A családos parkoló a gyerekkel érkezőknek van!

Az év végi ünnepek, tetszik, vagy nem, a nagy bevásárlások időszaka. Akinek gyereke van, szintén tetszik, vagy nem, időnként nem tudja elkerülni, hogy a poronttyal együtt menjen bevásárolni. Ami bizonyos értelemben mégiscsak szívás.

Higgyék el, senki sem indul önként, a gyerekével együtt vásárolni. Ha kicsi, akkor azért nem, mert még őt is cipelni kell a csomagok mellett, meg szórakoztatni, különben nyíg, meg beleizzad az anorákba, meg kiborul és ordít, szóval nem egy fáklyás menet. A nagyobbaknak meg minden kell, másból sem áll a bevásárlás, mint visszaverni a próbálkozásait, meg elkeveredik, amíg mi az összetevők listáját meg a lejárati dátumot böngésszük, vagy lecövekel a LEGO-knál, és nem hajlandó tovább jönni.

shutterstock 223200148



Mindent egybevetve gyerekkel bevásárolni kimerítő extrém sport.

Szerencsére a nagyobb üzletek előtt legalább van gyerekparkoló, ami elvileg megkönnyítené a szülők dolgát. Csakhogy ezekre a helyekre egyáltalán nem lehet számítani, sőt, nyugodtan tekinthetünk rájuk úgy, mintha nem is léteznének, mivel rend szerint elfoglalják olyanok, akiknek még gyerekülés sincs a kocsijában.

Már egészen jó úton halad a társadalom afelé, hogy legalább a mozgáskorlátozott parkolóhelyeket tiszteletben tartsák, és üresen hagyják. Úgy látszik, sikerült megérteni, hogy miért van rájuk szükség. Most segítünk, és megpróbáljuk elmagyarázni, hogy a családos parkolónak mi értelme, és hogy miért bunkóság gyerek nélkül elfoglalni ezeket a helyeket.

1. A családos parkoló szélesebb. Vagyis, ha a gyerek kivágja a kocsi ajtaját, jó esetben nem fog megsérülni a szomszéd kasztnija. Meg a miénk sem. Valamint a szélesebb helyre befér a babakocsi, vagy a bevásárlókocsi is, így könnyebb a gyereket ki-bepakolni.

2. A gyerekes parkoló közelebb van az áruház bejáratához és a bevásárlókocsi tárolóhoz, ezért a gyerekeket nem kell végig cipelni-rángatni az egész parkolón. Egyedül sokkal könnyebb megtenni a nagyobb távolságot, miért szúrjunk ki akkor a kisgyerekesekkel?

3. A gyerekes parkoló mellett van járda, ami biztonságosabb. Ugyanis a gyerekek kicsik, tolatáskor tökre nem látszik, hogy ott vannak-e az autó mögött, vagy sem. Egyszerűen nem biztonságos egy kisgyereknek a parkoló autók között közlekedni. És igen, simán lehet, hogy a 3-4 éves elkalandozik az anyja mellől, akinek mind a két kezében csomag/kistesó van, és már kész is a baj.

4. Mert a gyerekes parkoló nem a gyerek nélkül érkezőknek van fenntartva.

shutterstock 2238054

Mit tehetnek a dolog érdekében a témában nyilván érintett Poronty olvasók?

Például, hogy belegondolnak, a kocsiba telepített gyerekülés csak akkor ok a családos parkoló használatára, ha benne is van a gyermek. Üresen csak alibi, vagyis nem ér elfoglalni a gyerekeseknek fenntartott helyet.

Még akkor sem, ha tudjuk, hogy helyettünk majd más fog odaállni, szintén gyerek nélkül. Valahol el kell kezdeni ezt is, hátha végül meggyökeresedik, mint a mozgólépcsőn jobbra állás. Hirtelen egyébként sincs ötletünk, hogy innen a Porontyról hogyan érzékenyíthetnénk a témára a szingli-macho Bentley-seket. 

Vagy hagyjuk, és ne erőltessük ezt?

A családos parkolóhelyre

Oszd meg másokkal is!
Mustra