SZÜLŐSÉG

10 dolog, amire egyáltalán nincs szüksége gyermekének

2014. május 12., hétfő 09:18

Rengeteg szülő esik abba a hibába, hogy összevissza vásárol mindenféle haszontalan dolgot újonnan születendő gyermekének. Egy felmérés szerint, amit a Daily Mailen olvastunk, a friss szülők legalább 100 ezer forintot csesznek el olyan dolgokra, amik végül semmire nem lesznek jók. Ugyanakkor a tízes listát megnézve kolléganőink közül többen kiáltottak fel csodálkozva: hiszen enélkül én élni sem tudtam volna. Szavazza meg velünk, mennyire fölösleges az a tíz dolog, ami az angolok szerint puszta pénzkidobás. Adjon tíz pontot, ha élni sem tudna nélküle, és egyest, ha totál felesleges a cucc.

Babahordozó kendő

Kontra: Lóg benne a baba, iszonyú nehéz megkötni, nyáron az anyuka és a gyerek is jól aláizzad, közben eláztatja az anyját nyállal, és kevés gyerek van el benne nyugodtan.

Pro: a hordozott baba kevesebbet sír, a megfelelő eszköz inkább segít az ortopédiai problémák megelőzésében, és még az anyja is sportosabb lesz, mint valaha. Ja, és két szabad kéz.

shutterstock 59195071

Adjon tíz pontot, ha élni sem tudna nélküle, és egyest, ha totál felesleges a cucc.

Bébiugráló

Kontra: A britek szerint a leghaszontalanabb dolog az összes közül az ajtókeretbe erősíthető bébiugráló. Általában hét-, és tizenkétezer forint között árusítják, és bár sok szülő szerint a gyerek jól szórakozik, ahogy próbál egyensúlyozni ebben a micsodában, egy kutatás szerint a gyereknek már rég nem akkora öröm Tigrisként föl-alá ugrálni az idők végezetiéig. Persze, amíg ebben van a gyerek, addig sem kell kézben tartani, játszani vele, így legalább az anyuka kedvére főzőcskézhet/takaríthat amíg a csemete szenved.

Pro: csomó baba tökéletesen jól elvan az ugrálóban, és amíg ez a helyzet, addig egyrészt csönd van, másrészt tudjuk, hogy nem tesz kárt magában, harmadrészt még el is lehet mosogatni. Ön szerint jó találmány az ugráló?

shutterstock 35040589

Bumbo babafotel

Kontra: Nálunk nagyjából ismeretlen konstrukció ez a "babafotel", a bilire hasonlító szerkezet szerepe az, hogy a még ülni nem képes gyereket ülő helyzetben tartsa. Erős ellenérv, hogy gyakorlatilag mást sem hall az ember lánya, mint, hogy ne ültesse a gyereket, amíg az magától nem képes rá. A fotel már eleve erős megnevezés erre az ülőkére, ráadásul 10 ezer forintot kiadni egy habszivacsért ami még káros is lehet?

Pro: nem jut eszünkbe ilyen.

shutterstock 183094958

Függőágy

Kontra: Nos, a függőágy tényleg elég nagy ostobaság. Azon kívül, hogy baromi drága (minimum huszonezer forint), rengeteg helyet is foglal és amennyire menőnek tűnik a megvásárlásánál, annyira kevésszer lesz elővéve.

Pro: ha valakinek van helye arra, hogy elhelyezzen egy függőágyat, az a picit már nagyobb gyereknek évekre szóló örömet okot. Lehet benne hintázni, pihenni, több gyerek is beleférhet, és óriási buli kilökdösni belőle a tesót.

shutterstock 58813192

Fürdetőkád

Kontra: A Daily Mail szerint a bébikádnak sincs túl sok értelme és ahhoz képest még csak nem is olcsó: 2-16 ezer forintig találtunk ilyet az interneten. Állítólag simán helyettesíthető két műanyag tállal - erre nem térnek ki, de gondolom egy a fejének, egy meg a fenekének. Ja, és persze egy kis csecsemő simán fürdethető a csapban, a nagyobb meg mehet a nagykádba.

Pro: a fürdetőkád önmagában még nem nagy szám, csakhogy a lábakon álló állvánnyal együtt, amire rátesszük, na úgy megfizethetetlen. Egy jó szettel hosszan lehet fürdetni a gyereket kényelmes álló helyzetben, amit a derekunk milliószorosan meghálál. Márpedig egy kölyök minimum féléves, de inkább 9 hónapos korára érik bele a nagy kádba, addig meg fürdesse görnyedve/két tálban akinek két anyja van.

shutterstock 161549432

Kézi mellszívó

Kontra: Totális pénzkidobás a kézi mellszívó is. Ennek az ára 3600 forinttól indul és a legdrágábban 23 ezer forintért találtunk. Nehéz használni, sokáig tart mire leszívja a tejet és fájdalmas is. Sokkal ajánlatosabb a kézi fejés, ez a legkíméletesebb módja annak, hogy tejt nyerjen a kicsinek. Osztja a véleményünket?

Pro: hülyék ezek? Kézi fejés? Na ilyet is csak olyan ír, aki még életében nem szoptatott. A kézi mellszívó életmentő, és legfeljebb egy elektromosra érdemes lecserélni, kézi fejésre soha!!!

Kiságy fölötti forgó

Kontra: A zenélő forgót már 2500 forintért be lehet szerezni, de a komolyabb darabokért meg simán elkérnek akár 20 ezer forintot is. Aztán egy olyan élőlény feje fölé akasztjuk, aki el sem lát odáig. Amikor meg már ellát, sőt el is éri, akkor azonnal letöri. Tiszta pénzkibobás.

Pro: a baba igenis látja a forgót, pláne, ha elég színes, ráadásul nem süket, úgyhogy hallja is a dallamot. Akár többször fél perc nyugalmat is lehet vele nyerni, nem volt még eléggé kikészülve, aki szerint ez nem éri meg.

shutterstock 63164350

Pelenkaadagoló

Kontra: Már a kinézete sokkoló, legalábbis annak, aki utált óvodába járni, ott ugyanis ilyesmi tárolóba kellett a váltóruhát pakolni. Amint megláttam a pelenkaadagolót, már az orromban is éreztem azt a tipikus ovi szagot. De a zsák nem csak ezért hasztalan: nehéz kikotorni belőle a pelenkát egy kézzel és rendszerint útban is van a pelenkázó mellett. Ráadásul a pelenkák pontosan ugyanúgy vannak benne a csomagban, ahogy az adagolóba pakolnánk őket, szóval minek is?

Pro: erősen kellett gondolkoznunk, de talán azt tudnánk megemlíteni, hogy jobban néz ki, mint egy csomag nyitott pelenka.

pelenka a youtube bobee
Fotó: Youtube / Bobee

Pelenkatartó szemetes

Kontra: totálisan gusztustalan a gyerek szobájában megtelt pelenkákat tárolni, a híresztelésekkel ellentétben, még a szagokat is kiengedi ez a szemetes. Mindennel együtt minimum 10 ezer forintot kóstál. De most komolyan, olyan rohadt nagy fáradtság minden nap levinni a büdös pelenkákat a szemetesbe? 

Pro: aki azt hiszi, hogy elég naponta egyszer levinni a koszos pelusokat, az még nem látott élő gyereket. Ráadásul a jobbféle pelenkakukák a híresztelésekkel ellentétben egyáltalán nem engedik ki a szagot, és a kialakításuknak köszönhetően már lezárt állapotban vehetjük ki belőle a zacskót, ha üríteni akarjuk. Nem élet az élet egy ilyen nélkül!

angelcarebaby
Fotó: angelcarebaby.com

Pólyázó takaró

Kontra: a 2000 megkérdezett szülő szerint semmiben sem különbözik a normál takaróktól. A pólyázó takaró ára 8000 forint körül mozog, ami tényleg durva, ha egy sima kistakaróval is hasonlóan be lehet bugyolálni a babát. Márpedig mintegy másfél perc alatt még egy majom is megtanulja, hogyan lehet ugyanezt a hatást elérni bármilyen átlagos takaróval.

Pro: nincsenek érveink.

shutterstock 158218673

KOMMENTEK

 • 2014.05.12 09:42:36Kono

  Azért arra kíváncsi volnék, hogy hány gyakorló anyuka van a szerkesztőségben. Tippem az volna :D

 • 2014.05.12 10:07:00alfax

  Csapban azért nem fürdetném a csecsemőt, max a mosdókagylóban. A csap ugyanis egy fém cső.

  Egyébként mi a nagy kádban fürdetjük születése óta...

 • 2014.05.12 10:07:33alfax

  a hordozó (kendő)n kívül minden fölösleges.

 • 2014.05.12 10:21:24Turia

  Kiskád: nem kell görnyedni, rá kell tenni egy fa (vagy műanyag) rácsot a kádra és kész...
  Hordozó kendő: nagyon romantikus és érzelmes gondolatokat ébreszt, amolyan természetközeli hangulatot áraszt azok számára, akik még sosem jártak természetben, ősanya típusok számára elengedhetetlen. A gyerek összegörnyed benne, alig kap levegőt, sokkal kényelmesebb neki egy babakocsi, végső esetben egy kenguru hordozó...

 • 2014.05.12 10:24:34janper

  A rendszeres (napi) fürdetés egyebkent is magyar sajátosság, sehol máshol nem csinaljak. A babának kifejezetten rossz, art a bőrnek...

 • 2014.05.12 10:38:32tojastyuk

  Babahordozó kendő (a megfelelő szövésű):
  3 gyermeket "hordtunk ki" benne. Nagyon szerették és mi is.
  NEM lóg benne a baba,
  NEM iszonyú nehéz megkötni,
  a gyerek nagyon nyugodt benne,
  Télen a (persze megfelelően nagy) kabát alatt hordva melegben tartja a kicsit.

 • 2014.05.12 10:56:15BenZoli

  Ez sem a gyerekekről szól:) Persze, hogy felnőnek ezek nélkül is. Ezek a szülőknek vannak kitalálva. Akik nagy hangon ellenzik, azok valószínűleg Sosem használtak ilyet, ellenkező esetben viszont hirdetnék az igét, ilyenek vagyunk na.... :)

 • 2014.05.12 11:00:22Dike

  Az angolok tényleg a konyhai mosogatóban, folyó víz alatt fürdetik a gyereket, láttam valamelyik tinianyás műsorban. Nekünk ez nagyon furcsa, gondolom ott valamiért így alakult ki.

 • 2014.05.12 11:07:00retinax

  A Porontyot nem gyerektelenek írják, csak szólok :).
  Nekem a kedvenc fölösleges tárgy és dilemma: az első születésnapi ajándék. Marha nagy dolog, hogy már egy éves a gyerek, ezért ehhez mérten nagy ajándékkal akarnak kedveskedni a szülők. A gyerek meg közben egy régi kendő címkéjének örülne a legjobban, de az milyen izé már. Szóval a legfölöslegesebb dolog az első születésnapi ajándék.

 • 2014.05.12 11:08:16alpha69

  Négy gyerek után mondom:
  Kiskádat használtuk, mosógép tetjén, nem kell hajolgatni, de tetszik a nagykádon rács ötlet is.
  A kis popsit a vízcsap alatt tartva tökéletesen le lehet mosni (nem kell higikendő, az maradjon utazási kellék), így már nem akkora gáz, ha nem fürdik ninden nap a kicsi.
  Mellszívó volt, elektromos (is), de ez főleg az első időkben kellett, akkor viszont nagyon - és férjként nem mondhatom a kínlódó anyukának, hogy van erre jobb / más megoldás. Ha kell, megveszi az ember, hátha pont csak ennyi hiányzik.
  Ágy feletti szines, zenélő volt nálunk, gyerekek szerették, bár hónapokig egy-két dallamot hallgatni...

 • 2014.05.12 11:14:21BenZoli

  Egyébként a cikkek nagy részét, mint ahogy ezt is, brit lapokból emelik át, igy nincs sok értelme ezen vitázni. Nagyon más emberek, nagyon más kultúra...

 • 2014.05.12 11:28:41gchg

  3 gyerek anyjaként mondom:

  - a hordozókendő anatómiailag helyes testtartásban támasztja meg a babát, csigolyáról csigolyára, és biztosítja a láb alátámasztását egészen a térdhajlatig. Nem görnyed benne össze a baba, nincs is helye rá, szemben a kenguruval, amiben lóg a lába combból, és egy 10 centi széles anyagdarabra helyeződik az egész testsúlya. Rosszabb esetben még kifelé is vannak fordítva. Azt ültetném kenguruba, de egész napra, aki kitalálta és a mai napig forgalmazza.
  - az elsőnél még minden nap átrendeztük a fürdőszobát, a második gyerektől kezdve nagykádban fürdetünk. Amíg a gyerek kicsi, kibírja a derekam azt a két percet, amíg lemosdatom, nem vagyok puhány.
  - mellszívó: nem mindenkinek indul be a tejleadó reflexe a kézi fejésre. Pl nekem sem. Jó, ha van itthon mellszívó vészhelyzet esetére, pl ha a gyerek fogzás miatt nem szopik annyit, amennyit szokott, a mellem meg feszül a töblettől.

  A többi vacak nélkül vígan el lehet élni. Némelyik még kifejetetten káros is, mint pl a rugós hinta a gerincre. Kérdezzenek meg a cikk szerkesztői egy gyógytornászt.

 • 2014.05.12 11:35:16purpleghost

  "addig sem kell kézben tartani, játszani vele, így legalább az anyuka kedvére főzőcskézhet/takaríthat amíg a csemete szenved"

  Uramatyám, az anyuka kedvére főzőcskézhet, takaríthat. Persze, minden nő arra vágyik, hogy "kedvére" takaríthasson meg főzzön. Lehet hogy a cikket brit lapból emelték át, de ez a fajta megfogalmazás biztos nem volt benne. Esetleg "addig el tudja végezni a házimunkát amihez a férje rossz esetben hozzá sem nyúl". Vagy "addig befejezheti az esszét a levelező diplomához", vagy "addig távmunkát végezhet", vagy "addig leülhet egy percre elolvasni a híreket, zenét hallgatni vagy megnézni egy filmet, miután fél éjszaka nem aludt és egész nap robotolt".

  (amúgy szerintem is gáz az a babaugráló és nem tenném semmi ilyen elfekvőbe a babámat)

 • 2014.05.12 11:41:22A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél

  Alfax, a csap az a boroshordón van, amire te gondolsz, az egy szelep! :)

 • 2014.05.12 11:45:25purpleghost

  A hordozókendő tök jó, kb két-három használat után rutinosan tudja megkötni az anya/apa. Egyáltalán nem "iszonyú nehéz", ezek az infók honnan jönnek?
  Szerintem minden baba imádja, az általam ismertek legalábbis hosszan aludtak benne.

  De van ötletem még olyanokra, amit ne vegyen meg az ember: babapozicionáló az ágyban ami a babát egy helyben tartja, autósüléses babakocsi (arra készteti a szülőket, hogy túl sokat az ülésben tartsák a babát), az a guruló székecske amibe beleültetik és menni is tud vele, és automatikusan hintáztató babahinta.

 • 2014.05.12 11:46:10purpleghost

  A hordozókendő tök jó, kb két-három használat után rutinosan tudja megkötni az anya/apa. Egyáltalán nem "iszonyú nehéz", ezek az infók honnan jönnek?
  Szerintem minden baba imádja, az általam ismertek legalábbis hosszan aludtak benne.

  De van ötletem még olyanokra, amit ne vegyen meg az ember: babapozicionáló az ágyban ami a babát egy helyben tartja, autósüléses babakocsi (arra készteti a szülőket, hogy túl sokat az ülésben tartsák a babát), az a guruló székecske amibe beleültetik és menni is tud vele, és automatikusan hintáztató babahinta.

 • 2014.05.12 11:48:50Nand

  A kenguru ezerszer rosszabb, mint a kendő, és szintén nem alternatíva a babakocsi, ha nem marad meg benne.
  "Amíg a gyerek kicsi, kibírja a derekam azt a két percet, amíg lemosdatom, nem vagyok puhány. "
  Mi se vagyunk puhányok, de a gyerek nagyon élvezi a fürdést és nem két percig szeretné élvezni. 2000 forintos kád a mosógépre aztán hadd szóljon.

 • 2014.05.12 12:17:11rabia

  Két gyerekkel én a kendőt és a kiskádat használtam (igaz, ez utóbbit főleg arra, hogy beletegyem a kimosott ruhát), a többit meg se vettem. Aki olyan buta, hogy minden szirszart megvesz, annak úgy kell.

  Nálunk a legfölöslegesebb dolog egy kézi inhaláló volt, amit az orvos írt fel asztmára, és utána kiderült, hogy a gyerek nem asztmás. Meg sok játék bizonyult feleslegesnek, mert mind a két gyerek használati tárgyakkal játszott a legszívesebben.

 • 2014.05.12 12:32:23Nand

  Köszönjük, hogy bemutattad, hogy milyen arrogáns faszok a pestiek, ott fenn.

 • 2014.05.12 12:35:16inkvisitor

  Kendő, (nagyobb korban mei-tai) szuper, apával is teljesen jól elaszik.
  Kiskád (a házban csak sarokkád van, de azt megtölteni csak csoportos fürdésre érdemes).
  Elektromos mellszívó. Az elsőnél még kellett, a tejcsárda jellegű termelés miatt, a másodiknál már ketten elbírtak a termeléssel :)
  Pelenkakuka (csak a papírpelenkákhoz kis korban, amíg gyakori csere kellett). A konyhai szemetes messze van, a ruhapelenka meg színes termés esetén azonnal kiöblítésre kerül.
  A többi felesleges.

 • 2014.05.12 12:41:20zavaros

  Kiskádból volt két fajtánk.Egy hagyományos,mezei normális.
  Majd rátaláltunk egy drágább változatra(olasz formatervezés ha jól sejtem), aminek a közepében formák/akadályok voltak annak érdekében hogy a gyerek ne csusszanjon le fürdetés közben. Ez igen hasznosnak bizonyult, imádta a gyerek is, nekünk is kényelmes volt.
  Kézi mellszívó volt, nem sokat használtuk, másik hasznos kütyünk viszont az a cumisüveg melegítőnk volt, gombnyomás, azonos hőmérséklet/idő/ után automatikusan kikapcs.
  Hintaágyat a miénket használta, így nem kellett külön venni.
  Kiságy feletti forgó is volt, nem vált be túlzottan.
  Kendővel nem kísérleteztünk.

 • 2014.05.12 12:55:04Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.

  gyerekkad es az elenk szinu kisallatok azok kellenek
  osszesen talan 5e lehet

 • 2014.05.12 12:59:15Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.

  retinax: megyunk mi is babanezobe hamarosan, hat nana hogy a nagyobbnak fogunk 10e -t legot venni :)))

 • 2014.05.12 13:12:56fizetekmegegysort

  Ehhhh de bírom már megint az ítélkezést! Az elsőt hordoztam, szerette, a másik kettő utálta. Plusz egy kétéves után rohanni és hajolgatni a rád kötött hat-nyolc kilóssal...haaaaaat, minden csak nem öröm.
  Az elsőnél simán elég volt a kézi mellszívó, a második csak cumisüvegből evett, anyatejet persze, így kellett az elektromos, a harmadik olyan profi kis cicipumpa volt, annyira frankó szopási technikával, hogy elő sem vettem a kütyüket.
  És kb mindegyik cucchoz le tudnám írni, hogy mennyire különbözően reagáltak ugyanarra a gyerekeim. Szóval ez szerintem nem szar vagy nem szar/ pénzkidobás vagy nem az kérdése, mert nagyban függ az adott gyerek igényeitől.

 • 2014.05.12 13:30:19vackor1

  Nand: mi az, hogy "ott fent"..?
  Tőlünk pl. - és még rengeteg más helytől is Keletre van, azaz én LEmegyek Pestre, ha ott van dolgom...
  Meg amúgy is.. :)

 • 2014.05.12 14:09:44Nand

  gúny.

 • 2014.05.12 17:02:37vitaygeorgina

  Nekem jól jött a hordozókendő,a mellszívó, a kád ( a derekam a mai napig hálás érte), a gyerekeim szerették a kiságy fölötti forgót. Spéci szemetesünk nem volt hat hónapos korig, de a hozzátáplálás megkezdése után olyan szagos lett a végtermék, hogy mégis vettünk egyet. Nem bántuk meg.

  A többi szerintem sem élet-halál kérdése, a hinta, a függőágy és főleg a fotel pedig szerintem a "jódógomba asse tudom, mit vegyek már" kategória.

 • 2014.05.12 17:43:03Brisingamen

  a popsitörlő melegítő hogyan maradhatott ki?

 • 2014.05.12 17:56:03Fatyol111

  Hordozókendőt nem próbáltuk, ergo: nem tudom. Bébiugráló: az utolsó gyerekem imádta, mondjuk azóta is egyfolytában ugrál, talán nyúl volt előző életében, nálunk bevált, de otthagyni soha nem hagytam ott benne, akkor raktuk bele, amikor volt időnk mellé ülni, és valamilyen szinten együtt játszottunk, műrmint rötyögtünk, hogy mennyire jól érzi magát benne. Babafotel: még Kanadában is sokalltam az árát, nem sok értelmét láttam, hogy erre pénzt adjak ki. babakád: mindenképpen jónak találom. Még anno otthoni garzonos lakásunkban: a jó kis hajdú mosogépen a kiskád, a nagykádon keresztbe a deszka, rajta előkészítve a fürdetés utáni minden. A modógépről csak belebillentettem a vizet a kádba, nem kellett végigcipelni a lakáson, és a pici fürdőszoba kellőképpen tartotta a meleget, hogy ne fázzon meg, ameddig öltöztetem. Mellszívó (kézi, gépi mindegy) az első időben nekem nagyon kellett mindháromnál, később már amikor a tejtermelés igazodott a kicsihez, nem volt rá szükségem. Kiságy feletti forgó: egyik sem szeretett a kiságyban lenni. Pakolhattam oda akármit, nem maradtak benne, utálták. Pelenkaadagaoló: sohasem volt. pelenkaszemetes: nagyon jó, és szagtalan, ÉS: a város külön elszállította a koszos pelenkákat, ha ebbe gyűjöttem, járt egy erre specializálódott pelenka kukás autó, ami valami olyan helyre vitte, ahol erre szakosodott hulladékgyűjtő volt, azaz a koszos pelenkákat nem vegyítették a többi szeméttel.

 • 2014.05.12 20:23:48Starlark

  Nekünk mei-tai volt nem kendő, de imádtam én is és a gyerek is. Végre mindenhová eljutottam ahová babakocsival képtelenség lett volna a gyerek meg nagyokat szunyált rajtam.

  A pelenkavödör isteni emeletes lakásban, azt sem bántam meg.
  Függőágyunk nem de adamo hintánk volt. Nagyon bejött a srácoknak, a 3. gyereket szolgálja azóta. A kézi mellszívó is nagyon jól jön ha nincs áramforrás vagy akkumulátor.
  A babafotel netto baromság szerintem, de lehet a korai etetési időszakban nem rossz.
  A kiskád is nagyon jó míg nem ül stabilan a gyerkőc, és nem egy nagy összeg persze vannak belőle hiper drága agyon dizájnoltak is.

  A zenélőforgó nálunk tényleg pénzkidobás volt mert hason aludtak, éber állapotban meg nem voltak a kiságyban :)

 • 2014.05.12 21:04:52Afterburner

  @ergerberger:
  "Ja, és hiányolom a POCAKLAKÓ kifejezést a cikkből"

  Pedig logikus. Ezek a cuccok immár olyan dedeknek szólnak, akik NEM pocaklakók.
  Elég csúnya lenne egy kismama a POCAKLAKÓVAL a csapban :D

 • 2014.05.12 21:37:32Senta

  Csak a kendő, ami nélkülözhetetlen.

 • 2014.05.13 00:28:36R2D2 & C3PO

  Retinax, mi egy új autósüléssel leptük meg magunkat. Egy olyannal, amiben beültetés után 10 mp-cel elhallgatott...
  Bepróbáltuk az autóba és azóta nem is vettük ki...

 • 2014.05.13 00:37:34Blogár Béla

  Csak a gyerek, ami nélkülözhetetlen.

 • 2014.05.13 11:29:45Norman Nailer

  Pelenkatartó szemetes HELYETT: kb. 100 Ft-ért egy tekercs uzsonnás zacskó bármelyik szupermarketből, kakis pelenkát összecsomagolod, beleteszed, lekötöd a száját és kész. Nem kell mindennap üríteni a hagyományos szemetest (közelről lehet érezni a szagát, de egyáltalán nem vészes).

 • 2014.05.13 13:17:40xtlight

  "közelről lehet érezni a szagát, de egyáltalán nem vészes"

  A wc-t lehúzni sem érdemes, minek pazarolni a vizet. Csak akkor érezni a szagot, ha nem zárod be jól a fürdőszoba ajtaját.

 • 2014.05.13 13:28:32zizi77

  Mi is a zacsis megoldást alkalmazzuk. Semmi baj vele. Gyerek 7 hónapos. Napi 1 nagydolog+ pár kics.

 • 2014.05.13 14:45:52kismorgó

  hát, nem tudom, én örültem a pelenkakukának, és használtuk is. Akkor vettük, amikor olyan 9 hónapos volt - és kellett! Természetesen ha kezdett megtelni és sok volt a nagydolog benne, akkor közelről éreztem a szagot, de nem hajolgattam pelenkakukát szaglászni :)
  Én ezt sokat használtam és jól is jött. A kád is. Zenélő forgónk volt, a gyerek le sem sz@rta. szóval, le is került.... mert az ágyban csak aludt, ébren pedig a játszószőnyegen fetrengett, arról is lógtak le plüssállatok és hangot is adott ki.
  A mellszívó sajnos nem kellett, pedig mindkettő volt. Fotelt, ugrálót nem vettünk, hordozókendőt nem próbáltunk... ennyi.

 • 2014.05.13 14:49:36alx

  Kádra egy |=| alakú négy lécből álló kádtartó. Párszáz forintból és kis munkából megvolt.

 • 2014.05.13 18:54:16Rebarbaraa

  Babahordozo: En anno amikor a lanyom szuletett, varrtam egyet szivacs es eros vaszon felhasznalasaval. A szabasmintaja megegyezik egy polyaeval csak keskenyebb es robidebb. Az also reszere ket vastag szalagot vartam ketoldalra, a hatoldalara pedig ket hosszut egy keresztpanttal, a vegeire pedig muanyag karabinert tettem. A lanyomat beletettem a ket labacskaja kozott felhajtottam a "polyat", a honalja alatt a ket szalaggal hatrakotottem. Leultem, szembe forditva megammal az olembe ultettem a ket pantot pedig atvetettem a vallamon majd a ket veget jobb es bal oldalon a kezem alatt atvezetve a karabinerrel a polya oldalara varrt ket fulbe akasztottam. Szellos volt, egyszeru es kenyelmes. A lanyom annyira beleszokott, hogy babakocsiban mar nem is akart lenni. A Tartasat a mellkasom es a szivacs beles biztositotta. Kovetkezo gyermekem majd pedig a csaladom szinte osszes kesobb szuletett babaja vegighasznalta.

 • 2014.05.14 03:30:09zsurzsenka

  A babafotel jó ötlet a mozgásukban megkésett, esetleg sérült gyerekeknek, akiknek már életkoruk alapján ülniük kellene. Angolszász országokban elterjedt. Ugyanakkor a túl fiatal gerincoszlopnak semmiképp nem tesz jót. Szóval nem kell ezt erőltetni egészséges gyerekeknél. A többi meg pap-papné kategória.

 • 2014.05.15 10:50:44NevemTeve

  Az elsőnek egy sokkal praktikusabb változatát használtam mindkét gyerekemnél; a neve "tente", a lényege egy vízszintes felület mellmagasságban (google képtalálatokat érdemes nézni ); amint rátettem a gyereket, és elindultunk, azonnal békés álomba merült.

 • 2014.05.22 16:16:25dieter1

  Lekéstem, mindegy :-)
  Hordozókendő: Ez a legfontosabb - aki szerint nélkülözhető, az legközelebb jöjjön el velünk túrázni babakocsival :-P (Van pár fotóm, pl. patakon való átkelésről, hegymászásról, ahol a nagyok saját lábon jöttek velünk, a picit pedig kendőben vittük.)
  Fürdetés: nálunk is a farácson kiskád vált be, nem kellett hajlongani. Amúgy mi fürdettünk mosdókagylóban is, amikor nem volt kád a közelben, de csak pár hónapos korig. Viszont még hatévesen is felvettem/felveszem néha a gyerekeket kakilás után, mosdóban feneket mosni sosem árthat (bidénk sajnos nincs).
  Mellszívó: nálunk a kézi fejés tökéletesen működött.
  Pelenkatartó szemetes: nem vált be a megtekeréssel záró fajta, úgy is szagos maradt.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta