilyen táblát, útburkolati jelet, lehet acsarkodni fórumokon, akkor sem fogják betartani.

 • 2015.12.28 09:42:05csakolvasok11

  Ez az ún. családi parkolóhely egy mezei marketingfogás. De még az ilyet felfestő áruházat sem érdekli, van-e gyerekülés az oda parkoló autóban, az meg pláne nem, van-e gyerek a gyerekülésben.
  A többség nyilván nem oda parkol, ha van választási lehetősége, de az is nyilvánvaló, hogy nem fog tovább keringeni, ha csak az üres.
  Mozgássérült parkolóba csak a nagyon elvetemült áll be, de itt már reklamálják a tisztelt "családosok", hogy abból több van. Valóban. És ez így helyes.
  Kicsit unalmas már ez a hiszti, nemrégiben olvastam, hogy kiborultak a hős anyák azon, hogy Magyarországon 2, azaz kettő darab szálloda gyerekmentessé alakult. Mert nekik jogaik vannak. Azoknak is vannak, akiknek nincs, vagy már felnőtt gyerekeik vannak, akiket családi parkoló, gyerekkedvezmények, ingyenes tankönyv, ingyenes étkezés meg gyerekbarát szálloda nélkül neveltek fel.
  Amúgy este 8 után is bőven van gyerek az üzletekben, és nagyon naiv dolog abban hinni, hogy 20 év múlva nyugdíjfronton még működni fog a jelenlegi kirovó-felosztó rendszer.

 • 2015.12.28 09:49:26lyken

  Amúgy vicces, de Facebook oldalukon kevesebben merik felvállalni a sutyerák-maradi-kihanemén családellenes stílust. Nyilván ciki az ismerősök meg a kollégák előtt. Itt viszont a boldog anonimitásban nem.

 • 2015.12.28 10:00:31fizetekmegegysort

  csakolvasok11: mind a nyugdíjat illetően, mind a gyerekmentes szállodát illetően maximálisan egyetértek. De azt, hogy a tankönyv, étkezés és oktatás, meg ovi, meg társai ingyenesek, csak az gondolhatja komolyan, akinek nincs gyereke. Ezekre az "ingyenes" dolgokra minden szülő lapátolja befele a lóvét az intézményeknek, a gyerekkedvezmények meg kb semmit nem érnek, mikor egy egyszerű 25ös szandál többe kerül mint gy 37es.... Szóval hidd el, ezek a kedvzmények bőven nem olyan nagyok, ha azok lennének, baromi nagy biznisz lenne gyerekt szülni/nevelni. De nem az. Viszont az tény, és napi tapasztalat a gyerekesek körében, hogy a magyar társadalom nagy része (és tisztelet a kivételnek), egyszerűen űberparaszt a gyerekesekkel, érzéketlen, és önző bunkó, mikor egy kisgyerekhez kellene minimális toleranciával igazodni. Például alapvetően elvárják, hogy a közösségi helyeken (bolt, étterem...stb), egy pici gyerek csendben és mosolyogva várakozzék, akármeddig, és a legkisebb mocorgást is "rohangálós hiszti"-ként tartják számon. Teszik ezt azok a felnőttek, akiket azért idegesít a gyerek mert nekik is sorban kell állniuk (mert pl a gyerek pakol a szalagra és lassabban). Kicsit se paradox, hogy egy két -három évestől simán elvárják azt, amit ők maguk is képtlenek megugrani megjegyzések, szájhúzás, és felnőtt hiszti nélkül. Arról már nem is beszélek, hogy ugyanezek a felnőttek hogyan viselkednek leárazás, hm üzlet nyitás, vagy fekete péntek alkalmával (tán csak nem egymás lábát tapossák a termékekért, hát miért nem türelmesek? de a gyerek ugye legyen türelmes a pénztárnál míg anya kifizeti a csokit, és ne ordítson????). Szóval vicc, hogy a saját viselkedésüket tökéletesnek látó felnőttek nem veszik észre, hogy sokszor ők maguk hisztisebbenk és türelmetlenebbenmint egy három éves kisgyerek.

 • 2015.12.28 10:35:54dan72

  Semmi értelme a családi parkolónak. Minden parkolóhely legyen egy picit szélesebb, hogy a mai (szélessebb, mint 10-15 évvel ezelötti) kocsik beférjenek rendesen. Legyen mozgáskorlátozottaknak jó sok hely, ahova tényleg csak az arra jogosultak állnak be. És ennyi.

 • 2015.12.28 11:37:12retinax

  fizetekmegegysort: szerintem beletrafáltál.

 • 2015.12.28 12:43:57YoDawg!

  A szerző minden egyes bejegyzése után egyre nyilvánvalóbbá válik hogy köze sincs a gyerekneveléshez. Az hogy a gyerek nekivágja az ajtót a szomszéd kocsinak, elkóborol, hisztériázik hogy KELL neki minden a boltban, ezek a szülőjének a értelmi/nevelési képességeit hűen tükrözik. Nem értem miért nem olyanok írnak cikkeket ide akik tudnának valami értelmeset/gondolatébresztőt/építő jellegű mondanivalót is közölni a gyereknevelés témában?!

 • 2015.12.28 12:57:32zsírdisznó

  Sok huho semmiert.

  Aruhazonkent nehany darab csaladi parkolo jut 100-2000-nyi vasarlora.

  Roppant fontos tema - unatkozo, illetve indulatkezelesi problemakkal rendelkezo embereknek.

  Azert, remelem, a lenyeglatok tobben vannak!

  Tovabbi jo arnyekbokszot es pankraciot!

 • 2015.12.28 12:59:02rnz

  Három gyerekünk van (ráadásul hármasikrek). Szerintem kár családos parkolókat kialakítani, mert a legtöbben le se szarják a jelzést. Engem sem izgat nagyon a kérdés, egyrészt vásárolni csak ritkán megyünk a gyerekekkel, másrészt az a plusz 50-100 méter nem vág senkit földhöz. Amíg a parkolók tulajdonosai, vagyis az áruházak nem foglalkoznak ezzel, addig nem lesz érdemi változás. Egyébként meg globálisan van gond az autósokkal, nem csak a parkolókban. Elég csak mondjuk az olyan dolgokra gondolni, mint az irányjelző használata...

 • 2015.12.28 14:54:08hétszünyűkoponyányimonyók

  Attól, hogy hibás a KRESZ, mégnem kell bunkónak lenni. Az észt is az ossza inkább, akinek van. Sok parkoló magánterület, amúgy sem vonkozik rá a KRESZ, a tulajdonosnak kellene betarttani az általa alkotott szabályokat, amire persze mindegyik tojik, mert valóban csak marketingeszköz.
  dancegirl26, képzeld, a más kölyke egyből a Te problémád is lesz, ha majd polírozhatod a törött tükröd a másfél autó széles bömbiden, úgyhogy először gondolkodj, mielőtt ostobaságoat írsz!
  A parkolóméreteket valóban felül lehetne vizsgálni, de ettől még akinek nincs gyereke az takarodjon a fenntartott parkolókból! Mivel szellemileg biztosan rokkant, a másikba nyugodtan parkolhat, ímg meg nem büntetik. A legtöbb idióta amúgy sem azért áll a családos parkolóba, mert nem fér el máshol, hanem mert egy lusta rohadék, és az ilyen itt is bizonyít hozzászólásaiban.
  Telítetlen parkolóknál senkit sem zavarna dupla parkoló elfoglalása. Ha pedig mégis zsúfoltság van, akkor a családosban sem lesz nagyobb biztonságban a fostalyicskája. Az ilyennek egytől egyig azt kívánom, hogy ... szét a kocsiját a következő arra járó kretén, legyen az gyerek vagy felnőtt!
  Carlsbad, tán csak nem irigykedsz, mert Neked nem megy a dolog? Tudod hova kellett volna gumit húzni!? Köszönjük, hogy te okosabb vagy és MEGKÍMÉLED az emberiséget a fajtádtól! Ha ez mégis változna majd később, akkor rohadjatok meg együtt otthon
  Dudkly, minek osztod az észt, ha Neked sem jutott? Vegyél már ki egy hordozót sima parkolóban a kocsidból! Vagy add be a zaciba a gyereked, ha nem segít jól a hordozójából a polcot söpörni!
  Csakolvasok11, valódi szociopata. Képzeld, a Te tetves adódat nem asebes osztotta ám magának, úgyhogy az illetékesnél reklamálj! Valamint mutatós karcmintákat kívánok ajtóktól, hordozótól, bevásárlókocsitól Neked is! Az elmegyógyintézetet is kifzetted már, használd nyugodtan!:)

 • 2015.12.28 15:23:31csakolvasok11

  Azt hiszem hétszünyűkoponyányimonyók a legékesebb példa arra, milyen felnőtt lesz azokból a gyerekekből, akikről azt hiszik a szüleik, hogy a kedves csemetéiknek, és ezáltal nekik is előjogaik vannak. És ezeket szaporítjuk minden további előjoggal, amilyen a többség által ismeretlen és elismeretlen családos parkoló. Parkoló van és kész. A mozgássérültekét tartsa mindenki tiszteletben, de rohadtul egyéni szociális probléma, hogy ki gondolja a szabadidő hasznos eltöltésének, ha népes családjával ellátogat egy hiper/szupermarketbe.Oldja meg.

 • 2015.12.28 16:13:16hétszünyűkoponyányimonyók

  Csakolvasok11 a kitűnő példája a retaldált skizofrén kommentelőnek, aki a nevét sem tudja értelmezni. Aki csak olvas, az nem írkál baromságokat. Családos parkoló MOCSKOSUL létezik, mert baromira oda van festve EKKORA méretben. És azért nem használja a célközönség, mert ilyen "felnőttek" ellehetetlenítk. Akkor is létezne, ha történetesen nem minden átkozott áruházi parkolóban lenne ilyen festmény, csak néhányban. A mozgássérült ugyanúgy megkülönböztett eleme a társadalomnak, mint a család, csak más okból, más ideig. Utóbbival reprodukálja magát a társadalom, előbbit pedig illik tisztelni. Nem látok különbséget azok között, akik csak valamelyiket nem veszik figyelembe. A világon semi közöd hozzá, hogy a családos hogyan, miért jár tömegben bevásárolni. AHHOZ VISZONT LENNE, HOGY VAN EGY KIB@SZ@TT NORMA, AMIT ILLIK KÖVETNI! Ez a fórum, de még a szavazás is megmutatta, hogy rohadt nagy a isten állatkertje, Csak a kerítés alacsony, kijöttök B+! Ez egyébként teljesen analóg a dohányosok buszmegállós viselkedésével. Pedig arra már törvény is van, csak ritkán büntetnek, (még ha nem is érti mindenki miért kellemetlen dohányos mellett levegőt venni) tartsd be vagy dögölj meg! Ugyanez vonatkozik az "útfirkákra" is, amiket nem véletlenül helyeztek el ott, ahol vannak! Majd itt is bevezetik, hogy fizessen aki bunkó, csak ahhoz kell még egy kis fejlődés.

 • 2015.12.28 16:33:45csakolvasok11

  'Majd itt is bevezetik, hogy fizessen aki bunkó, csak ahhoz kell még egy kis fejlődés."

  Kezdd el gyűjteni a pénzt. Sokba lesz neked:)

 • 2015.12.28 20:12:45min

  @egysmás: Rossz gondolatmenet... A párom is ezen elv szerint parkolt és valami tahó le is zúzta a kocsi oldalát. Távol a nagy helyekre a furgonok, kis teherkocsik és a bénák állnak akik fokozottan veszélyesek. Aki a sűrűbe be tud parkolni azzal az esetek többségében azért nincs baj.

 • 2015.12.29 15:52:41mildi

  @Semper Fidelis
  állsz a fenét messzebb, meg gyalogolsz. ne vetíts. lazán beállsz az első két helyre.
  én az ilyenek mellé szoktam letenni a mocit, az ált még pont elfér a bal vonalig.

 • 2015.12.29 21:05:11Rózsika

  Kellett már egy ilyen gumicsont cikk a karácsonyi bejglizabálásban elpuhult kommenthuszároknak.
  De ha már itt vagyok, elújságolom, hogy két gyerekülés van a szekeremben, nem dísznek, és 4 év óta mindössze egyetlenegyszer sikerült használnom a családos parkolót: Szegeden az Árkádban volt pofám beállni egy óriási ezüst, meg egy óriási sötét bálna közé. Úgy hagytuk el a terepet, hogy a csöpp tenyérnyomok meglátszottak a menő konflisokon. Aki indokolatlanul oda parkol, az számoljon ilyennel, hogy ez is a hatás része.

 • 2015.12.29 23:04:32lazov

  Akinek nem tetszik, hogy gyerekünk van, az másszon vissza a kedves apukája tisztelt faszába, senki nem kérte, hogy fáradjon ki onnan, ha ennyire zavarja őt a többi ember. Nem kell ám képesnek lenni szociális erőfeszítésre, de akkor be lehet kussolni. És igen, pont a ti fajtátok hadonászik a legjobban a gyerekével minden sorban állásnál, miután neki is lett egy; amíg nincs, addig baszódjon meg mindenki a kölykével, aki elveszi a parkolót a bejáratnál előletek, aztán mikor van, akkor szopjon le az összes paraszt, aki nem enged oda parkolni - és közben a gyerekedet ürügynek használod, hogy neked legyen jó mindig, mindenhol, mindenkivel szemben.
  Az, ha bemész a Tescóba két kocka sörért a sógoroddal, nem azt jelenti, hogy családos helyre vagy jogosult.
  Kicsik a parkolók? Bocs, de ezért nem azzal kell kibaszni, aki nagyon nem tehet róla.
  Maradjon otthon és rendeljen neten a családos? Maradj otthon TE baszdmeg, és rendelj neten, szociopata állat. Senkinek nem fogsz hiányozni az utcáról.
  Érdekes, én rengeteg gyerekes szülőt látok naponta vásárolni, és alig-alig látok nagy cirkuszt meg hisztit. A többség NEVELI a gyerekét, és SZERETI is, ezért TÖRŐDIK vele. Van kivétel, hogyne volna, de ezért nincs jogotok nekiugrani az egész társadalomnak. Titeket is felnevelt valaki. Lehet, hogy ő hibázott valahol valami nagyon nagyot, amiért haragszotok a gyerekkorotokra és minden gyerekre? Vagy nem lehet gyereked, és ezért vagy dühös az egész világra?

 • 2015.12.30 00:06:40fda

  Lilibeth
  "Vagy akinek ilyen autója van, az ne menjen vásárolni?"
  Dehogyis ne menjen!

  De attól még, hogy városi közlekedésre kevésbé alkalmas, buta nagy autót vettél, még ugyanúgy bunkóság a másnak fenntartott helyekre beállnod.

 • 2015.12.30 01:04:21hihhaa

  A rokkantparkolóval nem keverném, arra van jogszabály. Ez pusztán illemtani kérdés, mint a köszönés, a tegeződés, a nők előreengedése, vagy a késsel-villával normálisan evés. Álltam már oda párszor gyerek nélkül, nem vagyok rá büszke, de szabályos voltam. Viszont ha gyerekkel érkezve minden családos parkolóhely foglalt, nem állok neki végignézni az ott parkoló autókat, hogy van-e mindben gyerekülés.

 • 2015.12.30 01:23:30tzi

  Akinek gyereke van, minek kínozza a boltba hurcibálással? Tesco, házhozszállítás, jónapot. A büdös életbe be nem vinném még ezt az egy kölyköt se, nem hogy 2-3-at.
  Ami meg a parkolót illeti, hagyjuk már. Kezd kicsit túlzás lenni ez a gyerekek körüli mizéria. Nem azt mondom, hogy küldjünk megint mindenkit mezítláb iskolába, mert bezzeg nagyanyáink, de azért könyörgöm legyen már egy határ... az a kisgyerek(és csatolt szülő) aki épp most készül végiggrasszálni egy 1-2 ezer négyzetméteres üzleten, az nehogy már ne tudjon még 20 lépést megtenni... Nem én vállaltam a gyerekét, hadd ne nekem kelljen már szívni miatta, csak mert neki van. Bevállalta vele a macerát, a plusz munkát, mindent. Amiben ha jófej és udvarias vagyok akkor segítek/támogatom/mittom, ha meg nem, akkor nem. De ne legyen már kötelező...

 • 2015.12.30 07:14:22Megintkitiltott

  Sajnos a jómodor manapság nem divat, és sokan nem tudnak 3 méternél messzebb gyalogolni (érdekes, az épületben tud).
  Nekem meg jó a parkoló távoli sarka, ahol beállok a két csík közé -nem keresztbe - és ugyanúgy nincs semmi bajom, mint aki tahó módon két helyre-rokiba-stb.

 • 2015.12.30 10:12:57pityókabor sommelier

  Én egyszer álltam be ilyen helyre (velem voltak a gyermekek), egyébként meg tudtm oldani másképp is, sőt büszke voltam arra, hogy mindannyian tudunk gyalogolni. Mindazonáltal hasznosnak tartom ez ilyen helyeket, és KRESZ ide vagy oda, jó lenne, ha ezeket csak a kisgyermekesek használnák. Ez a fajta viselkedés különboztetne meg minket a csürhétől, és tenne végre nemzetté.

 • 2015.12.30 11:54:51uboat

  Mi a ráknak kell kivételezni mindenkivel??? A normális emberekről meg csak a bőrt húzzák le... Csak a kib...szás megy mindenhol!
  Legyen minden parkolóhely szélesebb! Ennyi!
  A rokkant parkolókat sem úgy kellene kialakítani, ahogy most van hogy a normális parkolókból veszik el a helyet! Ők amúgyis megállhatnak a járdán, biztosítsák nekik a megállást a bevásárlóközpontok ajtajánál a járdán!

 • 2015.12.30 12:01:32fizetekmegegysort

  tzi: csaxólok... a tesco nem az egyik legócsóbbik bevásárlási lehetőség, és mivel a gyerekessé válás még mindig a legnagyobb szegénységi kockázat kis hazánkban, nem mindegy, hogy házhoszállíttat, vagy ő maga megy el egy olcsóbb boltba. CSak hogy értsd: én a magunk hűtőjét heti 2x töltöm fel, ez havi 8 feltöltés és bevásárlás. Na most ezt szorozd fel a házhozszállítás árával, és rögtön vettem a gyereknek két macinacit... vagy befizettem egy edzést...stb. Plusz, jellemzően sokkal közelebb is van lidl aldi és társai... ócsítottabb is és közelebb is van (tehát nem, ezekbe nem használok el annyi benyát, mintha a városszéli multiba autózgatnék el vagy házhozszállítattnék). És csaxólok, hogy a legtöbb magyar családnál néhány ezer forint is számít, tudod, hónapról-hónapra élés, és hasonlók. Szóval nem fognak hipp-hopp házhozszállítatni, legalábbis a nagy többség (nem térek ki arra, hogy hányan élnek olyan helyen, ahol NEM szállít házhoz a nagymulti, meg hogy az országunk nem csak nagyvárosokból, vagy Budapestből áll...:))
  Továbbá az se zavarjon, hogy ha pl cipőt veszek a kölöknek, vagy télikabátot, vagy mondjuk bútor kell, vagy tanszer (ne adj isten megengedem a jámbor dednek, hogy ő válasszon iskolatáskát, vagy alvóalakalmatosságot, mert ilyen elkényeztetős seggfej vagyok), akkor ezek mind olyan bevásárlások, amire az ember lánya avagy fia szükségszerűen magával viszi a gyermeket... szóval nem, képzeld,egy gyerekkel nem csak kaját kell venni. Nagyon vicces a szállítassak házhoz hozzáállás, de felvetődik, hogy ha képtelen vagy egy ilyen sima dolgot megoldani, mint elviselni a gyerekeseket, és szabadon hagyni nekik a számukra kijelölt parkolót, akkor vajon miért nem TE szállíttatsz házhoz???

 • 2015.12.30 13:14:17Hozzászólokénis

  Az illem, tolerancia, előzékenység, segítőkészség, megértés, önzetlenség, odaadás, és minden egyéb pozitív tulajdonság (lehetne még bőven sorolni) embertársaink felé valóban nincs rögzítve egyetlen jogszabályban sem. Így teljesen hasztalan, fölösleges dolgok, sőt ha úgy vesszük akár még dühítő is, ha valaki más alkalmazza, vagy hisz bennük.
  {Kétgyermekes család vagyunk,nagyáruházakba csak nagyon elvétve járunk, és ha tehetjük inkább a Gyermekeink (NEM KÖLYKÖK!!!!Az az állatoknak és NEKED van/lesz), pont az Ő érdekükben, hisz annyi *ülye jár oda....}
  De a fentiekből kiindulva érdekes lenne felvetni egy újabb cikkben Az "ELSŐBBSÉGI HELY" kérdését, mely - a közlekedési eszközöket nem használók kedvéért: az időseknek, kerekesszékeseknek, várandósoknak, és kisgyermekeseknek, babkocsisoknak van fenntartva a tömegközlekedési eszközökön. Hasonló, napokig tartó vita bontakozhatna ki arról is. Örömmel olvasgatnám a hozzászólásokat :). Kezdődhetne úgy: "Hogy miért is adjam át a helyem, amikor én teljes árú jeggyel/bérlettel utazom; az a másik meg ingyen/nyugdíjas/kismama bérlettel?" XD

 • 2015.12.30 13:37:53Szalacsi_Dezső

  Az volt már, hogy orbántorgyán, lázárkádár, kövérrogán, zsugamarci a hibás?

 • 2015.12.30 14:39:53room_101

  Igaza van a sok suttyónak, minek annyit lelkizni a kölkök miatt. A kölöknek is értelmesebb a feneke, mint a feje, mondta nagyapám. Egyszerűen ki kell szabni a jogosulatlanul parkolókra pár 10 rugós bírságot, abból majd ért az Igaz Magyar.

 • 2015.12.30 15:15:24hihhaa

  "Gyermekeink (NEM KÖLYKÖK!!!!Az az állatoknak és NEKED van/lesz)" Jogos, véletlenül sem kölyök, vagy kölök. Szigorúan gyerMek, meg poronty, meg pocaklakó.

 • 2015.12.30 18:09:48ColT

  @uboat : Van igaSSága amit írsz, de a normális emberektől nem vesznek el semmit azzal, hogy vannak olyanoknak fenntartott helyek, akiknek nehezebb az élete.
  A baj inkább az, hogy alapvetően minden szar, de ezért nem zok a hibásak, akik hajlandóak 3 gyereket felnevelni, vagy hiányzik egy lábuk.

 • 2015.12.30 18:16:00kettős mérce

  asebes remélem nincs gyereket ezeket a hibás géneket ne örökölje senki...

 • 2015.12.30 19:34:39Kitty Farkass

  A bevásárlóközpontok nem a gyerekkel vásárolgatókról, hanem első sorban az üzletről szólnak, tehát azoknak is létesítsenek a bejárat közvetlen közelében kijelölt, és persze nagyméretű parkolóhelyeket, akik nagyobb mennyiségben vásárolnak. Ők ugyanis több pénzt hagynak az áruházban. Ne kelljen már minden fórumon azt hallani, hogy miként kivételezzünk az egy, két, három vagy több gyermekes vásárlókkal. Akik úgy gondolják, hogy ezekre a helyekre feltétlenül magukkal kell vinniük a gyereket (gyerekeket), azok vállalják fel annak minden kellemetlen momentumát is, és ne azokat fikázzák, akik éppen az általuk óhajtott parkolóban álltak meg. Biztos vagyok benne, hogy abban az esetben, ha az áruháztól legtávolabb fekvő parkolók környékén nyitva tartási időben ingyen plüssmackókat, vagy egyéb baromságokat osztogatnának a porontyoknak, akkor nem azzal lenne probléma, hogy elfoglalták az un. családi parkolót, és azokra húznák rá az intoleráns jelzőt, akik gyerek nélkül merészelnek parkolni az utóbbi helyeken.

 • 2015.12.30 19:45:38Mercel

  @asebes

  Az a helyzet, hogy tökéletesen hozod a sokgyerekes büdös panelproli szintjét.
  Egy istenverte lakóparkban laktam majdnem tíz évig.

  Tudod kikkel volt a legtöbb gond, probléma, és agyeldobás pici panelprolim? Bizony pont a sokkölkös "fehércigány" szocpol barmokkal akik azt hitték, hogy azért mert összehoztak (hitelre) 2-5 kölyköt az után nem vonatkoznak rájuk az együttélés egyébként nagyon egyszerű szabályai.

  Nyugodtan vegyél vissza picit az arcodból - főleg addig amíg a te extra állami támogatásodat pont azok fizetik akiknek még nincs (annyi) gyereke.
  Egyébként meg lehet próbálni élőben is előadni amit itt kommentben leőrjöngtél de ha esetleg anyaszörny meg a kölkök előtt aláznak bele a betonba és vérzik az orrod akkor ne csodálkozz.
  Nem az a csoda ha valaki az állami lóvéra alapozva felcsinálja asszonypajtit kétszerháromszorsokszor hanem az ha valaki ezt önerőből gyerekeket tényleges nevelve teszi.

  (Az ugyanis nem gyereknevelés amit "sokgyerekesék" művelnek, hogy kivágják a kölköket legelni a zöldre reggel aztán a kölkök végigőrjöngik a napot..)

 • 2015.12.30 19:52:09Mercel

  A családi parkolókról meg nagyon röviden annyit, hogy a legtöbb helyen nem igazán vannak informatívan jelölve, ráadásul teljesen ötletszerűen vannak elszórva plusz sokszor csak icipicit szélesebbek a normál parkolóknál úgyhogy nem lehet nagyon csodálkozni ha nem veszik különösebben figyelembe.

  Részemről egyébként inkább állok a parkoló legtávolabbi sarkába és akkor talán! nem zúzzák rá az ajtót a verdára, nem parkolják el a szélét stb.
  Amúgy szerintem nevelés kérdése, hogy kiscsávó ráb....sza-e az ajtót a másik autóra vagy sem.
  Viszont ha állandóan repülőtéren parkol a fater akkor az életben nem jön rá se a szülő sem a gyerek, hogy talán vigyázni kéne arra is ami másé..

  Amúgy ez az egész rinyaposzt lett. Sok gyerekkel közlekedni nem gondolom, hogy előjogot jelentene a többi polgárral szemben. Kicsit túl van spilázva ez az egész téma.
  Mondom ezt úgy, hogy például mozgássérült parkolóba még az életben nem álltam be.

 • 2015.12.30 22:55:57v2peti

  "Amúgy ez az egész rinyaposzt lett. Sok gyerekkel közlekedni nem gondolom, hogy előjogot jelentene a többi polgárral szemben. Kicsit túl van spilázva ez az egész téma.
  Mondom ezt úgy, hogy például mozgássérült parkolóba még az életben nem álltam be."
  Gondolom buszon sem adod át a helyet a kisgyerekes vagy a terhes anyáknak.

 • 2015.12.30 23:13:58Dr. Bélus___

  Testvéreim az Úrban, a KRESZ nem ismer olyat, hogy gyerekes/családos parkoló. Innentől kezdve tökéletesen szabályos odaparkolni. A többi nyígás, először a KRESZ-t kéretik megváltoztatni.
  Btw, miből gondoljátok, hogy 1 gyerekkel már szabad oda parkolni? Nincs definíció a KRESZ-ben, szóval akár 10 vagy 100 gyerek is lehet a limit. Sőt, egy nagy alak szokott lenni oda festve, ami fogja egy pici szoknyás kezét. A feleségem jóval kisebb mint én, ha szoknya van rajta, pont így nézünk ki.

 • 2015.12.30 23:22:51Körömcsiga

  A kresz szerint sincs. Nem értem miért féltjük jobban egy családos autóját, mint egy magányosét? Álljon be a multivannal egy nyomorult kis helyre az akinek nincs gyereke és az ő autóját csapkodják csak össze a többiek, mert nem férnek el mellette? Baromság. Minden parkolóhelynek akkorának kellene lennie, hogy kényelmesen elférjenek az autók.Ja hogy drága a terület? Nem kell boltot nyitni, ha nincs rá pénz. Az is hülyeség, hogy járda van mellette. Nincs. Minden pontja hülyeség a cikknek. Kis gyereknek van babakocsi, neki mindegy mennyit gurul, a nagyobbnak van lába, ő is képes elbattyogni a bejáratig (10-20m vs 5m) Van gyerekem, mielőtt jönne a kritika.

 • 2015.12.31 09:47:15fityfirity

  Nem kevés tahó magyar szaladgál a földön. Ez a kommentekből tisztán látszik. (nem irja elő a kresz....bmeg, sok más dolog sincs törvénybe foglalva, mégis meg lehet oldani KULTURÁLT ember módjára.

  Hát kedves kommentelők, ti javarétszt nem vagytok azok. Közelsem.

 • 2015.12.31 17:04:02fizetekmegegysort

  Mercel: mi a gyereknevelés? Taníts Mester! :) (láttál már gyereket, amúgy KÖZELRŐL????)

 • 2016.01.01 16:04:45Союз

  Ha már bejöttem erre a Sezlony oldalra, akkor már csak leírom a véleményem. Ez a családi parkoló egy álnok marketingfogás a hyper és szupermarketektől. Komolyan nem értem a vérre menő vitát. Egy nagyobb áruházban naponta több ezer ember némely esteben tízezer ember vásárol. Fizetésnapokon és környékén ennek a többszöröse. Itt vitatkoztok max 20-30 db parkolóhelyről ami napi tízezres nagyságrendben annyit jelent, hogy a hyper elhúzta az orrotok előtt a mézesmadzagot.
  Karácsony előtti héten az egyik északi arab ország (kék alapon sárga kereszt, lesz az még félhold is) itthoni áruházában jártam és vazze nem találtam seholsem helyet. Két kört mentem mire egy családi felszabadult és be is parkoltam, mert szabályos a KRESZ szerint. És nem én vagyok a bunkó, hanem a hyper a bunkó, mert fenntart egy több 10000 m²-es áruházat, ahova naponta több ezer embert vár vásárlóként. Nem elég, hogy a parkoló alulméretezett még tetézi is a problémát azzal, 20 db családos parkolóhellyel feszültséget kelt a társadalom tagjai között, amikor, a hyper vezetése pontosan tudja azt, hogy ezzel adtak a sze.nak egy pofont.Csak mégegyszer leírom 20 db hely szemben a napi több ezer emberrel + fizetésnapok és környéke. Továbbá fent itt valahol írta egy tag, hogy a KRESZ hibás. Lehet, de nincs olyan. tetesse bele kit érdekel? A rokiparkoló benne van soha nem álltam oda se áruház parkolójában se közterületen.

 • 2016.01.01 16:15:49Союз

  A félőrült északi araboknál már azt is kitalálták, hogy a zebra nem csíkokból áll hanem pöttyökből amiről sok gyalogosnak (akik autósok is egyben) fogalma sincsen hogy k.rvára nincs elsőbbsége gyalogosan, mert a KRESZ ilyet nem ismer. Persze óvatosan közelítem meg, de sokkal nagyobb veszélyforrás bárminél. Ebből is látszik, hogy a hyper és hyperek mennyire telibesza.ják a dolgokat, de persze közben meg két áruház parkolója egymás mellett és a frankoaraboknál jobbkézszabály van a parkolóból kihajtásnál, az északi araboknál meg le van védve táblával. Káosz a köbön.
  Nem ide tartozik, de amúgy jogilag egy tök ugyanilyen dolog. Volt egyszer egy piac, nem ott dolgoztam csak annak a környékén. Volt egy utca, közterület. Az utca még csak nem is a piac utcája volt. Nem fizetős övezet. Ott parkoltam, ott parkoltunk sokan. Majd aztán a piac üzemeltetője kitalálta, hogy fizetős övezet ki van táblázva és hogy fizessek. Ja valóban ki volt táblázva az utca elején. Csak az a baj, hogy nem csak én nem, meg a többiek sem, de még a KRESZ sem ismert olyan KRESZ táblát ami egy egyirányú utca táblája alá volt biggyesztve. Papundeklire filctollal írva, hogy fizetős övezet. :D Anyád fizessen!

 • 2016.01.06 08:15:59Körömcsiga

  Vagy hagyjuk, és ne erőltessük ezt.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta