SZÜLŐSÉG

Levesek minden mennyiségben: gulyás, tojás, suhintott

2009. február 11., szerda 10:00

Ma három levest ajánlok nektek. A gulyáslevest főleg akkor szoktam az étlapra tenni, ha valami egyszerűbb sütit ennék pogit vagy muffint. A mamámnál ez a leves leggyakrabban szombati napon kerül terítékre, mikor még élt a papám, ezután kizárólag palacsinta jöhetett szóba. Ha emberpalántánk már elmúlt egyéves, megfelelő méretűre aprítva fogyaszthatja. Figyeljünk a fűszerezésre, a borsot hagyjuk ki vagy helyettesítsük egy csipet borsikafűvel, csak nagyon gyengén sózzuk, vagy vegyük ki az ő adagját és utána sózzuk a levest! A tojásleves és a suhintott leves hamar elkészül, sómentesen egy éves kortól lehet vele kínálni a gyermeket.

Gulyásleves



Hozzávalók:

30-50 dkg marhahús (mamám ajánlata: lapocka vagy lábszár, én pulyka felsőcombból csináltam, tudom, ez így már nem gulyás, de finom)
4-5 szem krumpli
2 nagy fej hagyma
1 tojás
liszt
só, bors, olaj



A hagymapucolás Csipet kedvence, ezt mostanában rábízom. A kockára vágott hagymát az olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a kockára vágott húst, kicsit összeforgatjuk a hagymával, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd sózzuk. A tojásból és annyi lisztből, amennyit felvesz, jó kemény tésztát gyúrunk, majd csipetkét készítünk. Egy liszttel megszórt konyharuhán vagy gyúródeszkán hagyjuk szikkadni. Ha a hús félig megpuhult hozzáadjuk a kockára vágott krumplit. Ha a krumpli is puha, hozzáadjuk a csipetkét, ha szükséges még adunk hozzá vizet és 5-10 percig csendesen forraljuk. Közben megkóstoljuk, és ha szükséges, még egy kis sót vagy borsot adunk hozzá.

Tojásleves



Hozzávalók:

olaj
liszt
tojás
só, pirospaprika, babérlevél, ecet

Az olajból és lisztből rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával /továbbiakban piros rántás/ és felengedjük vízzel, majd felforraljuk /ha előtte a vízforralóban felforraljuk, gyorsabb/, ízesítjük sóval, babérlevéllel. A férjem szereti, ha a tojás egészben van benne, így én annyi egész tojást teszek bele, ahány személyre főzök. De a tojást fel is verhetjük és óvatosan a forrásba lévő levesbe csorgathatjuk. Utána lehúzzuk a tűzről és egy kevés ecetet /1l leveshez kb 1 evőkanál/ teszünk bele. Figyelem, keverjük, mert fölhabzik! Ha eddig nem futott ki, most fog, ha nem vagyunk elég gyorsak!

Suhintott leves



Hozzávalók:

olaj
liszt
tojás
só, pirospaprika, őrölt kömény

A fentihez hasonlóan rántást készítünk, megszórjuk egy csipet őrölt köménnyel, egy picit megpirítjuk a rántással. Megszórjuk a pirospaprikával, felengedjük vízzel, sózzuk, ha forr, felverünk egy tojást és folyamatos keverés mellett vékonyan belecsorgatjuk. Ez benne a suhintás. Ez a leves nem a konyhaművészet csúcsa, de a férjem kedvence, hamar kész van, és nagyon jól jön, mikor gyorsan kell levest varázsolni de "nincs itthon semmi".

Mesianyu

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.02.11 11:52:41dodóó

    Én lányom is szereti a tojás/rántott levest.

  • 2009.02.11 11:53:32oreille

    remélem lesz ma még poszt az egészséges táplálkozásról is, mert ezt be lehetne linkelni mint ellenpélda.

  • 2009.02.11 11:54:26Hűbele

    Hát, lehet, hogy rossz napom van, de a posztot látva nekem is az volt az első gondolatom, hogy legközelebb tán a tojásrántotta és a vajaskenyér receptjét olvashatjuk, mert ez így viccnek is gyenge. Aki főz otthon, annak nyilván eszébe jut a gulyásleves és a tojásleves, nem? Most az tényleg egy poszt, hogy felütöm a szakácskönyvet és bemásolok valamit??

    Az viszont jó, hogy utána lehet ötletelni, ott legalább már vannak kreatív receptek. A répás-trutymó leves megtetszett:-))

    És hogy jreatív is legyen a hozzászólásom, íme egy ksárgarépás-tejfölös kafiolleves recept, ahogy mi szeretjük. Egy kis fej karfiolt rózsáira szedünk, megmosunk és feltesszük főni. Jöhet bele bors, esetleg leveskovcka, hagyma egészben, 2-3 répa, babérlevél, esetleg egy kis szerecsendió. Ha a zöldségek megfőttek, 1 tejföllel és esetleg 1 ek. liszttel sűritjük, citromlével ízlés szerint savanyítjuk. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

  • 2009.02.11 11:55:45Hűbele

    a hibákért bocs

  • 2009.02.11 11:56:06Temptation

    Dodóó: én is úgy tanultam anyukámtól:-))



    oreille: a rántás és a zsír nem feltétlenül ártalmas, ha az ember nem kilószám alkalmazza.

    A tojást már rehabilitálták, a zöldségek jók, most akkor mi a baj?

  • 2009.02.11 12:04:46oreille

    a gulyáslevessel semmi (bár szerintem ez nagyon sápadt), de azt tényleg minden alapkönyvben megtalálni. a többi meg lisztleves... amit még nem rehabilitáltak :-)



    annyi jó leves van, miért ezeket a gagyikat kell közreadni?

  • 2009.02.11 12:06:22szövetszöcske

    Egyébként az illusztráció-gulyáslevesen látszik, hogy nem frankó sűrű marhalábszár-pöciből, kis feleresztéssel készült, rendesen sűrű és vadpiros leves lesz a recept szerint, hanem olyan híg rántottleves-szerű (kinézetre olyan, gondolom ízre is) valami, amibe ment egy kis krumpli meg pulykahúsdarab. (nem akartam beszólni, szeretem a kajás posztokat, de a rántottleveseket utálom, és szerintem tiszteletlenség a fenti levest gulyásnak hívni, mer az nemilyen)

  • 2009.02.11 12:10:38anyamadár

    "2009.02.11 11:14:40 QWERT



    Hát megnézem azt a kisgyereket, aki örömmel megeszi a tojáslevest."



    Fényképet küldjek a két gyerekemről vagy elhiszed bemondásra is? :)

  • 2009.02.11 12:13:38mazsola84

    Hát igen, gyanús, hogy a gulyás majdnem ugyanúgy néz ki, mint a tojásleves.

  • 2009.02.11 12:15:42mazsola84

    És az eceten kívűl mi a különbség a tojás és a suhintott között? Nekem tök ugyanolyannak tűnik.

  • 2009.02.11 12:16:57dodóó

    Én a gulyást úgy csinálom hogy pörkölt alap,zöldség krumpli,és végül egy kis rántás.

    Sűrű és tele minden jóval.

  • 2009.02.11 12:17:54dodóó

    Én köménymagot is szórok a rántott levesbe.

  • 2009.02.11 12:19:41anyamadár

    Szövetszöcske nálunk hagyomány, hogy gulyáslevest csak a Zuram főz, a nagyobb családban pedig apám. Nekem mindig halovány lesz, fantasztikus tyúkhúsleveseket, becsinált- meg krémleveseket gyártok, de a gulyás mindig kifog rajtam. :)

  • 2009.02.11 12:24:07szövetszöcske

    Azért sajnálom a posztírót, lelkesen meg jópofán írt, olyen szívesen melléállnék ha már mindenki fikázza, már csak a szájkarate meg a vinnyogtatás kedvéért is, de nem megy. Én nagy levesrajongó vagyok, de pont a posztban fényképezett levesekkel a világból ki lehetne üldözni. Hiába na, kinek a pap kinek a papné, az egyik családban kedvenc, a másikban nem.

  • 2009.02.11 12:27:42szövetszöcske

    anyamadár: Nálunk én szoktam a marhapöcit főzni, lehetőleg bográcsban, aztán a mardékból van mindig a gulyásleves (azt már nem mindig én csinálom). Az én reszortom még a babgulyás, a palócleves, meg a marhahúsleves, az ilyen nagy levesek csak akkor élvezhetőek ha az ember szivét-lelkét beleadja a főzésbe, nem receptből főz, hanem folyamatosan kóstolgatja közben:)

  • 2009.02.11 12:38:01Magenta

    "2009.02.11 11:14:40 QWERT



    Hát megnézem azt a kisgyereket, aki örömmel megeszi a tojáslevest."



    Nem mutatom meg őket, de az enyémek szeretik! :)))



    Én kimondottan szeretem ezt a posztot, mert nem vagyok egy fejből főző fajta, meg különösebben kreatív sem lehetek, mert döbbenet válogatós a családom, bár ma úgy csináltam ebédet, hogy "nézzük, mit találunk itthon". :-D

    Isteni lett, az olcsóságról nem is beszélve.

  • 2009.02.11 12:43:58QWERT

    Hát.. akkor úgylátszik a tojásleves csak nekem a mumus :)

  • 2009.02.11 12:54:54Magenta

    QWERT, ne aggódj, nekem a vadas az, és rengetegen nem értik. :)

  • 2009.02.11 13:22:25anyamadár

    Szövetszöcske én is sajnálom a posztírót de figyelembe kell venni, hogy gyereknek főz és gyorsan.



    A múltkori palócleveses ötlet úgy bejött és ez is igazából, egyik nap megint lesz tojásleves mert imádják. :)

  • 2009.02.11 13:26:21anyamadár

    Szövetszöcske én is sajnálom a posztírót de figyelembe kell venni a KRITIKÁNÁL, hogy gyereknek főz és gyorsan.

    Kimaradt két szó :)

  • 2009.02.11 13:26:32Temptation

    Magenta: nálunk az így készülő ételeket "avi" névvel illetem.

    Amikor először mondtam,a gyerekeim azt hitték ez valami komoly ételnév, de aztán felhomályosítottam őket, hogy ez csupán annyit jelent: Ami Van Itthon:-))

    Szóval az avi lehet leves, második, sőt süti is.

  • 2009.02.11 13:29:59anyamadár

    Temtation ez jó megjelölés. Ma nálunk is AVI lesz, van csirkehús, meg zöldségek meg rizs. :)

  • 2009.02.11 13:31:55KétHerceg

    Mostanában kísérleteztem ki egy jó kis sütőtök krém levest. Azért örülök neki, mert a gyerekeim és a férjem már kinőtt sajnos abból a korból, mikor a sütőben sült tököt kikanalazva a héjából örömmel megették. Ezzel a levessel viszont régi barátunk, a sütőtök ismét visszatért az életünkbe.

    Íme:

    hozzávalók:

    1 kg sütőtök

    3 gerezd fokhagyma

    1 kis darabka gyömbér, (kb akkora, mint egy nagyobb gerezd fokhagyma) - (fontos, hogy ne zacskós fűszer legyen)

    kb. fél teáskanálnyi őrölt kömény, őrölt koriander, pici bors, pici só

    2 dl főzőtejszín

    1 db leveskocka (én sószegény bio leveskockát használok)

    A gerezd fokhagymákat apróra vágom, megpirítom olivaolajon, majd amikor már sárgul rádobom a nagyon apróra vágott gyömbért és a többi fűszert.

    Egy kis keverés után mehet rá a megpucolt, felkockázott sütőtök. Kb. 3 dl vizet öntök rá, lefedem, megfő. Amikor megfőtt kb. 2-3 dl forró vízben feloldom a leveskockát, a főtt tök lábasába öntöm. Közvetlen ezután következik a főzőtejszín is. Összerottyan és kész. Amikor akarod lehet turmixolni. Előnye, hogy nem baj, ha bokros teendőid miatt szétfő a tök, úgyis turmix lesz a vége. Ha főzelék állagú lesz (persze menet közben lehet a sűrűségen korrigálni) akkor "tegnapi" sült hús maradékkal is tökéletes hétköznapi ebéd.

    Ezt a krémlevest is mint az összes többit készen kapható levesgolyóval tudom még vonzóbbá tenni a gyerkőcöknek.

  • 2009.02.11 13:32:04anyamadár

    TemPtation természetesen, ma nem szabadna billentyűzethez ülnöm...

  • 2009.02.11 13:37:46Anura

    Én nem mernék tojáslevest csinálni, bár gyerekkoromban szerettem. Inkább zöldségezek, az is gyors, ha turmixolom, akkor sűrű.



    Viszont a fokhagymakrémlevest én máshogy ismerem.



    Lehetne még főzelékes poszt, mert egyszerűen képtelen vagyok főzeléket csinálni. Mindig egy nagy rakás trutymó lesz belőle, ízre is pocsék, pedig mást finoman tudom megfőzni.



    (OFF: Hová lett Moira? ON)

  • 2009.02.11 13:38:26Pearl.79

    Csak a répát, gyökeret és a petrezselyemzöldet hiányolom a fenti három levesből, illetve a krumplit a tojáslevesből. Felénk a harmadik leves csurgatott tojásleves néven fut. A suhintott leves: pici paprikás rántás, a kockára vágott krumpli, répa, gyökér, majd cérnametélt- ez a suhintás.

  • 2009.02.11 13:45:21Temptation

    Anyamadár: ez egy jól hangzó avi:-)

  • 2009.02.11 13:46:20Temptation

    Nálunk a tojáslevesben sosem volt krumpli, de biztos nem árt neki.

  • 2009.02.11 14:05:54psyché

    Mi ma krumplilevest ettünk:

    4-5 nagyobb krumplit meghamozni, kisebb kockakra vegni

    1 vöröshagymat szinten kockara vagni, kicsi olajon megpiritani, hozzaadni a krumplit es együtt piritani öket kb 2 percig, aztan raszorok 1 kk pirospaprikat, kicsit piritom, felöntöm vizzel, sozom, szaritott (nyaron friss) zellerlevelet rakok bele (szinten felvagva), hozzaadok meg egy karikara vagott (magyar) paprikat, megvarom, mig felforr, es akkor rakok bele tarhonyatesztat es együtt fözöm az egeszet kb 20 percig. Talalaskor lehet bele tejfölt rakni, de anelkül is finom.

  • 2009.02.11 14:08:58psyché

    Amugy a kedvenc a borsoleves:

    vajon megparolom a mirelit zöldborsot, megszorom egy kis liszttel, felöntöm vizzel, rakok bele (sok) petrezselyemzöldet + sot. A vegen pedig rakok bele vajgaluskat (3dkg vaj + 1 tojas + liszt, amennyit felvesz). Ez kb 25 perc alatt kesz van.

  • 2009.02.11 14:36:41mercem

    krémleveseim liszt nélkül, villámgyorsan készülnek, a nagy favoritok, a zeller, karalábé, zöldborsó, karfol, brokkoli, spárga és nyugodtam adom a kisebb gyerkőcnek is: marokra ugyanannyi zöldség mellé krumpli rá egy kis vajra (így a legfinomabb. de lehet olajra is, rá kevés só, párolom kicsit majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, mefő elég gyorsan, főleg ha a gyerek is segít aprítani (akkor elég mini darabok lesznek), le a tűzről, majd botmixer, vissza a tűzre hozzá víz plusz tejszí, főzőtejszín vagy házitej (ez víz nélkül) kellő sűrűségűre hígítom, felforralom és már kész is és jöhet hozzá pirítós sajttal vagy anélkül, pirított zsemlekocka, kiflikarika vagy gyorsításként bolti levesgyöngy.

    A másik befutó az általunk ragulevesnek keresztelt készítmény. Valamilyen húst kockára vágom, megpirítom kicsi olajon, teszek hozzá zöldségeket, avi (ez megtetszett - ami van otthon), még párolom kicsit, közben sózom és a zöldségektől függő zöldfűszert teszek bele pl. tárkony, petrezselyemzöld, kakukkfű és felöntöm vízzel, felfőzöm, míg a husi és a zöldségek puhák lesznek, ízlés szerint mindenki tehet bele tejfölt, néha bekeverem én tejszínnel vagy tejföllel. Szerintem hosszabb időt töltöttem a leírásával, mint amennyi munka van vele, főleg, ha nagyon gyorsan kell, akkor fagyasztott zöldségkeverékből készül.

  • 2009.02.11 14:45:45sacoesmaco

    akkor egészséges receptet is jön :)

    1. repceolajon hagyma (csak néyrét vágva ) megpárol, rá karikázott sárga és fehérrépa, krumpli, sok fokhagyma.. Egy ideig párolom, majd megszóróm zabpehely liszttel, felöntöm vízzel és elkezdem főzni. Amikor a zöldségek majdnem megfőttek, akkor megy bele csirkemáj, ha megfőtt, akkor tejfölre szedek ki levet, kiegyenlítem a hőfokot, majd felrottyantom. Petrezselyemzöld a tetejére.

    2. Az alap a zöldségekig ugyanaz, csak a zabpelyhes megszórás után vízzel kikevert kókusztejpor vagy sima kókusztej megy bele, s amikor a zöldségek majdnem készrefőttek, akkor kiktél vagy királyrák ( nem kell sok ).



    Én sózni csak evéskor szoktam, a zöldségek alapon tartalmaznak minimális sót.

    És a levesek tartalmasak, sűrűek, finomak :)

  • 2009.02.11 14:47:35sacoesmaco

    jav.: recept is ...

    bár szerintem az eddigiek sem egészségtelenek :)

  • 2009.02.11 14:48:23sacoesmaco

    nem tudok helyesen írni vagy rapkodok : rákarikázott egyben

  • 2009.02.11 15:30:52skiita

    Sajtleves receptem nekem is van, kicsit mas:

    nagyon aprora vagott hagymat üvegesre piritok, megszorom liszttel, felengedem egy keves feher borral es tejföllel elkevert tejjel, felforralom, majd jo sok reszelt sajtot bele (lehetöleg vegyesen többfajtat, de nem fontos)gyenge tüzön kb 5 percig allando keveres közben fözöm. Füszerezni csak a vegen szoktam soval es törött borssal. Vajon piritott zsemlyekockat betetnek a tetejere es keszen van. Finom es gyors.:)

  • 2009.02.11 15:41:37skiita

    megszorhatjatok vagott porehegymaval is.

    www.ruecker.org/d/rezepte/bilddaten/Mecklenburger_Kaesesuppe.jpg

  • 2009.02.11 16:11:38Kipikopii

    Mesianyu: koszonom, ez is jo poszt volt, a korabbi is. Varom a tovabbi receptajanloidat.

  • 2009.02.11 23:16:05O.U.T.

    ööööö, a gulyáslevesben nincs véletlenül sárgarépa is?

    egyébként bocsi, de nekem ez kicsi fantáziátlan. gulyásleves-tojásleves-tojásleves. értem én, hogy nem mindenki Stahl Judit, de ez akkor is túlzás...

  • 2009.02.11 23:27:28manka78

    Erre (is) mondják, hogy ahány ház, annyi szokás. Én a gulyás levesbe is teszek mindenféle leveszöldséget, apróra vágva. Egyébként én a legtöbb húsos kaját sovány sertéscombból csinálom. Azt teszem a gulyásba is. A tojáslevest meg nem szeretjük.

  • 2009.02.11 23:33:36cozumel

    Az en gulyaslevesemben tuti van sargarepa!

  • 2009.02.12 00:23:22skiita

    A GULYASba mindig marhahust!

  • 2009.02.12 02:40:36Moira

    Anura: Köszi az érdeklődést, vagyok, de főleg csak olvasó üzemmódban. MIre idekerülök a gép elé,már mindenki alszik, és mire befejezem a melómat,már egy sima komment is meghaladja az erőmet. :-)

    Sőt a receptjeim is vannak még, csak saját blogon.

  • 2009.02.12 10:13:54Ditke

    De rég jártam erre, most már bölcsizünk, de megkapott az első recept.



    Ez nem gulyásleves. Legalábbis nem nálunk. :) Nálunk úgy kezdődik, hogy marhalábszár, felkockázva. Vöröshagymát megpucolom, felkockázom, kicsi zsíron megdinsztelem. Rá a husi és rendes marhapörköltet főzök belőle. Amikor már majdnem kész a husi, felöntöm, bele a répa és a zöldség (hosszában vágva, nem karikára), és kb. fél óra múlva a krumpli felkockázva. Próbáljátok ki. Ez az igazi. És ami a lényeg, gyerek is imádja, pláne tunkolni. Jó szaftos, a tányér alja se látszik, mint itt a képen. Fűszer nem sok mi kell bele, só, pici bors, meg jó sok paprika. Egy kicsi csípőset is szoktam bele rakni a végén, mert mi úgy szeretjük.



    Hűűű, vennem kell lábszárat valahol.... :D

  • 2009.02.12 10:18:49kéksárga

    most komolyan ti mikortól adtok ilyen kajákat a gyereknek? Csak azért kérdezem, mert a többség hosszasan tud zengeni az egészséges kajákról és nekem egyik sem tűnt valami hű de egészségesnek. A későbbi receptek egyik-másikától ahajam égnek állt! Rántás???? Komolyan azt hittem, hogy a 20-30-as generáció nem elkalmazza, de érnek még meglepetések. Közben meg a bébikaját meg a mirelitet fikázzátok, hogy hűűű méreg, meg tej pfúj! Hát a fenti receptek azért nem kapnának díjat a dietetikusoktól sztem!

  • 2009.02.12 11:06:46Ditke

    Kéksárga, szerintem mindenki a gyerek ízlése szerint.

    Enyém mindjárt két éves, gyakorlatilag már mindent ehet. Először kb. 1,5 évesen tunkolt, azóta bármilyen pörkölt és gulyásleves jöhet. Sűrejét még mindig nem eszik belőle, de nem hiszem, hogy a beáztatott kenyérből komoly gond lehetne ekkora korban.

    Bébiételt, mármint üvegeset viszont nem evett soha. Csak a gyümölcsből (őszibarack-alma) evett, a műfőzik sose jöttek be neki. Fél éves korától főzelékezett, megfőzött zöldésg, tápszer és pici husi, kényszerből. Kb. 1 éves korától kezdve rántottam neki a főzelékeket, de nem olajjal vagy zsírral, hanem tiszta, minőségi vajjal és kevéske liszttel. Tényleg csak azért, hogy egy kicsit sűrűbb legyen. És a mai napig így kapja. Most tejbegríz mániája van, plusz szokja a bölcsis kosztot. Ott aztán meg már minden van. Tudod ezért fura a kérdésed, mert ha már be kell tenned a gyereket elég korán a bölcsibe (épp egy 13 hós gyerek jön szokni a jövő héten hozzánk), akkor elég gyorsan alkalmazkodnia kell táplálkozás szempontjából is. Nincs külön koszt, max annyi a választék, hogy lepürésítik. Ja, és nálunk dietetikus állítja össze a menüt a gyerekeknek. És mégis elsőre a szőr is felállt a hátamon, mert annyi újdonságot kapott, amit én eddig nem adtam volna neki. Lehet, hogy ezért van súlyban lemaradva?

  • 2009.02.12 11:24:00Temptation

    Most halál komolyan: szerintetek miért kezd a gyerekek foga kinőni hat hónapos kor után? Azért, hogy szebb legyen a kis pofija?

    Lehet adni sok dolgot, zöldségeket, gyümiket, fehér húsokat.

    Persze kicsi korban célszerűbb krumplival sűríteni, de egy éves kor felett a liszt sem okoz problémát az egészséges gyereknek.

    A rántást sokan használják, de azt sem muszáj tonnányi mennyiségben, meg lehet étkezési keményítővel sűríteni.

  • 2009.02.13 13:13:43Ditke

    Temptation, enyém nem eszi meg a krumplis főzeléket. Kicsi korában se ette meg. Konkrétan hányt tőle egy párszor, aztán már nem is próbálkoztunk.

    Krumplit csak és kizárólag sütve hajlandó megenni.

    Múlt héten volt a bölcsiben is krumplifőzelék, nem kellett. Pedig a heti menü többi része csúszott, mint a nokedli. :(

  • 2009.02.13 13:34:38dodóó

    Krumpli leves nálunk úgy megy hogy a kocka tésztát meg pirítom és aztán jöhet a krumpli meg a zöldség.

    Végül tejfölös habarás.

  • 2009.02.13 13:59:12manka78

    Mikor a nagyobbik lányom bölcsis volt, akkor szinte minden nap valamilyen főzelék volt. Szigorú előírás van, hogy az összetevőkből mennyit kell egy napra tartalmaznia a kajájuknak.

  • 2009.02.13 14:05:47Ditke

    Manka, biztos úgy van. Meg is kapják, csak mondjuk én nem adnék pl. tojást 1 év alatti vagy körüli gyereknek. Enyém pl. még talán ha egyszer evett a bölcsi előtt. De mindegy, ahány ház, annyi szokás. Meg tényleg ízlés kérdése: ha kérte volna korábban, biztos eszik is. De hiába kínáltam sok-sok mindennel, nemcsak a tojással, más meg bejött neki, amitől meg alighanem más anyuka falnak megy (pl. csípős, fűszeres kaják). Ő ilyen. Nem a bölcsi ellen beszélek. Nekem már az is nagy eredmény, hogy látva az "ügyes" bölcsis pajtikat, így közel két évesen elkezdett egyedül enni és pohárból inni. :) Itthon eddig ez se ment.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta