Megnéztük, mit bírnak a saját márkás pelenkák

Azokat a saját márkás pelenkákat teszteltük, amelyek egy előző posztunkban, a pelenkakörképben is szerepeltek. Minden pelenka azonos méretű volt, ötös.

MG 5236

A pelenkákra ruhafestékes vizet öntöttünk, mindegyikre hasonló mennyiséget. Első körben egy deciliter folyadékot kaptak, majd pár perc múlva még további 4-5 decivel locsoltuk meg őket. Kis várakozás után konyhai papírtörlőt nyomtunk rájuk, hogy meg tudjuk állapítani, mennyi folyadékot engednek vissza magukból. Egy kicsit persze kitértünk a kinézetükre és az anyagukra is. A cikk végén táblázatba csoportosítottuk a pelenkákat, legolcsóbbtól a legdrágábbig.

A pelenkákat a nevük szerinti ábécé sorrendben (nem az üzlet neve alapján) olvashatja:

Babydream, rossmann

A pelenka anyaga tökéletes, és nagyon erős gumírozása van, ami szintén elég pozitív, így kisebb az esélye, hogy bepiszkolódik a gyerek ruhája attól, ami a pelenkában lapul. Biztosan jó érzés a babának a viselete, ugyanis a víz valahogy összeáll zselészerűen a pelenkában, nem kelt hideg érzetet, és valószínőleg nem szivárog ki belőle durván a folyadék, amikor lépked a gyerek.

Az egy deciből valamennyi a papírtörlőn végezte, a további 4-5 deciből is egy csekély mennyiség maradt a papíron.

MG 5272

Babylove, drogerie markt

Ennek a pelenkának is nagyon kellemes a tapintása, és ez az első olyan termék, ahol nincs agyondizájnolva az anyag, pár zsiráf álldogál csak azon a részen, ahova a tapadószalagot kell rögzíteni. Ez elég pozitív dolog, tök értelmetlen a figurás pelenka. Esetleg ha hosszú úton vannak és elfelejtettek mesekönyvet vinni, a pelenkán lévő dolgokból lehet egy jó kis sztorit kreálni, már akinek van hozzá affinitása? Ebben az esteben oké, egyébként meg tényleg egy hanyagolható szempont, hogy hogy van megnyomva a pelenka.

A felöntés után (elsőre 1 dl, másodikra 4-5 dl) a pelenka megduzzadt ugyan, de semmi folyadékot nem engedett vissza! Nagyon jó árucikk, csak ajánlani tudom.

MG 5278

BabyTime, Penny

A pelenka anyagával nincs baj, és a vizet is jól tartja. A dm-eshez hasonlóan ezen is csak egy kis csíkban van minta, valami kakadúféle rikácsol rajta. Úgyhogy emiatt ez is megkapja a bónuszpontot, és még nem értek véget a jó tulajdonságai.

Az eslő 1 dl és a második 4-5 deci után alig-alig szivárgott a papírtörlőre folyadék, egyáltalán nem duzzadt meg(!) a pelenka, és nem nehezült el. Árban alig tér el a dm pelenkájától, szóval tényleg csak ízlés dolga, hogy melyiket veszi meg.

MG 5282

Ön melyik pelenkát veszi?

Mylove, Aldi

Nagyon kellemes anyaga van kívül-belül, és elképesztő módon nem engedett ki magából folyadékot! (Az auchanos volt a másik ilyen, bár az aldis valamivel jobban bírta a kiképzést.)

Összesen 5-6 deciliter festékes vizet engedtem bele, és pár perc után rányomtam a papírtörlőt. Alig egy csepp folyadék került a papírtörlőre. Hátránya, hogy eléggé megduzzad a pelenka, ennél egyáltalán nem tapasztaltam azt, mint a rossmannosnál, hogy zseléssé alakította volna át a folyadékot. Mondjuk ha tényleg csak ennyi baj van vele, ez még abszolút elnézhető, nyilván ön sem hagyná a gyerekét órákig megtelt pelenkában. Béka, kacsa, szitakötő, minden van rajta. Éljen!

MG 5291

PrettyBaby, Interspar

Meglepően kevés vizet engedett ki az újabb felöntés után, ez azért is érdekes, mert az első egy decit viszont nem kifejezetten tartotta vissza. Talán első menetben több időt kellett volna várnom a felitatással. Egyáltalán nem volt vizes hatása a pelenkának, amikor körülbelül fél liter vizet tartott magában, nem dagadt óriásira, és a külsején sem volt érzékelhető víz. Összességében jó terméknek gondolom, simán át tud vészelni benne a gyerek pár órát anélkül, hogy kellemetlenül érezze magát a visszaáramoló folyadék miatt. Kellemes csalódás volt a sparos pelenka.

MG 5262

Sleepy, Auchan

Kicsit fenntartásokkal láttam neki az „auchanos” (ami egyébként nem saját márkája az Auchannak, viszont a pelenkakörképen is ezzel a termékkel szerepelt) pelenkának, mert ez volt a legolcsóbb a teszten. Óvatosan kezdtem az öntést, féltem, hogy azonnal minden fekete lesz körülöttem, de nem!

Az első egy deciből szinte semmit, majd a további 4-5 deciliterből is csak alig-alig engedett vissza. Egy dolog van csak, ami zavart kissé: olyan szaga van a pelenkának, mint a forró melegítős gyanta szaga, ami egyébként egyáltalán nem rossz, de miért van egy pelenkának ilyen szaga? Mivel lila, zöld, sárga és piros motívumok vannak a pelenkán, lánynak és fiúnak is jó, már, ha ez egyáltalán kérdés volt.

MG 5259

Softino, Lidl

Az anyaga egészen érdekes, nagyon jónak semmiféleképpen sem mondanám, de olyannak sem, ami sérthetné a baba bőrét. Azonban ami nem tetszett benne az az, hogy inkább hasonlít egy nagyon nagy, vastag és kemény inkontinencia betéthez, mint egy gyerek pelenkájához. Más hasonlóval nem találkoztam a teszten. Persze, ha jól működik, ez nem kell, hogy befolyásoló tényező legyen.

Kevés folyadékot teljesen jól tartott, és a nagyobb mennyiséggel is egészen jól bírt, csak még keményebb lett tőle a pelenka, és meg is duzzadt. A lidlösnek is jár a bónuszpont az alig cicomázás miatt, ezen a pelenkán bálnák vannak a ragasztócsíknál. Úgy gondolom, ez egy közepesen jó pelenka, az ára meggyőző lehet.

MG 5266

Tesco loves baby, Tesco

Az első 1 decit tökéletesen tartotta magában, tényleg alig engedett vissza pár cseppet. Ez eddig nagyon szép és jó, de melyik az a gyerek, aki csak egy deciliternyi folyadékot enged ki magából három-négy óra alatt? Mert ami utána következett, az már egyáltalán nem megnyugtató: további 4 deciliter után már olyan volt a pelenka, mintha ólmot öntöttem volna bele, amikor meg rányomtam a papírtörlőt, azt is átitta a nedvesség.

Úgy vélem, ez a pelenka akkor ideális, ha csak leugranak a boltba pár percre, vagy nyáron a strandon, ha kell valami olcsó, átmeneti megoldás a fürdőpelenka és a sima között. Ezért nem fog fájni a szíve, ha rövid időn belül kell kidobnia. Az anyaga tökéletes egyébként és a mintájával sincs baj.

MG 5276
Üzletek szerint, maxi pelenka darabára alapján, növekvő sorrendben
üzlet neve csomag ára egy darab ára
Auchan 999 43
Tesco 1365 43
Lidl (Softino) 629 44,9
Aldi 2399 47,98
Penny 2399 47,98
dm 2499 49,98
Interspar 3299 56,88
Rossmann 2299 57,48

Oszd meg másokkal is!
Mustra